06-52862479 info@katriendejong.nl
Dag tot dag omschrijving vrouwenreis Ecuador - Katrien de Jong

Wat zeggen mensen die met mij gewerkt hebben:

 

“Wauw, wat had ik dit nodig, sprong in het diepe, iets voor mijzelf doen, wandelen door diepe plassen, door de mooie natuur in Drenthe. Nieuwe inzichten, rust, stilte, gezelligheid, warmte. Katrien die met me meeliep, de fijne gesprekken, me naar mijzelf liet kijken en leren, beter had ik me niet kunnen wensen.” (Nanda)


“De reis naar Finland was magisch. De hele dag buiten onder begeleiding van een deskundige gids op sneeuwschoenen of ski’s (en met veel vallen en opstaan). Bij thuiskomst de sauna opstoken en voor de durfals een ijsbad. Heel bijzonder hoe helend het kan zijn om met een groep van prachtige vrouwen verhalen te delen, (h)erkenning te vinden, in stilte te zijn en in de spiegel van anderen jezelf beter te leren kennen. Een reis die nog lang doorsuddert! 🙂.” (Karen)


“De reis naar Finland was heerlijk buiten genieten van de natuur, de sneeuw en de koude. Soms behoorlijk afzien om ploeterend door de diepe sneeuw te komen. Fysiek een grote uitdaging maar daardoor helemaal uit je hoofd kunnen zijn. Met daarna de warmte van de sauna, maar vooral met warmte van de groep en de fijne begeleiding van Katrien.
Ik heb een week lang zorgeloos kunnen genieten, spelen en heb mooie gesprekken gehad met Katrien en de groep waar ik weer mee verder kan. In die diepe sneeuw ook heel veel plezier gemaakt met elkaar en heel veel gelachen. Onze enthousiaste gids Ruben loodste ons met veel kennis over de natuur door een ongerept sneeuwlandschap. Heel veel warmte mogen ervaren in een weekje koud Finland. Het was heerlijk!” (Tanja)


“Het samen doen en buiten zijn is heerlijk en verbindt maar het delen van wat er van binnen in je leeft en daar aandacht voor krijgen, onvoorwaardelijk en zonder oordeel is heilzaam en opluchtend. Zó kan je als mensen er ook zijn voor elkaar. Dat neem ik mee in mijn dagelijkse leven.” (Ini)


“De tocht door Drenthe heeft ervoor gezorgd dat ik ruimte voelde om mijn verhaal te doen. Vanuit de groep ontstond er zoveel warmte waardoor ik mij gehoord en gesteund voelde. De natuur, de vrouwen, het heeft zoveel kracht, verdriet, plezier, blijdschap, warmte, pijn, speelsheid en inspiratie gegeven. Dagen na de tocht voel ik het nog steeds, De gesprekken, de stilte, de verbinding met elkaar, met jezelf, de fysieke uitdaging, de natuur, het zorgt allemaal voor een ervaring waardoor ik ben gegroeid en het nooit meer ga vergeten.” (Eva)


“Aan jezelf werken in de uitgestrekte bossen en velden van Drenthe is het mooiste dat je jezelf kan gunnen. Het is een heerlijke tocht, de drie dagen voelen eerder als drie weken. Emotioneel ging het diep, maar door het lopen bleef ik wel in contact met de realiteit. De directe impact werkt nog dagen na de tocht door, en de nieuwe inzichten zijn oneindig en onbetaalbaar. (Ilse)


“Ik voelde direct een dikke JA toen ik over het La Gomera avontuur las. Daarna nam al snel mijn hoofd het over, maar wat als ik het niet haal, die afstanden, die hoogtemeters, de groep bijhouden. Zo ook tijdens de 1e twee dagen wandelen. Katrien zei tegen me “Hou het klein, stap voor stap, je eigen tempo” en ik dacht alleen, ja maar hoe dan?! Nou daar ben ik achter gekomen, door het te doen, door uren te wandelen gebeurt het, je verliest de weerstand, je ontdekt hoeveel meer je kan als je uit je hoofd gaat en letterlijk je eigen tempo loopt. Je loopt jezelf in het proces tijdens deze tocht. Een proces naar binnen, naar je kern, ik voelde ruimte en ontspanning waardoor ik ook begon te genieten in het hier en nu en van alles om me heen! Zo enorm bijzonder, door te vertragen en vele uren in de natuur, een week helemaal offline, kwam ik weer thuis bij mezelf.” (Natascha)


“Wat heb ik het jaartraject als (h)eerlijk ervaren. Elke maand een moment waarop ik tijd vrijmaakte voor mezelf. Het voelde elke dag als een vrije dag.. Het was heel vertrouwd en warm om steeds in dezelfde vrouwengroep terug te komen. Het mooiste moment van de dag vond ik de deel ronde. iedere vrouw kon dan zolang ze nodig had haar ervaringen en worstelingen met de groep delen. We hadden alle tijd voor elkaar. Waren ook stil met elkaar of liepen kletsend naast elkaar. We lachten, huilden en gaven elkaar een schouder of een hand. We waren samen, maar ieder in zijn eigen proces. Alles mocht er zijn en alles hoefde er ook niet te zijn. Wat waren het fijne seizoenen.” (Annefré)


“Ik gun alle vrouwen in mijn leven wandelingen met Katrien. Ik voelde een “ja” en heb afgelopen jaar mogen struinen door de natuur met een groep van 6 prachtige vrouwen. We hebben gedanst, gehuild, gepraat, gelachen, in stilte gelopen, naakt gezwommen in ijskoud natuurwater, we zijn de confrontatie aangegaan, in contact gekomen met ons innerlijke kind, we hebben achtergelaten wat niets meer bracht en we zijn geweest met wat er was. Thuiskomen bij mezelf voelde nog nooit zo stevig, veilig en fijn.” (Cindi)


