06-52862479 info@katriendejong.nl
Dag tot dag omschrijving vrouwenreis Ecuador - Katrien de Jong

Wat zeggen mensen die met mij gewerkt hebben:

“De Into the Wild tocht op Schiermonnikoog geeft je de kans om uit de razende trein van alledag te stappen en op het station van je “eigen-ik” te ontdekken wat er is: in de natuur, in je eigen lijf, in het hier en nu!
Alles wat je zoekt zit al in jezelf. Katrien en Sylvia helpen je op weg, maar je moet wel op je eigen benen durven vertrouwen! Het smaakt naar meer…” (Jenneke) 


“Iedereen zou een Katrien in zijn/haar leven moeten hebben, wat een onbeschrijfelijk gevoel. De manier waarop je vertrouwen weet te geven, rust uitstraalt en me vooral het gevoel geeft dat ik gezien/begrepen word maakt het niet anders mogelijk dan dat je naar binnen naar jezelf gaat en je open durft te stellen.
De 4 dagen Deep Dive op Schier met fantastische lieve vrouwen, Katrien en de natuur laten je niet anders dan bij jezelf komen. Dat zou iedereen moeten durven!” (Benita) 


 “Vier dagen lopen met 6 andere voor mij onbekende vrouwen. Bijna 90 km door de natuur van Schiermonnikoog. Geen telefoon, geen andere mensen, geen prikkels en vooral geen zorgen. Alleen maar lopen door de natuur en door de zee en slapen in mijn eigen tentje. Vaak vele kilometers in stilte, oefeningen tussendoor en dan ook geen sociale communicatie maar alleen bij jezelf blijven. Elke dag een duik in de zee waarbij je hele lijf gaat tintelen. Het was vooral een diepe duik in mijzelf. Confronterend, spannend, kwetsbaar, rustgevend, helend maar ben nu vooral heel blij met deze ervaring. Ik kan weer verder.” (Tanja)


“Herstellend van een burn-out wist ik dat het anders moest. Maar wat en hoe, welke patronen waren er in de loop der jaren ingesleten en waar kwamen die vandaan? Katrien heeft mij hierbij enorm geholpen, open en zonder oordeel.
Met hulp van Katrien ben ik veel over mijzelf te weten gekomen en heb ik vooral mogen ervaren waar bepaalde patronen vandaan kwamen. Zonder oordeel heeft zij mij een spiegel voorgehouden en mij geholpen de bijbehorende emoties te doorvoelen. Dit heeft geleid tot inzicht en antwoorden waarmee ik weer verder kan.” (Monique) 


“Wandelen in de natuur met Katrien: Prettige ontmoetingen op een warme, rustige, natuurlijke manier. Zij heeft me meegenomen op “reis” door mijn eigen leven en mij stil laten staan in de hectiek van alledag; de cirkel waarin ik bleef draaien.
Tijdens de wandelingen heeft ze me na laten denken over wie ik ben, wie ik wil zijn, wat ik mag, wat ik wil en waar mijn grenzen liggen. Door deze manier van coachen ga ik nu een ander pad bewandelen. Een pad dat dicht bij me staat, waar ik weer energie van krijg.” (Vincent) 


“Het is fijn om een paar dagen en nachten geheel in de natuur door te brengen, met een groep vrouwen en goede begeleiding van Katrien. Het geeft inzicht in jezelf, je komt bij je diepste gevoelens en het werkt helend. Gun het jezelf om dit te doen en te durven.” (Marike)


 “Ik heb de Into the Wild experience als heel bijzonder ervaren. Het buiten zijn, de fysieke inspanning, de oefeningen en de groep met fijne vrouwen hebben mij veel energie gegeven. De zichtbare en onzichtbare begeleiding van Katrien voelt veilig en heb ik als erg doeltreffend ervaren. Ik heb in de twee dagen zoveel over mezelf en over mijn drijfveren geleerd. En mijn sluimerende inzichten zijn naar het daglicht gehaald. Ik gun deze ervaring aan iedereen die er aan toe is.” (Ingrid)


