06-52862479 info@katriendejong.nl

Into the Wild Zweden

Voel jij het verlangen naar een ultiem avontuur?

Ben je bereid om diep in jezelf én de natuur te duiken?

Is geen afstand je te ver en schuw jij je eigen persoonlijke processen niet?

Dan is dit voor jou!

Een uniek wandelavontuur in Lapland. We lopen van Nikkaluokta naar Abisko maar niet volgens de gebaande paden.

Er zijn stukken die overlappen met de beroemde wandeltocht Kungsleden, én we gaan off the beaten track.

Ik neem je mee naar prachtige gebieden in Noord-Zweden. Daar waar maar weinig andere wandelaars zijn. En daar omringd door de bergen, de gletsjers, de stenen, daar gaan we de verbinding aan.

Met onszelf, met elkaar en met de waanzinnige natuur om ons heen.

Zeven dagen lopen met je eigen uitrusting en eten in je rugzak.

Zeven dagen wildkamperen, fikkie stoken, vies worden, zwemmen in koude meertjes, zoeken naar rendieren, in regen, wind, zon en heel misschien met het Noorderlicht. 

Dit is pas echt Into the Wild.

En jij kunt mee!

Lees hier onder verder voor alle informatie!

"

Deze tocht is zeker niet voor iedereen, en alleen geschikt als je:

 

 • Fysiek fit bent en liefst ervaring hebt met wandelen in de bergen;
 • Bereid bent in je eigen spiegel te kijken, dit is niet je eerste stap op het gebied van persoonlijke ontwikkeling;
 • Tegen ontberingen kunt. Bij de gedachte aan zeven dagen wildkamperen maakt je hart een sprongetje. Ook al gaat het regenen, is er modder, is het zwaar (want dat gaat het zijn);
 • In staat bent open te communiceren en je eigen behoeftes aan te geven;
 • Jezelf en je rugzak kunt dragen. Dit is geen vervanging voor therapie. Je bent verantwoordelijk voor je eigen proces; 
 • Jezelf al aardig kent en nog een laagje dieper wilt duiken. En/of loopt ergens tegen aan waar je duidelijkheid over wilt hebben. 

 

Beter niet meegaan als je:

 • Aan het herstellen bent van blessures of helemaal geen wandelervaring hebt. 
 • Gaat rillen van ellende bij het idee zeven dagen in een tentje te slapen en buiten te plassen; 
 • Niet beschikt over enige zelfkennis opgedaan door middel van coaching/therapie; 
 • Niet bereid bent om in je eigen spiegel te kijken;
Contact
"

Wat levert deze tocht je op:

 • Diepe verbinding met jezelf, de rest van de groep en de prachtige natuur om je heen. 
 • Zelfvertrouwen, gevoel voor richting, je eigen kompas. 
 • Je gaat uit je hoofd, naar je lijf. Je krachtige, sterke lijf. 
 • Vastzittende patronen worden duidelijk. Je ziet waar je jezelf nog in de weg zit of tegenhoudt.
 • Opgaan in het moment. Volledig zijn in het nu. 
 • Verbinding met je vrije deel, je creativiteit, je oplossingsgerichte vermogen. 
 • Een fantastische, te gek stoere buitenervaring, met een kleine groep gelijkgestemde vrouwen. 
Contact
"

Wat gaan we doen?

Dit avontuur gaan we aan in Lapland, Noord Zweden. We starten en eindigen met etappes van de Kungsleden, een van de mooiste wandeltochten van Europa. Minimaal twee dagen gaan we van het gebaande pad af en lopen we een andere, prachtige route. De reis bestaat uit zeven wandeldagen met zes nachten wildkamperen en twee overnachtingen aan het begin- en eindpunt in gedeelde accommodatie. Het startpunt is Nikkaluokta en we eindigen in Abisko.

Voordat we op reis gaan ontmoeten we elkaar in Diever voor de kennismakingsdag. 

Deze reis bestaat niet alleen uit lopen. Onderweg is er tijd voor een oefening met de groep of een één-op-één gesprek tijdens het lopen. We zullen ook veel lopen in stilte. Opgaan in de natuur op de mooiste plekken. Veel ruimte en tijd alleen en toch ook samen. 

Reisprogramma

Dag 1: reisdag van Nederland (Schiphol) naar Kiruna. Overnachting in Kiruna of omgeving.

Dag 2: met de bus naar Nikkaluokta. Hier beginnen we aan onze eerste wandeldag van rond de twintig kilometer. We kamperen in de buurt van het Kebnakaise Fjallstation. 

Dag 3,4,5,6: we lopen over de Kungsleden of we gaan er vanaf en kiezen een alternatieve route. Alles hangt af van het weer en de omstandigheden en het is overal mooi! Houd rekening met wandelafstanden tussen de 18 en 25 kilometer.