“Prachtig eiland, fijne mensen en fikse klimdagen die zo pittig zijn dat je hoofd wel leeg móet worden. Goede reis dus om helemaal los te komen van werk of andere spanningen.” (Bianca)


“Een jaar lang onder super begeleiding van Katrien, in gezelschap van 5 andere geweldige powervrouwen mezelf zoeken, vinden, accepteren en verder ontwikkelen; ik gun het iedereen. Een fantastische reis in bewustworden, in sterker in je schoenen (komen te) staan, in Human Design, in natuur ritmes. Niet makkelijk, confronterend, af en toe afzien, soms een heel donker stuk door, maar uiteindelijk het allerbeste wat me dit jaar is overkomen! Dank je Katrien en lieve vrouwen! ” (Daniella)


“Wat fijn om met deze groep en begeleiders te wandelen door de prachtige natuur van La Gomera. Met elke stap omhoog of naar beneden val ik weer samen met mezelf. Steeds meer kom ik in een prettige cadans en waait alles waar ik me thuis zo druk over maakte van me af. De enorme aloe vera’s, cactussen, vergezichten, de immer nabije oceaan en veelkleurige gesteenten maken indruk. Moeder aarde. Ik kom thuis opgeladen met zachte kracht en heel veel zin om in mijn dagelijkse leven op een meer eigen manier “verder te wandelen”.” (Carin)


“Een waanzinnig avontuur was het op La Gomera, samen met Katrien, Anne en nog 5 geweldige vrouwen. De sfeer in de groep voelde vanaf het begin heel fijn, respectvol en open. Wat hebben we samen veel gedeeld, met tranen van verdriet, maar ook vaak van het lachen. Stap voor stap door de prachtige en afwisselende natuur van La Gomera leer je jezelf, en ook elkaar al snel beter kennen. Het klimmen en dalen de bergen op en af bracht me steeds meer naar mijn eigen ritme. De oefeningen en mooie gesprekken weer dichter bij mezelf. Met een opgeruimd hoofd, een blij en open hart en een lichter gevoel kwam ik na 8 dagen weer thuis, waar ik nog steeds zit na te genieten. Ik kijk terug op een bijzondere week, die ik niet had willen missen!” (Linda)


“Prachtige tocht en geweldige ervaring en inzichten rijker door de professionele en fijne begeleiding van Katrien”. (Corinna)


Het was een fijne en mooie tocht door de prachtige natuur van Drenthe. Heerlijk om twee dagen in de natuur te zijn. Dat heeft mij veel gebracht. Zowel fysiek als geestelijk openingen gegeven, ruimte gecreëerd. Smaakt naar meer.” (Anja)


“Door mee te doen aan de Into the Wild tocht kreeg ik meer contact met mijn innerlijke ‘Ronja de Roversdochter’: speels, stoer, grappig, verstillend, moedig, gegrond.” (Henrike)


“Prachtige herfstdagen Into the Wild; pad van loslaten en vertrouwen.” (Giena)


“Ik heb het traject samen met jou als leerzaam, veilig en rustgevend ervaren. Een reis die me weer bij mezelf heeft gebracht. Ik hoef niet oké te worden, ik ben al oké!” (Floor)


“De Into the Wild tocht was voor mij een mentale APK. Echt even tijd voor jezelf. Inchecken om met name te voelen hoe het gaat. Dit onder begeleiding van geweldige coaches in een prachtige omgeving.
Mocht je twijfelen of dit iets is voor jou (zoals ik ook deed), ik zeg doen! Je krijgt er een pracht ervaring voor terug :).” (Wilma)


“De Into the wild experience met Katrien heeft mij dichter bij mezelf gebracht en waardevolle inzichten gegeven, die ik de rest van mijn leven meeneem. In een afwisselend programma verlopen de dagen op een hele vanzelfsprekende, natuurlijke en liefdevolle manier. Katrien is een topper. Dank voor deze mooie ervaring.” (Wietske)


“Vreugde, blijdschap, lopen, weerstand, huilen, inzicht, weerstand, lopen, opluchting, verzachten, tentje, koken, zwemmen, lopen en uiteindelijk: daar was ik weer… Mijn oude ik. Na 3 dagen Schier met een fijne groep vrouwen waar ik niets mee hoefde maar me toch mee verbonden voelde en de begeleiding van Katrien op precies de juiste momenten, was ik weer mezelf. En dat was best een tijdje weggeweest. Een geweldige ervaring.” (Ilse)


“Ik voelde dat jij geen standaard plan van aanpak hanteerde. Dat was voor mij gelijk DE ijsbreker. Geen coach op papier, maar vanuit hart en gevoel. We waren een goed team. Dankbaar ben ik voor dit traject. Ik ben geland op mijn eigen solide basis na jaren rondvliegen en nergens vaste grond kunnen vinden. Door jouw coaching kon ik alles in mezelf terugvinden. Bevrijdend om te weten dat alle antwoorden en oplossing je worden ingegeven door je eigen gevoel. Als je je maar openstelt voor je eigen gevoel en vertrouwd op de waarheid daarvan.” (Jolanda)


“Door het solo traject met Katrien en alle inzichten die ze mij heeft gegeven, kom ik weer dichter bij mezelf waardoor ik meer vanuit mijn eigen kracht leef en steviger sta.” (Larissa)


“De bergen, de sneeuw, het groen, de bloemden, de vrouwen, alles werkte mee om een onvergetelijke week te beleven in Zwitserland. Het was echt samen omdat ieder haar kwaliteiten in kon brengen en er een verdieping en ontroering kon ontstaan die nu ook nog heel verbonden voelen. Het wandelen in stilte was magisch, in mijn eigen gezelschap in een majestueuze bedding. Katrien altijd achteraan de groep lopend als een vangnet, vanuit rust, liefde en ontroering. Ze is er. Dank!” (Vasna)


“Nog steeds een grote glimlach van oor tot oor en een ontzettend gelukzalig gevoel in mijn buik bij de gedachte aam vorige week! Wat was het gaaf! Af en toe voelt het ook nog onrealistisch ofzo, als het een droom was, maar dan te beseffen dat ik daar echt ben geweest… en het heeft mij zoveel gebracht. HEERLIJK!