“Je creëert vanaf het begin een fijne, veilige sfeer waarin ieder zichzelf kan zijn. Je afwisseling in oefeningen en opdrachten is prettig en het is fijn dat er zoveel met de hele groep gedaan kan worden. Ieder haalt er voor zichzelf uit wat ze nodig heeft.
Je past wat je doet aan op wat er nodig is in de groep en ik voelde dat ik daardoor langzaam steeds dieper kon gaan en losser durfde te komen. Het is fijn dat er tijd was voor een één op één moment.
Het was ook goed voelbaar dat alles er mocht zijn, dat iedereen er mocht zijn en dat het oké was. Er was geen druk, op geen enkel moment. Into the Wild is een prettige manier van het avontuur aangaan met jezelf. Lekker buiten en met veel afwisseling in oefeningen, vragen en opdrachten, in alle rust en stilte, mét fijne begeleiding!” (Anke)


“Ik was afgelopen weekend Into the Wild met Katrien en vijf andere prachtvrouwen. Mijn mantra was: Voelen en ondergaan zonder er een verhaal van te maken.
En dus ben ik een weekend lang níet bezig met hoe ik woorden zal geven aan deze ervaring en wordt het een expeditie Into my Inner met het Dwingelderveld als schitterend decor. Skinnydippend, stargazend en soulsearchend pelgrimeer ik onder begeleiding langs de verborgen heiligdommen van m’n hart. Ik trek een aantal belemmerende mantels uit en vergaar nieuwe kennis over mezelf; een cadeau dat ik iedereen gun.” (Margreet)


“De sessies met Katrien uitleggen? Onmogelijk. Ik noem het magie. Je onderbewustzijn bepaalt je traject en wat er tijdens een sessie naar voren mag komen. Katrien observeert en gidst en “is” er. Iedere sessie weet ze de juiste en veilige setting te creëren voor jouw traject en groei. Bij Katrien kun je jezelf zijn. Je mag praten, lachen, huilen, boos zijn en ook stiltes zijn welkom. Ze (ver)oordeelt niet en gebruikmakend van de natuur, die haar unieke werkruimte is, en de daar aanwezige voorbeelden als metaforen, biedt ze ruimte voor reflectie en houdt ze een spiegel voor als dat nodig is.
Ze voelt alles haarfijn aan, weet precies de juiste vragen te stellen en wanneer wel of niet iets te zeggen, en doorziet de achtergrond van wat er speelt. Ze begrijpt je, loopt met je mee en helpt je, met de natuur als hulpmiddel, om weer dichter bij jezelf te komen en het pad te bewandelen wat goed is voor jou. Ze neemt je buiten mee naar binnen”. (Natascha)


 “Je hebt op een hele prettige manier ervoor kunnen zorgen dat iedereen binnen de groep zich direct vertrouwd met elkaar kon voelen en zich open durfde te stellen. Door jouw begeleiding kreeg ik het gevoel dat het allemaal wel goed zou komen en dat ik nergens anders op hoefde te focussen dan op mezelf en de natuur om mij heen.
Je had prettige oefeningen en de afwisseling met bewust alleen te kunnen lopen heb ik als zeer prettig ervaren. Door jouw duidelijke afbakeningen kon ik echt open gaan voor wat er op dat moment belangrijk was en bij ‘het moment’ blijven. Katrien, ik heb jou als persoon echt al heel prettig ervaren. Je straalt uit dat ik je mag vertrouwen en dat is heel prettig. Je straalt warmte uit.
De creatieve opdrachten hebben mij weer meer aangespoord/ doen beseffen om anders naar dingen te kunnen kijken en de oefeningen rond emoties hebben mij er bewust van gemaakt dat ik daar wel degelijk invloed op heb.” (Mirthe) 


“Katrien heeft mij letterlijk en figuurlijk de winter door geholpen. In een periode dat het niet zo lekker met mij ging, wandelden wij elke twee weken een stuk en stelde ze me goede vragen die me lieten nadenken over mijn gevoelens en gedachten. En nu aan het einde van het traject begint de zon weer een beetje te schijnen.” (Joyce) 


“Op zoek naar rust en tijd voor mezelf in de natuur, gaf ik me op voor twee dagen Into the Wild met Katrien. De tocht was werkelijk geweldig en ik kwam ontzettend blij en opgelucht terug. Ik leerde vrijheid geven aan gevoelens van boosheid en dat er ruimte komt voor werkelijke liefde, dit geheel wonderlijk mooi geïllustreerd door de natuur. Katrien geeft hele mooie oefeningen waarmee je de diepte in kunt gaan zonder dat het heel zwaar gemaakt wordt. Twee heerlijke en gezellige dagen in prachtige natuur! Een aanrader voor iedereen! Enorm bedankt Katrien!” (Monique)