Dag 7: De laatste wandeldag waarin we terug lopen naar de bewoonde wereld in Abisko. 

Dag 9: met de bus of trein naar Kiruna en vlucht terug naar Nederland.

Let op: dit reisprogramma is onder voorbehoud! Er kan van alles veranderen en wijzigen afhankelijk van oa. de weersomstandigheden, wijzigingen en in vluchten, etc. Deze tocht vraagt om flexibiliteit. Je bent in staat je aan te passen als het anders loopt dan verwacht.

Contact
"

Praktische informatie:

Data: 10 tot en met 18 september 2023 (VOL, wachtlijst mogelijk)

Prijs: 

€2095,00 inclusief 21% BTW. 

Boek je voor 1 mei 2023, dan krijg je €200,00 vroegboekkorting, prijs is dan: €1895,00.

Op het moment van reserveren vraag ik je om een aanbetaling van €500,00.

Hiermee is je plek bevestigd. Het resterende bedrag betaal je uiterlijk acht weken voor vertrek. 

Inclusief:

Alle groeps- en individuele begeleiding van Katrien.

Overnachting de eerste nacht en laatste nacht in Zweden.

De volgende bustransfers met openbaar vervoer: vliegveld naar hostel in Kiruna, hostel naar busstation.

Kiruna naar Nikkaluokta en van Abisko naar Kiruna vliegveld.

Tip en informatie over je uitrusting.

Kennismakingsdag voor vertrek.

STO Garantie.

21% BTW.

Niet inclusief:

Vlucht van en naar Kiruna, Zweden (vanaf €480,00 met SAS Airlines). 

Maaltijden en drankjes. 

Je kampeeruitrusting.

Eventuele extra overnachtingen in berghutten (in principe gaan we wildkamperen, maar mocht het weer echt heel verschrikkelijk zijn en er is een plek in een hut dan zou het een optie kunnen zijn).

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Je hebt interesse en dan?

Stap 1: We gaan kennismaken. Eerst telefonisch, op basis van dat gesprek bepalen we of deze tocht wat voor je is. En vervolgens is er de kennismakingsdag. Tijdens deze dag gaan we een eind lopen en kijken of we qua tempo en dragen van de rugzak deze tocht allemaal aankunnen. Deze groep doen we met een kleine groep vrouwen, maximaal zes deelnemers. 

Stap 2: Als we allebei na de kennismakingsdag nog een ja hebben dan kunnen de voorbereidingen beginnen. Ik laat je weten welke vlucht je mag gaan boeken en je krijgt een lijst met uitrusting die mee gaat. 

Contact

Wat vonden de vrouwen vorig jaar van de tocht?

“Het voelt alsof ik iets heel magisch heb meegemaakt wat eigenlijk een geheim is wat je met niemand wilt en kan delen omdat anderen het niet begrijpen omdat ze niet mee zijn geweest. Ik voel me verder intens voldaan, blij en opgeruimd. Het is zo mooi om verbinding te maken. Met jezelf, met de anderen maar ook met de rust en ruimte om je heen. Dat dat eigenlijk ook alleen maar is wat je nodig hebt, alle opsmuk en gedoe eromheen is niet nodig.

Katrien, jij bent zo jij, met alle coachingsdingetjes, doorvragen wanneer je er eigenlijk niet op zit te wachten, je legt de vinger op de zere plek.. maar oh oh oh, jij bent tegelijk zo aanwezig en biedt veiligheid om het eruit te laten, om ook het verdriet toe te laten, de verlangens en de tot dan onuitgesproken gevoelens en geeft ze liefdevol weer terug om een plekje te zoeken in jezelf. 

Melina

“De oefeningen van Katrien op de reis naar Zweden waren liefdevol, verbindend. De oefeningen brachten ons in die momenten dichter bij elkaar. De combinatie tussen de natuur en met jezelf zijn zorgde voor rust in mijn hoofd, ik heb deze tocht als heel leerzaam ervaren, en heeft me geholpen om mijn lichaam meer te voelen”

Elske

“Ik voel me zo thuis in de bergen, in de natuur, het eenvoudige leven.  Geen bereik, eten uit een zakje, eindeloze regen, harde wind, stinken, vies worden, niet kunnen douchen, alle dagen dezelfde kleding dragen, kletsnatte schoenen, glibberen over modderige paden, balanceren op rotsblokken, poedelen in ijskoud water, oversteken van kolkende rivieren en 24 uur stil zijn. Niets was te gek. Ondergaan wat op mijn/ons pad kwam. Zijn met wat er is. Samen met 5 stoere en lieve vrouwen ben ik dit avontuur aangegaan onder begeleiding van Katrien. Zij weet een omgeving te creëren waar alles mag zijn, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Katrien begeeft zich in de groep en niet erboven waardoor ze een van ons is. Ook zij stelt zich kwetsbaar op waardoor er een diepere connectie plaatsvindt. Bedankt allemaal voor dit mooie fantastische avontuur!”