Je begeleiding vond ik heel fijn. Je voelde perfect aan in de wandelingen wanneer we het beste oefeningen konden doen, de rust die je uitstraalt heb ik ook als zeer prettig ervaren. Het is fijn om midden in de natuur, met de veiligheid van de groep en jou als coach, jezelf te mogen ontdekken, je grenzen te verkennen en dat het vooral ervaren is, want je voelt door buiten te zijn en fysiek bezig te zijn met van alles. Dat geeft inzichten. O ja, en de stilte, echte stilte mogen ervaren wat dat met je doet, daar kan geen zelfhulpboek tegen op.” (Petra)


“De kracht van de natuur, de kracht van stilte en van ontmoeting, de kracht van vrouwen die samen komen en dat buitengewoon liefdevol en professioneel begeleid door Katrien zorgt voor een transformerende ervaring!” (Anne)


“Een keer per jaar bezinnen, reflecteren met vreemden, ik weet dat dat goed is voor mij. Deze reis naar Zwitserland was ook nog eens sportief, luxe, duurzaam en prachtig in de bergen. Een eigen slaapkamer, veel in stilte lopen en reizen met de trein maakte het “kloppend” voor mij.
Katrien was er echt als coach, maar kon ook gewoon onderdeel van de groep zijn. Luisteren, de juiste vragen stellen, prikkelen en niet oordelend reageren. Een duidelijke leider, maar niet dwingend. Ook ruimte gevend. En relaxed.
Na de reis voelde ik me heel fijn en super sterk. Zowel fysiek als mentaal. Met het gevoel iets heel bijzonders beleefd te hebben. Ook wel met een beetje heimwee….” (Anita)

“Met een groep onbekende vrouwen vier dagen zwerven over een eiland onder de bezielende leiding van Katrien is een groot avontuur en een cadeau aan jezelf. Stil zijn en praten, lachen en huilen, in je nakie de zee in, Alles mag er zijn, maskers vallen af, er zijn geen verborgen agenda’s. Dat maakt vrij. Katrien is een baken, ongeacht het weer of wat er langs komt, ze staat er. Dat geeft een veilig gevoel. Into the Wild zorgt voor overwinningen op jezelf en komt op mijn lijstje met memorabele ervaringen.” (Miloe)


“Deze tocht heeft mij gebracht wat ik hoopte dat het me zou brengen: Rust, inzicht in mijzelf, delen, verbinding, even alleen op mijzelf kunnen en mogen focussen, natuur, mijn grenzen verleggen en een beetje afzien. Ik ervaar het als een groot cadeau aan mezelf en ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Katrien begeleidde de tocht op een liefdevolle en natuurlijke wijze, ze weet precies wat er nodig is op welk moment en voor wie. Ik denk er nu al over om in de toekomst nog eens mee te gaan!” (Josseke)


“Katrien beschrijf ik als respectvol, krachtig, no-nonsense (soms confronterend, altijd liefdevol) en zuiver afgestemd. Ze heeft de gave om jou helemaal te zien in al je facetten en komt daarbij razendsnel tot de kern. Ik heb haar coaching en begeleiding tijdens de tocht op Schiermonnikoog als inzichtgevend en helend ervaren. Al wandelend over het wijdse strand, zittend in een duinpan, alleen of samen tijdens verschillende mooie oefeningen, reikt ze je aan wat er op dat moment nodig is en stelt ze de juiste vragen zodat je zelf in beweging komt. En zo buiten in de overweldigende natuur van het eiland, met de zon, de wind, de zee, het strand, de duinen, de vogelgeluiden, de rust en de ruimte, kun je die beweging ten diepste ervaren. Je doet jezelf een groot cadeau als je je geroepen voelt om haar te benaderen en mee te gaan naar Schiermonnikoog (of één van de andere tochten die ze aanbiedt).” (Natascha)


“Prachtige tochten over Schier met jezelf, mentaal en fysiek inspannend en tegelijk open en bevrijdend door de rust, de interactie in de groep en de begeleiding.” (Liesbeth)


“Ik heb het traject zeker als positief ervaren. Het heeft me meer doen stilstaan bij mezelf. Dat ik me echt bewuster ben van wanneer ik een ja of nee voel en daar probeer ik ook steeds meer naar te handelen. Dat gaat echt steeds beter! Dan zit ik bij mijn gevoel, daar ben ik wel achter gekomen. En dat ik me niet schuldig hoef te voelen t.a.v. anderen. Dat ik mijn eigen keuzes moet en leer maken die goed voor mij zijn. En dat ik mijn gevoel daarin mag (of juist moet) volgen.
Het belangrijkste wat het mij heeft opgeleverd is dat; het weer leren luisteren naar mijn gevoel. Dat gaat echt beter. Ook heb ik geleerd meer stil te staan bij t nu … alles wat er is is eigenlijk nu. Door te vertragen en te aarden ben ik me daar meer bewust van geworden. Jouw rol als coach heb ik als positief ervaren. Objectief, stimulerend en doortastend, de juiste kritische vragen stellen om dingen voor mezelf duidelijk te krijgen en verder in mijn proces te komen. Je hebt me bewuster gemaakt van dingen die in mezelf spelen en vooral bewust te zijn van de ja of nee die ik voel en ook al heel duidelijk heb gevoeld!” (Marlies)