 “Dank Katrien, dat je een stukje mee bent gelopen op mijn pad. Ik heb mogen voelen dat mijn weg open ligt en dat ik vanuit mijn vrije deel mag bewegen. Dat ik achterover mag leunen, mag ontspannen. Dank voor jouw helderheid en betrokkenheid. Ik heb mij welkom gevoeld bij je.” (Maartje) 


“Soms brengt het leven je een engel in menselijke vorm op je pad. Om een tijdje met je mee te lopen op dit pad dat nog niet veel bewandeld is, om naast je zijn, om bij je te zijn. Zodat je je gewoon een klein beetje minder alleen voelt en zodat je kunt ervaren wat het eigenlijk is waar je naartoe aan het lopen bent. Het pad van spiritualiteit, van zelfbewustzijn loop je zelf, maar je hoeft het niet alleen te lopen. Er zijn er velen die met je mee lopen. En met dit coachingstraject met jou, lieve Katrien, ervaar ik dat ten diepste. Op je eigen manier maak jij zo duidelijk hoe waar dit is, dat je je eigen weg loopt, maar dat je dat niet alleen hoeft te doen. En je doet dat vanuit je hart, als een coach, als een mentor, als een medereiziger, als een gelijke, als een vrouw op deze aarde die doet waar ze van houdt en die doet wat in haar vermogen ligt om ons allemaal te helpen herinneren wie we ten diepste zijn. In de natuur, het bos, jouw natuurlijke werkruimte, laat je me de uitgestrektheid van de natuur en universum begrijpen, laat je me zien hoe de natuur een spiegel kan zijn voor mijn eigen binnenwereld en laat je me ervaren dat alles wat er is goed is zoals het is, zowel als het gaat om mijn innerlijke natuur als om de natuur om mij heen. Bij jou als coach voel ik me veilig, ik voel me gezien en begrepen. Ik mag ontdekken wat mijn drijfveren zijn, waar ik blij van word, wat me nog tegenhoudt en wat ik nodig heb om datgene te doen wat goed is voor mij. En beetje bij beetje herinner ik me weer hoe ik van mezelf kan houden, en daarmee ook van alles en iedereen om me heen, en ook dat ik een deel ben van het universum, van een groter geheel. Net als jij. Ik ben enorm dankbaar dat jij in mijn leven bent gekomen en dat je een stukje met mij meeloopt op dit pad.” (Natascha)


“Katrien, ik ben je ontzettend dankbaar voor het traject, de reis, die we hebben gemaakt. De combinatie van natuur, wandelen en de gesprekken zijn enorm waardevol. De rol die je hebt vervuld is zoooo waardevol geweest. De rust, het vertrouwen, de vrijheid, de flexibiliteit en de kennis die je hebt ingezet, dat heeft deze reis een succes gemaakt. Ik vind het super sterk en ook heel erg knap, dat je de reis hebt laten ontstaan op basis van wat langskwam. Niet een vooraf opgezet plan met vaste stappen. Gewoon durven vertrouwen op dat wat langskomt en gebeurt. Die vrijheid, die rust en dat vertrouwen hebben gemaakt dat ik sta waar ik nu sta. Tijdens de wandelingen heb ik niet 1 ‘ik’ gevonden, maar een heleboel. Allemaal ergens in mij verstopt, maar zo waardevol om ze te leren kennen en te spreken. En wat is de natuur mooi! Iedere wandeling heeft de natuur een handje geholpen om dichtbij mij te komen. De laatste wandeling, dat was het summum. De ‘ik’ die ik zocht kwam in de laatste wandeling echt naar boven. Vrij, blij en vol met energie! Ik rende over een groot grasveld, middenin het bos, maakte koprollen, slaakte kreten van geluk en voelde mij verbonden met mezelf. Die ‘ik’, die zich daar in volle glorie liet zien, die voelde zich bevrijd doordat ik mijn andere ‘ikken’ ook heb gevonden, gesproken en leren kennen.” (Frederik) 


