06-52862479 info@katriendejong.nl

Into the Wild Zweden

Voel jij het verlangen naar een ultiem avontuur?

Ben je bereid om diep in jezelf én de natuur te duiken?

Is geen afstand je te ver en schuw jij je eigen persoonlijke processen niet?

Dan is dit voor jou!

Een uniek wandelavontuur in Lapland. We lopen van Nikkaluokta naar Abisko, maar niet volgens de gebaande paden.

Er zijn stukken die overlappen met de beroemde wandeltocht Kungsleden, én we gaan off the beaten track.

We nemen je mee naar prachtige gebieden in Noord-Zweden. Daar waar maar weinig andere wandelaars zijn. En daar omringd door de bergen, de gletsjers, de stenen, daar gaan we de verbinding aan.

Met onszelf, met elkaar en met de waanzinnige natuur om ons heen.

Zeven dagen lopen met je eigen uitrusting en eten in je rugzak.

Zeven dagen wildkamperen, fikkie stoken, vies worden, zwemmen in koude meertjes, zoeken naar rendieren, in regen, wind, zon en heel misschien met het Noorderlicht.

Dit is pas echt Into the Wild.

En jij kunt mee!

Lees hier onder verder voor alle informatie!

"

Deze tocht is zeker niet voor iedereen, en alleen geschikt als je:

 

 • Fysiek fit bent en liefst ervaring hebt met wandelen in de bergen;
 • Bereid bent in je eigen spiegel te kijken, dit is niet je eerste stap op het gebied van persoonlijke ontwikkeling;
 • Tegen ontberingen kunt. Bij de gedachte aan zeven dagen wildkamperen maakt je hart een sprongetje. Ook al gaat het regenen, is er modder, is het zwaar (want dat gaat het zijn);
 • In staat bent open te communiceren en je eigen behoeftes aan te geven;
 • Jezelf en je rugzak kunt dragen. Dit is geen vervanging voor therapie. Je bent verantwoordelijk voor je eigen proces; 
 • Jezelf al aardig kent en nog een laagje dieper wilt duiken. En/of loopt ergens tegen aan waar je duidelijkheid over wilt hebben. 

 

Beter niet meegaan als je:

 • Aan het herstellen bent van blessures of helemaal geen wandelervaring hebt. 
 • Gaat rillen van ellende bij het idee zeven dagen in een tentje te slapen en buiten te plassen; 
 • Niet beschikt over enige zelfkennis opgedaan door middel van coaching/therapie; 
 • Niet bereid bent om in je eigen spiegel te kijken;
Contact
"

Wat levert deze tocht je op:

 • Diepe verbinding met jezelf, de rest van de groep en de prachtige natuur om je heen. 
 • Zelfvertrouwen, gevoel voor richting, je eigen kompas. 
 • Je gaat uit je hoofd, naar je lijf. Je krachtige, sterke lijf. 
 • Vastzittende patronen worden duidelijk. Je ziet waar je jezelf nog in de weg zit of tegenhoudt.
 • Opgaan in het moment. Volledig zijn in het nu. 
 • Verbinding met je vrije deel, je creativiteit, je oplossingsgerichte vermogen. 
 • Een fantastische, te gek stoere buitenervaring, met een kleine groep gelijkgestemde vrouwen. 
Contact
"

Wat gaan we doen?

Dit avontuur gaan we aan in Lapland, Noord Zweden. We starten en eindigen met etappes van de Kungsleden, een van de mooiste wandeltochten van Europa. Minimaal twee dagen gaan we van het gebaande pad af en lopen we een andere, prachtige route. De reis bestaat uit zeven wandeldagen met zeven nachten wildkamperen en één overnachting aan het  eindpunt in gedeelde accommodatie. Het startpunt is Nikkaluokta en we eindigen in Abisko.

Voordat we op reis gaan ontmoeten we elkaar voor de kennismakingsdag.

Deze reis bestaat niet alleen uit lopen. Onderweg is er tijd voor een oefening met de groep of een één-op-één gesprek tijdens het lopen. We zullen ook veel lopen in stilte. Opgaan in de natuur op de mooiste plekken. Veel ruimte en tijd alleen en toch ook samen.

Reisprogramma

Dag 1: reisdag van Nederland (Schiphol) naar Kiruna en transfer naar Nikkaluokta waar we kamperend overnachten (het is ook mogelijk per nachttrein naar Kiruna te reizen vanaf Stockholm).