“De combinatie van een prachtig verstilde omgeving, een respectvolle groep vrouwen en deskundige begeleiding maakt dat je echt kunt thuiskomen bij jezelf, kunt zoeken, ploeteren, vragen, bezinnen. Een mooie kans op weer iets meer op te steken over jezelf” (Patty)


“De Lapland reis was een reis met hele mooie uitzichten en gaf nieuwe inzichten. Het was een combinatie van buiten spelen, genieten en graven in de sneeuw en ook graven in jezelf. De natuur in en genieten van echte stilte. Koud worden en je weer warmen bij een vuurtje of in de sauna. Een week zorgeloos kunnen zijn. Katrien was steeds prettig aanwezig en stimuleerde je eigen denk en ontwikkel proces. Door Katrien ga je door waar je zelf misschien al eerder zou afhaken. Sylvia zorgde door haar stabiele en rustige aanwezigheid voor een veilig gevoel in de groep en hield goed in de gaten of de “club “ nog compleet was. Verdwalen was daardoor geen optie. Het was een fijne maar ook intense week. Dank je wel!” (Tanja)


“De natuur in, in combinatie met coaching onder leiding van Katrien zou ik iedereen gunnen” (Ien)


“Uit je hoofd en in je lichaam (hart), dat is wat je te wachten staat als je met Katrien op reis gaat. Letterlijk en figuurlijk een reis met jezelf en de ultieme omstandigheden om deze reis te maken; Veilig, vertrouwd en met zachte vrouwen energie. Een reis om nooit te vergeten” (Natasja)


“Even tot stilstand komen…
Zojuist ben ik teruggekomen van een bijzondere reis naar Lapland. Met 8 andere topvrouwen zijn we op avontuur gegaan in het betoverende witte Lapland. Hier heb ik de kracht van verbinding mogen ervaren. Verbinding met mezelf, maar ook met deze onbekende vrouwen. Wat een groot cadeau aan mezelf om even los van alles tot stilstand te komen in het winterse Lapland. Even geen werk, geen kinderen, geen man, geen haast, alleen maar zijn en genieten van de prachtige natuur. Wat een genot om kalmte, rust en stilte zo te mogen ervaren. Weg van de automatische piloot en bewust voelen wat je lijf je vertelt. Nu, een paar dagen terug in NL, ben ik weer geland in mijn dagelijkse routine. Alhoewel ik nog veel nageniet van de bijzondere ervaringen tijdens deze reis wordt het nu de kunst deze bewuste toestand vast te houden en te implementeren in mijn dagelijkse routine. Dit hoop ik te doen door veel te wandelen in de natuur, alleen of met het gezin én daarbij even echt offline te gaan, zodat ik opnieuw (bewust) in verbinding kan komen met mijn lijf en mijn naasten. Ik kan het een ieder aanbevelen, zeker als je soms het gevoel hebt geleefd te worden door het leven” (Deborah)


“De oefeningen van Katrien op de reis naar Zweden waren liefdevol, verbindend. De oefeningen brachten ons in die momenten dichter bij elkaar. De combinatie tussen de natuur en met jezelf zijn zorgde voor rust in mijn hoofd, ik heb deze tocht als heel leerzaam ervaren, en heeft me geholpen om mijn lichaam meer te voelen” (Elske)


“Ik ben weer thuis van een fantastisch Into the Wild Zweden. Ik heb mogen ervaren dat lange wandeltochten mij erg goed doen. Heel erg goed. Mijn lijf en hoofd vinden dit zo ontzettend fijn! Het is goed om weer thuis te zijn en tegelijkertijd wil ik terug naar daar waar ik mij zo fijn en licht voel, waar ik opbloei en straal. Ik voel me zo thuis in de bergen, in de natuur, het eenvoudige leven. Hier ben ik in mijn element. Geen bereik, eten uit een zakje, eindeloze regen, harde wind, stinken, vies worden, niet kunnen douchen, alle dagen dezelfde kleding dragen, kletsnatte schoenen, glibberen over modderige paden, balanceren op rotsblokken, poedelen in ijskoud water, oversteken van kolkende rivieren en 24 uur stil zijn. Niets was te gek. Ondergaan wat op mijn/ons pad kwam. Zijn met wat er is.
Oké, het was niet altijd fijn. Ik heb gemopperd, omdat ik voor de zoveelste keer natte voeten had, mijn enkels vonden het niet altijd fijn om over rotsblokken te lopen en ik heb ervan gebaald dat de tranen niet wilden komen. Althans nog niet in het bijzijn van anderen. De emoties zitten diep, heel diep. Het heeft tijd nodig, meer tijd dan ik zou willen. Accepteren, accepteren, accepteren. Het is wat het is.
Samen met 5 stoere en lieve vrouwen ben ik dit avontuur aangegaan onder begeleiding van Katrien. Zij weet een omgeving te creëren waar alles mag zijn, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Katrien begeeft zich in de groep en niet erboven waardoor ze een van ons is. Ook zij stelt zich kwetsbaar op waardoor er een diepere connectie plaatsvindt.
Bedankt allemaal voor dit mooie fantastische avontuur!” (Jeanet)