“Katrien heeft me bij de hand genomen en samen zijn we in het diepste binnenste van mij gedoken; naar de prut in mijn pannetje, zoals ze dat zei. En die prut hebben we er stapje voor stapje uitgehaald en mijn pannetje weer mooi schoon gemaakt. Mijn pannetje blinkt weer, want ze heeft me er ook nog een schoonmaaksetje voor thuis bij gegeven, dus kan ik hem nu ook zelf schoonhouden en dat lukt me tot nu toe best goed. Dankjewel Katrien!” (Sabina) 


“Duizendmaal dank Katrien voor de onvergetelijke dagen! Jij weet als geen ander de ultieme omstandigheden te creëren waarin iedereen naar binnen kan keren en dat wat daar is naar buiten durft te halen en te delen. Dit is voor mij een diepgaande en ontroerende ontdekkingsreis en een lust voor de zintuigen. Ik voel me als herboren.” (Miranda)


“What a ride it was! Dank je wel voor het meelopen op mijn pad. Af en toe heel confronterend en pijnlijk maar ook fijn om zo samen met jou te doen. Dank voor alle steun en het creëren van een veiligheid waarin alles er mocht zijn, ondanks dat ik het zelf niet altijd oké vond dat ik het zo voelde. Voor nu ga ik onze gesprekken wel missen maar het is ook goed. Tijd om deze bladzijde om te slaan. Zeker geen punt maar juist een komma. We gaan nog meer mooie avonturen beleven! (Melina) 


 “Gun jezelf een tocht met Katrien: om jezelf weer te (her)ontdekken, om een bewuste volgende stap te kunnen zetten in je leven en daarnaast ook om heerlijk buiten te zijn!” (Elizabeth) 


“Ik heb me opgegeven voor Into the Wild omdat ik binnen mijn herstelproces van een bore-out / overbelasting een achteruitgang had. Ik hoopte dat het weekend me uit mijn hoofd zou halen en meer terug zou brengen bij mijn gevoel. En dat ik zo handvatten zou krijgen voor een nieuwe stap; weer een stap vooruit in plaats van terug. Ik voelde me na afloop op maandag echt helemaal top! Super energiek, intuïtief heel sterk en alsof ik de hele wereld aan kon. Die euforie is inmiddels weg, maar ik voel me nog steeds verrijkt, een stuk rustiger en beter in staat om te voelen en aan de hand van mijn intuïtie keuzes te maken én zachter te zijn, voor mezelf en voor anderen. De belangrijkste inzichten waren dat ik wil wisselen van baan, wat de positieve kanten zijn van mijn perfectionisme, welke tegenkant ik wil ontwikkelen (vrijheid), hoe angst een rol speelt in mijn leven en dat mijn faalangst niet een faalangst lijkt te zijn maar de angst voor wat nou als alles lukt? Ik vond jouw begeleiding heel prettig. Je maakt jezelf deels onderdeel van de groep, maar je blijft er ook een stukje uit. Ik vond dat je hele goede oefeningen toepaste en ik vond je een hele prettige, veilige en open houding hebben tijdens de 1 op 1 gesprekken. Niks belerends of adviserend, nee, je zette echt mijzelf aan het werk, denken en voelen om tot mijn inzichten te komen.” (Cindy)


“Ik heb mij opgegeven voor Into the Wild om weer bij mezelf te komen. mijn grenzen weer te gaan ervaren en echt tijd voor mezelf te maken. Het was heerlijk, heftig, pijnlijk (twee dikke blaren ;-)), afzien, intens, liefdevol en confronterend, out of your comfort zone. Ik heb ontdekt dat ik verder kan gaan dan ik dacht, mijn tempo mag wat lager als dat voor mij prettig is en ik hoef niet steeds automatisch bij of aan te passen. Emoties zijn als golven die aankomen die breken en daarna weer een vlakke zee worden (hoef je niet tegen te houden, je wordt er echt niet door van je voeten gegooid). Ik heb mijn gevoel weer ervaren en ik kan daaruit alle beslissingen laten laten komen. Ik zou dit weekend zeker aanraden. Het geeft een reset. Een moment voor jezelf. een liefdevolle spiegel. Weer even totaal bij en thuis in jezelf voelen. Fijn uitgangspunt om verder te bouwen en te voelen. Katrien is een ervaren, open, liefdevolle, respectvolle coach die goed kan laveren tussen bieden wat er nodig is en tijd en ruimte nemen en geven voor iedereen.‘ (Willemieke)