Jeanet

“Ondanks, lichamelijke inspanning, grenzen verleggen en uitdagingen aangaan kwam ik terug met nieuwe inzichten en rust en ruimte in mijn hoofd. Inspanningen leveren, uitdagingen aangaan kan samen met genieten van de overweldigende natuur en in verbinding komen met reisgenoten en de natuur. Helemaal offline zijn, de tijd vergeten en je niet druk maken over de wereldproblemen maar terug
naar de basis, je eigen kracht ervaren, voelen wat er toe doet en wie je bent maakt deze reis voor mij onvergetelijk en zeer betekenisvol voor mijn verdere reis in het leven”

Margreet

Het is dag 2, 3 of 4, ik weet het niet precies, ik ben het gevoel voor tijd al lang kwijt. Ik sta stil en kijk om mij heen en word dan diep geraakt. In deze eindeloze ruimte voel ik mij nietig en tegelijkertijd zo veilig, welkom, gedragen en thuis. Ik kijk in de ogen naast mij en zonder woorden weten wij dat wij hetzelfde voelen. Deze plek in Zweden is magisch. De ruige hoge bergwanden en gletsjers, met daartussen het lieve zachte groene mos; kolkende woeste rivieren en spiegelgladde meertjes; de snoeiharde wind en regen, gevolgd door een heerlijk zonnetje; het geluid van de elementen en de intense stilte; afzien en genieten; blijdschap en verdriet. En het enige wat ik hoef te doen, is zijn met wat er is. In alle eenvoud meebewegen met dat wat zich aandient, in volledige overgave. Gedragen door een prachtige groep vrouwen, door de magische omgeving en de liefdevolle begeleiding van Katrien voel ik ten diepste waar ik niet trouw ben aan mijzelf. Ik voel welke keuzes ik mag gaan maken, uit liefde voor mijzelf, omdat ik het waard ben.”

Sylvia

Waarom zou je met mij op pad gaan?

Ik ben een creatief buitenmens met ruime ervaring als coach in de natuur. Met mij heb je een stevig persoonlijkheid naast je, waar je op kunt vertrouwen. Ik zie je, hoor je en loop naast je. De ene keer zacht, een andere keer juist confronterend en met pit.

Ik neem je buiten mee naar binnen. Ik help je met ontdekken waar je emoties vandaan komen, waar je stress van krijgt, welke gedachten en overtuigingen je blokkeren. Zodat  jij de flow van het leven opnieuw gaat voelen. Opnieuw ja! Die flow is al aanwezig in jou. Ze is alleen verstopt. En hoe meer je dit gaat doorzien, hoe meer  jij kunt leven op een manier waar je gelukkig van wordt. 

Mensen die met me werkten zeggen o.a. dit:

“Wat jou onderscheid van anderen is je oprechte voelbare liefde voor en verbondenheid met de natuur en daarmee het leven en alles wat daarin is. Voor mij opent dat iets, een natuurlijke ruimte waarin ik mag zijn. Ik voel bij jou geen verborgen agenda, oordeel, of onderstroom. Het voelt open en vrij.” Sylvia

“Ik vond jouw begeleiding heel prettig. Ik vond dat je hele goede oefeningen toepaste en ik vond je een hele prettige, veilige en open houding hebben. Niks belerends of adviserend, nee, je zette echt mijzelf aan het werk, denken en voelen om tot mijn inzichten te komen.” Cindy

“Katrien is een ervaren, open, liefdevolle, respectvolle coach die goed kan laveren tussen bieden wat er nodig is en tijd en ruimte nemen en geven.” Willemieke

“Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen.” Tineke

Ik rondde in 2014 de HBO opleiding tot Outdoor Life Coach af en werk sindsdien als coach in de natuur. Ik noem mezelf graag een creatieve avonturier. Ben gek op lange wandeltochten, wildkamperen en andere buitenavonturen. Mijn creativiteit is belangrijk voor me, een plek waarin ik tot rust kom door te haken, breien, tekenen en schilderen. 

Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling zijn de laatste vijftien jaar steeds meer deel van mijn leven geworden. Ik leer altijd, door middel van cursussen, trainingen en mijn eigen proces. Ik volg graag mijn hart en ben dan ook vaak in mooie avonturen gestapt. Zo woonde ik tien jaar in Ecuador waar mijn ondernemerschap begon in de vorm van hostels runnen en reizen organiseren.

Ons avontuur samen begint natuurlijk met kennismaken, ik ga graag dan ook graag met je in gesprek! Je kunt me altijd mailen voor een afspraak: info@katriendejong.nl of een appje sturen via: 06-52862479.

Katrien de Jong
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!