“Het voelt alsof ik iets heel magisch heb meegemaakt wat eigenlijk een geheim is wat je met niemand wilt en kan delen omdat anderen het niet begrijpen omdat ze niet mee zijn geweest. Ik voel me verder intens voldaan, blij en opgeruimd. Heb ervaren wat het betekent om echt even afstand te nemen en het zonder bereik zijn heeft daar ook erg bij geholpen. Ik was echt weg, niet met kleine futiliteiten bezig, maar echt met de basis. Bewegen, eten en slapen. Het is zo mooi om verbinding te maken. Met jezelf, met de anderen maar ook met de rust en ruimte om je heen. Dat dat eigenlijk ook alleen maar is wat je nodig hebt, alle opsmuk en gedoe eromheen is niet nodig. Het is goed met jezelf, het is fijn met anderen. Blijf dicht bij jezelf, huil en lach als het opkomt en weet dat het ook weer voorbij gaat. Verwonder je om alles om je heen, wees nieuwsgierig zonder oordeel. Er zijn is echt genoeg. Katrien, jij bent zo jij, met alle coachingsdingetjes, doorvragen wanneer je er eigenlijk niet op zit te wachten, je legt de vinger op de zere plek.. maar oh oh oh, jij bent tegelijk zo aanwezig en biedt veiligheid om het eruit te laten, om ook het verdriet toe te laten, de verlangens en de tot dan onuitgesproken gevoelens en geeft ze liefdevol weer terug om een plekje te zoeken in jezelf. Terwijl ik dit schrijf rollen echt de tranen over mijn gezicht. Hoe jij jezelf ook geeft bij de coaching vind ik zo speciaal om mee te maken, dat maakt de afstand heel klein en de verbinding heel fijn. Daar waar het schuurt is de magie, in jezelf en in verbinding met de anderen. Bij Katrien voel je waar het schuurt, mag het er in alle facetten zijn en gaat ze samen met jou liefdevol aan de slag om het een nieuw plekje te geven waar het niet meer zo schuurt” (Melina)


“Ondanks, lichamelijke inspanning, grenzen verleggen en uitdagingen aangaan kwam ik terug met nieuwe inzichten en rust en ruimte in mijn hoofd. Inspanningen leveren, uitdagingen aangaan kan samen met genieten van de overweldigende natuur en in verbinding komen met reisgenoten en de natuur. Helemaal offline zijn, de tijd vergeten en je niet druk maken over de wereldproblemen maar terug
naar de basis, je eigen kracht ervaren, voelen wat er toe doet en wie je bent maakt deze reis voor mij onvergetelijk en zeer betekenisvol voor mijn verdere reis in het leven” (Margreet)


“Bezinningstocht met Katrien de Jong naar La Gomera, ik voelde meteen een JA. Een tocht vol onbekendheid wat ook tegelijk de aantrekking geeft. Het is een prachtig eiland, de tochten (voor mij) pittig, met persoonlijk de nodige fysieke en mentale uitdagingen. Zonder veel woorden weet Katrien wat er op zo’n moment nodig is voor de groep zowel als voor het individu. Een powervrouw met zachtheid die je grenzen leert verleggen, de groep weet te verbinden en leert genieten van het avontuur. Een onvergetelijke ervaring waarbij de bezinning mij stof heeft gegeven tot verdere zelfontwikkeling” (Esmi)


“Met Katrien op reis gaan betekent mooie plekken ontdekken, in de natuur en in jezelf. Het wandelen en het avontuur aangaan vervlecht ze op een heel natuurlijke en authentieke manier naar het leven en jouw innerlijke groei. Haar aanpak is avontuurlijk en verantwoord. Met humor en scherpte. Met aandacht en ruimte. En zo ontstaat er een magische week!” (Annet)


“De reis met Katrien naar La Gomera was voor mij 1 groot avontuur en go with the Flow..
soms helemaal stuk gaan en denken dat het niet meer lukt, totdat Katrien weer zegt..hey Maggie,
maar de beentjes gaan nog wel, het zit hier (tussen de oren) en dan adem je weer rustig door en ga je er weer voor. . Dus wil je fysiek en mentaal voor een uitdaging gaan, raad ik je aan deze reis te gaan doen!” (Marguerite)


“Het is dag 2, 3 of 4, ik weet het niet precies, ik ben het gevoel voor tijd al lang kwijt. Ik sta stil en kijk om mij heen en word dan diep geraakt. In deze eindeloze ruimte voel ik mij nietig en tegelijkertijd zo veilig, welkom, gedragen en thuis. Ik voel mij niets en alles tegelijk. Diepe verbondenheid met het grote geheel, met de natuur, met elkaar en met mijzelf. Ik kijk in de ogen naast mij en zonder woorden weten wij dat wij hetzelfde voelen. We ontmoeten elkaar op een plek, op een laag, die nauwelijks met woorden te beschrijven is, maar voorbij alles komt nog het dichtst in de buurt. Deze plek in Zweden is magisch. Ogenschijnlijke tegenstellingen liggen hier zo dicht bij elkaar. Alles voelt hier zo krachtig, soms zelfs meedogenloos en tegelijkertijd heel zacht en liefdevol. De ruige hoge bergwanden en gletsjers, met daartussen het lieve zachte groene mos; kolkende woeste rivieren en spiegelgladde meertjes; de snoeiharde wind en regen, gevolgd door een heerlijk zonnetje; het geluid van de elementen en de intense stilte; afzien en genieten; blijdschap en verdriet. En het enige wat ik hoef te doen, is zijn met wat er is. In alle eenvoud meebewegen met dat wat zich aandient, in volledige overgave. Ik word herinnerd aan de eenvoud van het leven, aan datgene waar ik zo diep naar verlang. Na een duik in een ijskoude rivier lig ik naakt in het zonnetje op een enorm bed van zacht mos. Ik voel mij intens gelukkig en blij en voel m’n kracht en passie.
Gedragen door een prachtige groep vrouwen, door de magische omgeving en de liefdevolle begeleiding van Katrien voel ik ten diepste waar ik niet trouw ben aan mijzelf. Ik voel welke keuzes ik mag gaan maken, uit liefde voor mijzelf, omdat ik het waard ben.
Dank je wel Zweden, dank je wel Katrien, dank je wel lieve vrouwen! Het was een intens en fantastische avontuur!” (Sylvia)