“Ik voelde me niet lekker in mijn vel, wat na het overlijden van mijn vader nog sterker was. Mijn kompas is in war zoals ik het noem. De tocht heeft blootgelegd dat ik over mijn grenzen ga en meer naar anderen kijk dan soms naar mezelf. Het grootste inzicht wel was wel dat ik alles in mijn hoofd beredeneer en niet naar mijn lijf luister. En wat het meeste indruk heeft gemaakt is dat de diepe achterliggende reden van alles is dat ik bang om alleen achter te blijven. Ik zou deze tocht zeker aanraden als ik weet dat mensen natuurliefhebbers zijn. Het was echt heerlijk om continue buiten te zijn. Ook de verdieping helpt, het geeft je handvatten.” (Paulien)


“De reden dat ik meegegaan ben naar Schier is omdat ik even helemaal uit mijn dagelijkse rondje wilde waarin ik voor mijn gevoel vastgedraaid zat. Ik voel me lichter na de 3 dagen op Schier, heb daar echt iets achtergelaten en ik heb dingen helder gekregen waardoor ik weer weet waarmee ik verder kan voor mezelf en nog meer kan worden wie ik ben. Ik mag mijn eigen pad wandelen door het leven en alles wat het leven me te bieden heeft staat tot mijn beschikking. En heb het inzicht gekregen dat ik 2 nachten in een tent en naakt zwemmen in de zee ook gewoon overleef :). Ik zou het weekend zeker aanraden aan anderen, omdat het een stap weg is uit je dagelijkse dingen die ervoor zorgen dat je niet echt bij jezelf kunt komen en niet bij het “wat is voor mij nu echt belangrijk”. Jezelf de spiegel voorhouden en het lef hebben om erin te kijken, waardoor je kunt groeien als mens.” (Brenda)


“De twee dagen ‘Into the Wild’ brachten mij niet alleen een mooie tocht, weer een fijne verbinding met mezelf en de natuur, maar liet me ook inzien wat voor mij belangrijk is. Het her-innerde me wat goed voor me is. Daar kon ik oa voelen en ervaren wie ik van binnen ben. Die re-mind-er is zo ontzettend waardevol.” (Heleen)


“Onlangs heb ik samen met Katrien de ‘walk of wisdom’ gelopen. Ik vond het heel bijzonder om de natuur als spiegel te gebruiken, voor datgene wat er in mij leeft. Het voelde als een reis door het leven, waarbij ik waardevolle inzichten heb gekregen die ik kan integreren in mijn leven. Vooral de cycli van de seizoenen vanuit het sjamanisme, waren voor mij heel erg voelbaar. Mijn neiging is om hard te werken en om aan mezelf voorbij te gaan. Door deze walk, voel ik dat ik ook de vruchten mag plukken van wat ik doe en dat ik mag genieten. Daarnaast is het belangrijk om op tijd rust te nemen en weer op te laden. Katrien begeleidt dit op een hele natuurlijke wijze, voelt goed aan wat er nodig is en weet de juiste vragen te stellen. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan! Dank je Katrien.” (José)


“Het weekend ‘Into the Wild’ was een hele fijne ervaring voor mij. Het was voor mij compleet uit mijn comfortzone maar het vertrouwen wat Katrien mij bood, maakte dat ik dit aandurfde. Al met al heeft het weekend mij enorm veel voldoening gegeven. En de begeleiding was in alle opzichten goed te noemen, vanaf de voorbereiding t/m de nazorg.’ (Els)


“Het traject wat we samen deden was als een lichtpunt . Het letterlijk in beweging zijn, het lopen zorgde dat de stroom in mij op gang kwam. Het spiegelen aan de natuur, voelen welke kant wil ik op, wat trekt mijn aandacht werkt voor mij zó direct. Weer heel duidelijk kunnen voelen welke rust de natuur mij kan brengen, geen oordeel en angst, wel: hier en nu zijn zonder oordeel. 

Toen ik begon voelde ik me zo vreselijk vast zitten in het denken. Kon geen contact meer maken met mezelf. Ik wist nog vaag ergens dat dit mogelijk moest zijn. Ik was volledig vastgelopen op mn werk. Voelde al lange tijd weerzin, niet meer willen.Maar kon met mijn verstand geen reden verzinnen waarom dan niet. Wat heb ik geleerd tijdens het traject? Dat ik mijn gevoel ongelofelijk serieus mag nemen, omdat daaronder mijn eigen waarheid en verlangen ligt. 