Dag 2: Start eerste wandeldag van rond de twintig kilometer. We kamperen in de buurt van het Kebnakaise Fjallstation.

Dag 3,4,5,6: we lopen over de Kungsleden of we gaan er vanaf en kiezen een alternatieve route. Alles hangt af van het weer en de omstandigheden en het is overal mooi! Houd rekening met wandelafstanden tussen de 18 en 25 kilometer.

Dag 7: De laatste wandeldag waarin we terug lopen naar de bewoonde wereld in Abisko.

Dag 9: met de bus of trein naar Kiruna en vlucht terug naar Nederland.

Let op: dit reisprogramma is onder voorbehoud! Er kan van alles veranderen en wijzigen afhankelijk van oa. de weersomstandigheden, wijzigingen en in vluchten, etc. Deze tocht vraagt om flexibiliteit. Je bent in staat je aan te passen als het anders loopt dan verwacht.

Contact
"

Praktische informatie:

Data: 25 augustus tot met 2 september 2024 

Prijs: 

€1825,00 inclusief 21% BTW. 

Boek je voor 1 mei 2023, dan krijg je €200,00 vroegboekkorting, prijs is dan: €1625,00.

Op het moment van reserveren vraag ik je om een aanbetaling van €500,00.

Hiermee is je plek bevestigd. Het resterende bedrag betaal je uiterlijk acht weken voor vertrek. 

Inclusief:

Alle groeps- en individuele begeleiding van Elise van Winden.

Overnachting in hostel met gedeelde kamer, de laatste nacht in Zweden.

De bustransfers: vliegveld naar Nikkaluokta, Abisko naar Kiruna vliegveld.

Tip en informatie over je uitrusting.

Kennismakingsdag voor vertrek.

STO Garantie.

21% BTW.

Niet inclusief:

Vlucht van en naar Kiruna, Zweden (vanaf €550,00 met SAS Airlines). 

Maaltijden en drankjes. 

Je kampeeruitrusting.

Eventuele extra overnachtingen in berghutten of op betaalde kampeerplekken, zoals de eerste nacht. 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Je hebt interesse en dan?

Stap 1: We gaan kennismaken. Eerst telefonisch, op basis van dat gesprek bepalen we of deze tocht wat voor je is. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met wildkamperen, maar wel erg belangrijk is dat je zeven dagen kunt lopen met een rugzak van vijftien kilo. Daar zullen we je tijdens de intake ook naar vragen. 

Stap 2: Als we allebei na de kennismakingsdag nog een ja hebben dan kunnen de voorbereidingen beginnen. We laten je weten welke vlucht je mag gaan boeken en je krijgt een lijst met uitrusting die mee gaat. 

Contact

Wat vonden de vrouwen vorig jaar van de tocht?

“Het voelt alsof ik iets heel magisch heb meegemaakt wat eigenlijk een geheim is wat je met niemand wilt en kan delen omdat anderen het niet begrijpen omdat ze niet mee zijn geweest. Ik voel me verder intens voldaan, blij en opgeruimd. Het is zo mooi om verbinding te maken. Met jezelf, met de anderen maar ook met de rust en ruimte om je heen. Dat dat eigenlijk ook alleen maar is wat je nodig hebt, alle opsmuk en gedoe eromheen is niet nodig.

Melina

“De oefeningen op de reis naar Zweden waren liefdevol, verbindend. De oefeningen brachten ons in die momenten dichter bij elkaar. De combinatie tussen de natuur en met jezelf zijn zorgde voor rust in mijn hoofd, ik heb deze tocht als heel leerzaam ervaren, en heeft me geholpen om mijn lichaam meer te voelen”

Elske

“Ik voel me zo thuis in de bergen, in de natuur, het eenvoudige leven.  Geen bereik, eten uit een zakje, eindeloze regen, harde wind, stinken, vies worden, niet kunnen douchen, alle dagen dezelfde kleding dragen, kletsnatte schoenen, glibberen over modderige paden, balanceren op rotsblokken, poedelen in ijskoud water, oversteken van kolkende rivieren en 24 uur stil zijn. Niets was te gek. Ondergaan wat op mijn/ons pad kwam. Zijn met wat er is. 