“De Into the Wild tocht op Schiermonnikoog geeft je de kans om uit de razende trein van alledag te stappen en op het station van je “eigen-ik” te ontdekken wat er is: in de natuur, in je eigen lijf, in het hier en nu!
Alles wat je zoekt zit al in jezelf. Katrien en Sylvia helpen je op weg, maar je moet wel op je eigen benen durven vertrouwen! Het smaakt naar meer…” (Jenneke)


“Iedereen zou een Katrien in zijn/haar leven moeten hebben, wat een onbeschrijfelijk gevoel. De manier waarop je vertrouwen weet te geven, rust uitstraalt en me vooral het gevoel geeft dat ik gezien/begrepen word maakt het niet anders mogelijk dan dat je naar binnen naar jezelf gaat en je open durft te stellen.
De 4 dagen Deep Dive op Schier met fantastische lieve vrouwen, Katrien en de natuur laten je niet anders dan bij jezelf komen. Dat zou iedereen moeten durven!” (Benita) 


“Vier dagen lopen met 6 andere voor mij onbekende vrouwen. Bijna 90 km door de natuur van Schiermonnikoog. Geen telefoon, geen andere mensen, geen prikkels en vooral geen zorgen. Alleen maar lopen door de natuur en door de zee en slapen in mijn eigen tentje. Vaak vele kilometers in stilte, oefeningen tussendoor en dan ook geen sociale communicatie maar alleen bij jezelf blijven. Elke dag een duik in de zee waarbij je hele lijf gaat tintelen. Het was vooral een diepe duik in mijzelf. Confronterend, spannend, kwetsbaar, rustgevend, helend maar ben nu vooral heel blij met deze ervaring. Ik kan weer verder.” (Tanja)


“Herstellend van een burn-out wist ik dat het anders moest. Maar wat en hoe, welke patronen waren er in de loop der jaren ingesleten en waar kwamen die vandaan? Katrien heeft mij hierbij enorm geholpen, open en zonder oordeel.
Met hulp van Katrien ben ik veel over mijzelf te weten gekomen en heb ik vooral mogen ervaren waar bepaalde patronen vandaan kwamen. Zonder oordeel heeft zij mij een spiegel voorgehouden en mij geholpen de bijbehorende emoties te doorvoelen. Dit heeft geleid tot inzicht en antwoorden waarmee ik weer verder kan.” (Monique)


“Wandelen in de natuur met Katrien: Prettige ontmoetingen op een warme, rustige, natuurlijke manier. Zij heeft me meegenomen op “reis” door mijn eigen leven en mij stil laten staan in de hectiek van alledag; de cirkel waarin ik bleef draaien.
Tijdens de wandelingen heeft ze me na laten denken over wie ik ben, wie ik wil zijn, wat ik mag, wat ik wil en waar mijn grenzen liggen. Door deze manier van coachen ga ik nu een ander pad bewandelen. Een pad dat dicht bij me staat, waar ik weer energie van krijg.” (Vincent)


“Het is fijn om een paar dagen en nachten geheel in de natuur door te brengen, met een groep vrouwen en goede begeleiding van Katrien. Het geeft inzicht in jezelf, je komt bij je diepste gevoelens en het werkt helend. Gun het jezelf om dit te doen en te durven.” (Marike)


“Ik heb de Into the Wild experience als heel bijzonder ervaren. Het buiten zijn, de fysieke inspanning, de oefeningen en de groep met fijne vrouwen hebben mij veel energie gegeven. De zichtbare en onzichtbare begeleiding van Katrien voelt veilig en heb ik als erg doeltreffend ervaren. Ik heb in de twee dagen zoveel over mezelf en over mijn drijfveren geleerd. En mijn sluimerende inzichten zijn naar het daglicht gehaald. Ik gun deze ervaring aan iedereen die er aan toe is.” (Ingrid)


“Je creëert vanaf het begin een fijne, veilige sfeer waarin ieder zichzelf kan zijn. Je afwisseling in oefeningen en opdrachten is prettig en het is fijn dat er zoveel met de hele groep gedaan kan worden. Ieder haalt er voor zichzelf uit wat ze nodig heeft.
Je past wat je doet aan op wat er nodig is in de groep en ik voelde dat ik daardoor langzaam steeds dieper kon gaan en losser durfde te komen. Het is fijn dat er tijd was voor een één op één moment.
Het was ook goed voelbaar dat alles er mocht zijn, dat iedereen er mocht zijn en dat het oké was. Er was geen druk, op geen enkel moment. Into the Wild is een prettige manier van het avontuur aangaan met jezelf. Lekker buiten en met veel afwisseling in oefeningen, vragen en opdrachten, in alle rust en stilte, mét fijne begeleiding!” (Anke)


“Ik was afgelopen weekend Into the Wild met Katrien en vijf andere prachtvrouwen. Mijn mantra was: Voelen en ondergaan zonder er een verhaal van te maken.
En dus ben ik een weekend lang níet bezig met hoe ik woorden zal geven aan deze ervaring en wordt het een expeditie Into my Inner met het Dwingelderveld als schitterend decor. Skinnydippend, stargazend en soulsearchend pelgrimeer ik onder begeleiding langs de verborgen heiligdommen van m’n hart. Ik trek een aantal belemmerende mantels uit en vergaar nieuwe kennis over mezelf; een cadeau dat ik iedereen gun.” (Margreet)