Dat ik niet mijn aanname’s, overtuigingen en mijn gedachtes ben. Heb weer ervaren dat mijn ware zelf, blij en onbevangen is. Heel goed weet waar ze voor staat. Heb “de criticus”,” de opletter”, “de volwassene” ten diepste ontmoet en begrepen dat die een belangrijke rol hebben gespeeld in mijn leven, maar niet zijn wie ik daadwerkelijk ben. 

Door “het aanwezig zijn” van Katrien, durfde ik te voelen wat er gevoeld mocht worden. Ik voelde me volledig tot rust komen tijdens het traject en voelde geen oordeel. Mijn hoofd kwam tot rust en mijn lijf was aanwezig. Ik heb op momenten mogen ervaren wie ik werkelijk ben. Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien is aanwezig. Ze sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen. Alles, werkelijk alles wát ze zei had zin, hielp me om de weg naar binnen te vinden. Ook voelde ze naadloos aan wat even nodig was om daar te komen. Letterlijk aansporen om ter plekke in beweging te komen, arm uitreiken, achter me staan, naast me staan.” (Tineke uit Groningen)


Katrien verstaat de kunst om er nadrukkelijk te zijn, op de juiste momenten onzichtbaar te zijn, en dan ook weer op precies het juiste moment, die hand op mn rug te leggen als troost en steun. Het is ongelooflijk hoe ze dat aanvoelt.
Ze is een intelligent, prachtig “oer”mens, zuiver in denken, met een warm en begripvol hart. Heb vaak gedacht “Met Katrien wil ik wel om de aarde heen wandelen” denk dat ik dan nog niet uitgepraat ben en nog steeds feedback krijg en het soms ook kan geven. Zit je in een maalstroom van gedachten en emoties en ben je de verbinding met jezelf kwijt? Het meest probate geneesmiddel is de natuur. Katrien kan jou leren hoe de natuur jou ingrediënten toedient waardoor je controle krijgt over jouw gedachten. Door bewust de natuur in te gaan, ontstaat een verbinding tussen jou innerlijke en jou extensie. Vergeet even de druk van de tijd en laat je leiden door wind zon en regen. De natuur spreekt jou toe! Laat jou zien dat als je vanuit natuurlijk gedrag leeft, je tijdloos wordt.” (JS uit Amsterdam)


Vorige week de prachtige NS-wandeling Dieren – Velp gelopen met Katrien. Mijn eerste live kennismaking met haar. Wat een fijne vrouw, zo makkelijk toegankelijk en down-to-earth. Tijdens het lopen, door de sneeuw!, veel oefeningen meegekregen die leidden tot verdieping van al eerdere inzichten. Met praktische handvaten om er anders naar te kijken én ook anders mee om te gaan. Fijn om zo een doordeweekse werkdag een andere invulling te geven die veel meer bracht dan ik van tevoren had gedacht!” (AD uit Nijmegen)


Ik zou iedereen aanraden om voor coaching in de natuur te gaan. En dan vooral om dat bij Katrien te doen. Ik vond het heerlijk om even uit de stad te zijn en de stilte op te zoeken in Drenthe. Je rijdt letterlijk een eind(-je) weg en kunt daardoor even uitblazen voordat je in gesprek gaat met Katrien. Dit is al een investering op zich, omdat het reizen je de tijd geeft om rustig na te denken over wat je  precies wilt bereiken met de coaching en ook om de drukte van de afgelopen weken opzij te zetten en helemaal ontspannen het gesprek te beginnen. Ook na het gesprek is het heel fijn om nog tijd voor jezelf te hebben. Even lekker ergens iets eten en het gesprek nog eens door je heen laten gaan.