Jeanet

“Ondanks lichamelijke inspanning, grenzen verleggen en uitdagingen aangaan, kwam ik terug met nieuwe inzichten en rust en ruimte in mijn hoofd. Inspanningen leveren, uitdagingen aangaan kan samen met genieten van de overweldigende natuur en in verbinding komen met reisgenoten en de natuur. Helemaal offline zijn, de tijd vergeten en je niet druk maken over de wereldproblemen maar terug
naar de basis, je eigen kracht ervaren, voelen wat er toe doet en wie je bent maakt deze reis voor mij onvergetelijk en zeer betekenisvol voor mijn verdere reis in het leven”

Margreet

Het is dag 2, 3 of 4, ik weet het niet precies, ik ben het gevoel voor tijd al lang kwijt. Ik sta stil en kijk om mij heen en word dan diep geraakt. In deze eindeloze ruimte voel ik mij nietig en tegelijkertijd zo veilig, welkom, gedragen en thuis. Ik kijk in de ogen naast mij en zonder woorden weten wij dat wij hetzelfde voelen. Deze plek in Zweden is magisch. De ruige hoge bergwanden en gletsjers, met daartussen het lieve zachte groene mos; kolkende woeste rivieren en spiegelgladde meertjes; de snoeiharde wind en regen, gevolgd door een heerlijk zonnetje; het geluid van de elementen en de intense stilte; afzien en genieten; blijdschap en verdriet. En het enige wat ik hoef te doen, is zijn met wat er is. In alle eenvoud meebewegen met dat wat zich aandient, in volledige overgave. 

Sylvia

Waarom zou je deze reis met ons doen?

Mijn naam is Katrien de Jong en ik ben een buitenmens met ruime ervaring als reisorganisator en coach in de natuur. Ik organiseer en begeleid bezinningstochten in binnen- en buitenland. Bij sommige tochten tref je mij als je coach en reisbegeleider, bij andere tochten ga je op pad met Anne Verbokkem-Oerlemans of Elise van Winden.

Wij nemen je buiten mee naar binnen. We helpen je ontdekken waar je emoties vandaan komen, waar je stress van krijgt, welke gedachten en overtuigingen je blokkeren. Zodat jij de flow van het leven opnieuw gaat voelen. Opnieuw ja! Die flow is al aanwezig in jou. Ze is alleen verstopt. En hoe meer je dit gaat doorzien, hoe meer jij kunt leven op een manier waar je gelukkig van wordt. 

Je mag er vanuit gaan dat we allemaal de nodige opleidingen tot coach hebben gedaan en allemaal op onze eigen manier veel ervaring hebben in het begeleiden van groepen.

Wie er ook mee gaat als coach op je tocht, we zijn allemaal gek op lange wandeltochten, wildkamperen en buitenavonturen. Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling zijn onderdeel van ons leven en we leren graag door.

We gaan graag met je op reis en ons avontuur begint natuurlijk met kennismaken!

Mail of app Katrien via: info@katriendejong.nl / 06-52862479. En we regelen een belafpraak met de coach van je reis om kennis te maken.

 

Wie is je coach in Zweden?

Tijdens de tocht naar IJsland gaat Elise van Winden mee als coach en reisbegeleider. Ze stelt zich graag aan je voor:

‘Ik ben een mens van de aarde, de rivieren, de stenen en trek er graag met mensen op uit om de wereld te ontdekken. Zowel de buitenwereld, als onze eigen binnenwereld.

Het lopen zet van alles in beweging, maar brengt tegelijkertijd de stilte waarin we weer kunnen voelen wat we eigenlijk willen. Ik ga er graag met groepen op uit om die stilte op te zoeken. Maar ook om verhalen met elkaar te delen en de ruimte te bieden om, misschien wel voor het eerst of opnieuw, verlangens en twijfels uit te spreken.

Als kind kwam ik al veel buiten: vuur stoken, hout hakken, kamperen, sneeuwpoppen bouwen, en hier voel ik mij nog steeds thuis.

Ook zie ik aan anderen hoe het buiten-zijn zo dicht ligt bij ons mens-zijn en hoe fijn het is om ‘de rest’ even ‘de rest’ te laten. Van daaruit ben ik coaching in de buitenlucht gaan geven. Al 14 jaar neem ik mensen mee naar buiten, zowel in 1-op-1 sessies, als met groepen op trektocht. Daarnaast leer ik  mensen hoe ze kunnen leven op het ritme van de seizoenen en breng ik professionals bij hoe ze de stem van de aarde mee kunnen nemen in hun proces. 

Als je met mij mee op pad gaat, dan ga je vertragen en je  verbinden met het land. Door de kennis van de aarde en de mens, de kunde van Slow Living, sta je al vrij snel met 2 voeten op de aarde. 

We gaan dit samen aan! Ga je mee?

Katrien de Jong
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!