“De sessies met Katrien uitleggen? Onmogelijk. Ik noem het magie. Je onderbewustzijn bepaalt je traject en wat er tijdens een sessie naar voren mag komen. Katrien observeert en gidst en “is” er. Iedere sessie weet ze de juiste en veilige setting te creëren voor jouw traject en groei. Bij Katrien kun je jezelf zijn. Je mag praten, lachen, huilen, boos zijn en ook stiltes zijn welkom. Ze (ver)oordeelt niet en gebruikmakend van de natuur, die haar unieke werkruimte is, en de daar aanwezige voorbeelden als metaforen, biedt ze ruimte voor reflectie en houdt ze een spiegel voor als dat nodig is.
Ze voelt alles haarfijn aan, weet precies de juiste vragen te stellen en wanneer wel of niet iets te zeggen, en doorziet de achtergrond van wat er speelt. Ze begrijpt je, loopt met je mee en helpt je, met de natuur als hulpmiddel, om weer dichter bij jezelf te komen en het pad te bewandelen wat goed is voor jou. Ze neemt je buiten mee naar binnen”. (Natascha)


“Je hebt op een hele prettige manier ervoor kunnen zorgen dat iedereen binnen de groep zich direct vertrouwd met elkaar kon voelen en zich open durfde te stellen. Door jouw begeleiding kreeg ik het gevoel dat het allemaal wel goed zou komen en dat ik nergens anders op hoefde te focussen dan op mezelf en de natuur om mij heen.
Je had prettige oefeningen en de afwisseling met bewust alleen te kunnen lopen heb ik als zeer prettig ervaren. Door jouw duidelijke afbakeningen kon ik echt open gaan voor wat er op dat moment belangrijk was en bij ‘het moment’ blijven. Katrien, ik heb jou als persoon echt al heel prettig ervaren. Je straalt uit dat ik je mag vertrouwen en dat is heel prettig. Je straalt warmte uit.
De creatieve opdrachten hebben mij weer meer aangespoord/ doen beseffen om anders naar dingen te kunnen kijken en de oefeningen rond emoties hebben mij er bewust van gemaakt dat ik daar wel degelijk invloed op heb.” (Mirthe)


“Katrien heeft mij letterlijk en figuurlijk de winter door geholpen. In een periode dat het niet zo lekker met mij ging, wandelden wij elke twee weken een stuk en stelde ze me goede vragen die me lieten nadenken over mijn gevoelens en gedachten. En nu aan het einde van het traject begint de zon weer een beetje te schijnen.” (Joyce)


“Op zoek naar rust en tijd voor mezelf in de natuur, gaf ik me op voor twee dagen Into the Wild met Katrien. De tocht was werkelijk geweldig en ik kwam ontzettend blij en opgelucht terug. Ik leerde vrijheid geven aan gevoelens van boosheid en dat er ruimte komt voor werkelijke liefde, dit geheel wonderlijk mooi geïllustreerd door de natuur. Katrien geeft hele mooie oefeningen waarmee je de diepte in kunt gaan zonder dat het heel zwaar gemaakt wordt. Twee heerlijke en gezellige dagen in prachtige natuur! Een aanrader voor iedereen! Enorm bedankt Katrien!” (Monique)


“Dank Katrien, dat je een stukje mee bent gelopen op mijn pad. Ik heb mogen voelen dat mijn weg open ligt en dat ik vanuit mijn vrije deel mag bewegen. Dat ik achterover mag leunen, mag ontspannen. Dank voor jouw helderheid en betrokkenheid. Ik heb mij welkom gevoeld bij je.” (Maartje) 


“Soms brengt het leven je een engel in menselijke vorm op je pad. Om een tijdje met je mee te lopen op dit pad dat nog niet veel bewandeld is, om naast je zijn, om bij je te zijn. Zodat je je gewoon een klein beetje minder alleen voelt en zodat je kunt ervaren wat het eigenlijk is waar je naartoe aan het lopen bent. Het pad van spiritualiteit, van zelfbewustzijn loop je zelf, maar je hoeft het niet alleen te lopen. Er zijn er velen die met je mee lopen. En met dit coachingstraject met jou, lieve Katrien, ervaar ik dat ten diepste. Op je eigen manier maak jij zo duidelijk hoe waar dit is, dat je je eigen weg loopt, maar dat je dat niet alleen hoeft te doen. En je doet dat vanuit je hart, als een coach, als een mentor, als een medereiziger, als een gelijke, als een vrouw op deze aarde die doet waar ze van houdt en die doet wat in haar vermogen ligt om ons allemaal te helpen herinneren wie we ten diepste zijn. In de natuur, het bos, jouw natuurlijke werkruimte, laat je me de uitgestrektheid van de natuur en universum begrijpen, laat je me zien hoe de natuur een spiegel kan zijn voor mijn eigen binnenwereld en laat je me ervaren dat alles wat er is goed is zoals het is, zowel als het gaat om mijn innerlijke natuur als om de natuur om mij heen. Bij jou als coach voel ik me veilig, ik voel me gezien en begrepen. Ik mag ontdekken wat mijn drijfveren zijn, waar ik blij van word, wat me nog tegenhoudt en wat ik nodig heb om datgene te doen wat goed is voor mij. En beetje bij beetje herinner ik me weer hoe ik van mezelf kan houden, en daarmee ook van alles en iedereen om me heen, en ook dat ik een deel ben van het universum, van een groter geheel. Net als jij. Ik ben enorm dankbaar dat jij in mijn leven bent gekomen en dat je een stukje met mij meeloopt op dit pad.” (Natascha)