Ik vind Katrien een hele fijne persoonlijkheid. Zij luistert goed naar waar je aan wilt werken en met het stellen van de juiste vragen en het doen van oefeningen in de natuur, bereik je wat je wilt bereiken. Na drie gesprekken is mijn situatie helderder geworden en heb ik knopen doorgehakt. Had ik dit in mijn eentje gedaan, dan had dit alles véél langer geduurd. Nu kan ik verder.” (OO uit Amsterdam)


Al wandelend met Katrien voelde ik mij helemaal op mijn gemak. Wandelen in de natuur is ook de ideale manier om tot een goed gevoel te komen. Samen konden we met een heldere blik kijken naar de onderwerpen in mijn leven. Ik kan iedereen dit coachingtraject aanraden die behoefte heeft aan meer zelfinzicht.” (ME uit Assen)


Een bijzondere dag meegewandeld op het Drenthepad. Ik maakte afspraken, ik liet onzekerheid achter en nam mee van deze dag dat ik als een rots mijn rechten zou verdedigen. We hebben ook een stuk in stilte gelopen, ook heerlijk om met je eigen gedachten over het oerveld te lopen. Na 10 kilometer wilde ik alleen nog maar nadenken over de concrete acties voor de toekomst. Ik had alles verteld, ik had alle soorten emoties voorbij laten komen. ” (CE uit Drenthe)


“Net drie weken uit mijn werk, in verband met boventalligheid, zat ik vol met emoties; boosheid, teleurstelling, verdriet. Maar ik zat ook met de vraag; wat moet ik met de toekomst, welke keuzes moet ik maken, wat wil ik nu echt? Op 23 mei mocht ik op de nationale wandelcoachdag een halve dag met Katrien optrekken. Eerst een inspirerende workshop en daarna een individuele wandeling. Nou ja, wandeling…verder dan 300 meter zijn we niet gekomen. Dat was genoeg. De natuur hielp mij om mijn emoties te uiten en een plek te geven. Het heeft me geholpen om afstand te nemen van werkgever, om letterlijk en figuurlijk wat ‘stront’ op te ruimen. Maar daarna ook om naar de toekomst te kijken. Een prachtige open ruimte lag voor me: een zandvlakte, een heideveld en prachtige bloemen. De toekomst ligt voor me open, er is zoveel moois nog te ontdekken. Wat ging ik blij naar huis.

We zijn ondertussen een paar weken verder en ik heb er zoveel aan gehad. Mijn boosheid naar mijn werkgever toe is er niet meer en ik heb het gevoel dat het klaar is. Af en toe vraag ik me af of de negatieve gevoelens wel echt weg zijn, maar het is gewoon zo.

Ik ben heel blij, want het heeft me een stuk ontspanning gebracht. Ik kan nu genieten van het vrij zijn en me richten op een nieuwe toekomst. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren hoe je samen met Katrien door de natuur geholpen kan worden in lastige situaties. (SO uit Friesland)


Het buiten-zijn en gebruik maken van de omgeving heeft me erg geholpen om de thema’s tastbaarder te maken en tot de kern te komen. Het buiten-zijn en je bewust zijn van waar je bent helpt ook om bij het gevoel te komen, te ‘landen’ zeg maar. Katrien is flexibel en weet zich goed aan te passen aan de persoon die ze  coacht. Soms verdwijnt ze bijna naar de achtergrond, om even later weer volop aanwezig te zijn, al naar gelang wat de situatie nodig heeft. En ze zet heerlijke thee!” (FA uit Friesland)


Onwijs bedankt voor deze mooie ochtend! Ik vind het heel bijzonder om te ervaren wat Outdoor Life Coaching voor me heeft betekent. Een bijzondere ochtend waardoor ik meer vertrouwen heb gekregen om te gaan genieten van mijn zwangerschap.” (MG uit Overijssel)


“Ik heb contact gezocht met Katrien toen ik het gevoel had dat een burn-out op de loer lag. Mijn gesprekken met Katrien hebben mij geholpen om met afstand te kijken naar mijn werk en naar hoe ik daarmee omga. Met de inzichten die dit heeft opgeleverd, lukt het mij weer om op een professionele ontspannen manier te werken.” (MK uit Arnhem)


“Katrien nam me mee naar buiten én naar binnen. Door haar en de natuur voelde ik me opengaan en opbloeien, en dat in de herfst!” (CH uit Drenthe)


 Outdoor Life Coaching is een effectieve en inspirerende ervaring waarbij de omgeving sterk meewerkt bij de coaching. Deze coachingsvorm is echt iets dat je zelf het beste kunt ervaren om te zien hoe het werkt. Katrien is een zeer deskundige en effectieve coach die zeer goed luistert, structureert, de juiste vragen op het juiste moment stelt, je uitdaagt om dieper te kijken en de voorwaarden schept voor een zeer waardevolle leerervaring die nog lang doorwerkt. Ik kan iedereen aanraden Outdoor Life Coaching zelf te ervaren.” (SW uit Den Haag)


“Ik heb de coaching door Katrien als zeer verhelderend ervaren. Ik vond het geweldig om te ontdekken dat ik de antwoorden op veel levensvragen zelf al bij me had. Katrien helpt je bij het vinden van deze antwoorden door een bijzondere manier van vraagstelling en het begeleiden van oefeningen in de natuur. De frisse lucht maakt dat je even uit de dagelijkse sleur wordt getrokken en van een afstandje naar je eigen leven kunt kijken. Door Katrien’s enthousiaste en humoristische manier van doen, kun je je helemaal aan de coaching overgeven. (MR uit Drenthe)


“Ik vond het prettig om met iemand te praten die me niet kent, die me d.m.v. hetgeen er is in de natuur een spiegel voorhoudt en kritische vragen stelt. Het coachen in de natuur is een originele manier die wel bij mij past. Ik vond het bijzonder hoe ‘soepel’ het ging. Ik kon me goed de vergelijkingen tussen het leven en dat wat je in de natuur ziet voorstellen. Wat ik na de 3 afspraken heb bereikt is veel meer inzicht in wie ik op dit moment ben, wie ik wil zijn en wat ik wil doen. Dat zorgt voor een stuk rust. Katrien is een prettige gesprekspartner die je een spiegel voor durft te houden. Ook straalt ze een rust uit, iemand die oprecht van de natuur geniet. (EV uit Leeuwarden)


“Ik vond het traject Follow your Heart een bijzonder mooie ervaring. Bijzonder hoe de natuur een metafoor kan zijn voor mijn eigen leven en door actief te zijn ik meer inzicht krijgen in mijn manier van doen. Ik vond het erg plezierig om bewuster te worden van wat ik eigenlijk wil en waar ik tegen aanloop; wat me belemmert mijn hart te volgen. Tijd nemen voor mezelf, bewust stilstaan, niet te hard willen dan verlam ik. Het meest is me bijgebleven het pad waar wil ik heen en waar sta ik nu. Het snelle doorgaan, terwijl langzaam zo veel fijner voelde.” (MD uit Groningen)


De verrassende oefeningen met een fysieke component hebben mij nieuwe inzichten opgeleverd. Daarmee kan ik mij meer focussen op wat ik nog wil bereiken cq belangrijk vind. Letterlijk op mijn stoel van de toekomst gaan zitten of op die van een ‘alter ego’ heeft me verrassende nieuwe inzichten gebracht.” (MR uit Friesland)


“Ik vond het een bijzondere ervaring om deze life coaching in de natuur en buitenlucht te doen. De kunst om telkens weer een mogelijkheid te zien om het gesprek te koppelen/linken met de locatie/natuur ter plaatse. Wat me het meest is bijgebleven is dat ik mezelf niet altijd naar beneden hoef te halen en ervan uit mag gaan dat ik nuttig en nodig ben. Katrien weet goed telkens zelf te laten spiegelen en ook aspecten uit de omgeving toe te passen bij het gesprek op dat moment.” (NE uit Overijssel)


“Ik heb het ervaren als een goede manier om mijn eigen gedachten wat meer te structuren en over zaken na te denken die ik in gesprekken met naasten niet snel aankaart. Katrien stelt vragen op de juiste manier waardoor je aan het denken wordt gezet. Het buitenaspect vind ik zeer positief aangezien je aan het “kletsen” bent tijdens in wandeling ipv een praatsessie bij een praktijk. Het traject heeft zeker een positieve uitwerking gehad. Door het bewust bezig zijn met jezelf ben ik een pro actievere weg ingeslagen waarbij ik geloof heb in de doelen die zijn gesteld. Ik heb tijdens de afgelopen periode een groei doorgemaakt in het hervinden van mezelf. Ik heb Katrien ervaren als een evenwichtige persoon waarbij je op je gemak bent. Ze is goed in het sturen van het gesprek. Ze oordeelt niet maar is in staat het oordeel bij jezelf te leggen. Ze helpt me bij het uitspreken van gedachten die ik normaal niet snel uit zou spreken of zou durven denken. (DC uit Leeuwarden)

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!