“Katrien, ik ben je ontzettend dankbaar voor het traject, de reis, die we hebben gemaakt. De combinatie van natuur, wandelen en de gesprekken zijn enorm waardevol. De rol die je hebt vervuld is zoooo waardevol geweest. De rust, het vertrouwen, de vrijheid, de flexibiliteit en de kennis die je hebt ingezet, dat heeft deze reis een succes gemaakt. Ik vind het super sterk en ook heel erg knap, dat je de reis hebt laten ontstaan op basis van wat langskwam. Niet een vooraf opgezet plan met vaste stappen. Gewoon durven vertrouwen op dat wat langskomt en gebeurt. Die vrijheid, die rust en dat vertrouwen hebben gemaakt dat ik sta waar ik nu sta. Tijdens de wandelingen heb ik niet 1 ‘ik’ gevonden, maar een heleboel. Allemaal ergens in mij verstopt, maar zo waardevol om ze te leren kennen en te spreken. En wat is de natuur mooi! Iedere wandeling heeft de natuur een handje geholpen om dichtbij mij te komen. De laatste wandeling, dat was het summum. De ‘ik’ die ik zocht kwam in de laatste wandeling echt naar boven. Vrij, blij en vol met energie! Ik rende over een groot grasveld, middenin het bos, maakte koprollen, slaakte kreten van geluk en voelde mij verbonden met mezelf. Die ‘ik’, die zich daar in volle glorie liet zien, die voelde zich bevrijd doordat ik mijn andere ‘ikken’ ook heb gevonden, gesproken en leren kennen.” (Frederik)


“Katrien heeft me bij de hand genomen en samen zijn we in het diepste binnenste van mij gedoken; naar de prut in mijn pannetje, zoals ze dat zei. En die prut hebben we er stapje voor stapje uitgehaald en mijn pannetje weer mooi schoon gemaakt. Mijn pannetje blinkt weer, want ze heeft me er ook nog een schoonmaaksetje voor thuis bij gegeven, dus kan ik hem nu ook zelf schoonhouden en dat lukt me tot nu toe best goed. Dankjewel Katrien!” (Sabina)


“Duizendmaal dank Katrien voor de onvergetelijke dagen! Jij weet als geen ander de ultieme omstandigheden te creëren waarin iedereen naar binnen kan keren en dat wat daar is naar buiten durft te halen en te delen. Dit is voor mij een diepgaande en ontroerende ontdekkingsreis en een lust voor de zintuigen. Ik voel me als herboren.” (Miranda)


“What a ride it was! Dank je wel voor het meelopen op mijn pad. Af en toe heel confronterend en pijnlijk maar ook fijn om zo samen met jou te doen. Dank voor alle steun en het creëren van een veiligheid waarin alles er mocht zijn, ondanks dat ik het zelf niet altijd oké vond dat ik het zo voelde. Voor nu ga ik onze gesprekken wel missen maar het is ook goed. Tijd om deze bladzijde om te slaan. Zeker geen punt maar juist een komma. We gaan nog meer mooie avonturen beleven! (Melina)


“Gun jezelf een tocht met Katrien: om jezelf weer te (her)ontdekken, om een bewuste volgende stap te kunnen zetten in je leven en daarnaast ook om heerlijk buiten te zijn!” (Elizabeth)


“Ik heb me opgegeven voor Into the Wild omdat ik binnen mijn herstelproces van een bore-out / overbelasting een achteruitgang had. Ik hoopte dat het weekend me uit mijn hoofd zou halen en meer terug zou brengen bij mijn gevoel. En dat ik zo handvatten zou krijgen voor een nieuwe stap; weer een stap vooruit in plaats van terug. Ik voelde me na afloop op maandag echt helemaal top! Super energiek, intuïtief heel sterk en alsof ik de hele wereld aan kon. Die euforie is inmiddels weg, maar ik voel me nog steeds verrijkt, een stuk rustiger en beter in staat om te voelen en aan de hand van mijn intuïtie keuzes te maken én zachter te zijn, voor mezelf en voor anderen. De belangrijkste inzichten waren dat ik wil wisselen van baan, wat de positieve kanten zijn van mijn perfectionisme, welke tegenkant ik wil ontwikkelen (vrijheid), hoe angst een rol speelt in mijn leven en dat mijn faalangst niet een faalangst lijkt te zijn maar de angst voor wat nou als alles lukt? Ik vond jouw begeleiding heel prettig. Je maakt jezelf deels onderdeel van de groep, maar je blijft er ook een stukje uit. Ik vond dat je hele goede oefeningen toepaste en ik vond je een hele prettige, veilige en open houding hebben tijdens de 1 op 1 gesprekken. Niks belerends of adviserend, nee, je zette echt mijzelf aan het werk, denken en voelen om tot mijn inzichten te komen.” (Cindy)


“Ik heb mij opgegeven voor Into the Wild om weer bij mezelf te komen. mijn grenzen weer te gaan ervaren en echt tijd voor mezelf te maken. Het was heerlijk, heftig, pijnlijk (twee dikke blaren ;-)), afzien, intens, liefdevol en confronterend, out of your comfort zone. Ik heb ontdekt dat ik verder kan gaan dan ik dacht, mijn tempo mag wat lager als dat voor mij prettig is en ik hoef niet steeds automatisch bij of aan te passen. Emoties zijn als golven die aankomen die breken en daarna weer een vlakke zee worden (hoef je niet tegen te houden, je wordt er echt niet door van je voeten gegooid). Ik heb mijn gevoel weer ervaren en ik kan daaruit alle beslissingen laten laten komen. Ik zou dit weekend zeker aanraden. Het geeft een reset. Een moment voor jezelf. een liefdevolle spiegel. Weer even totaal bij en thuis in jezelf voelen. Fijn uitgangspunt om verder te bouwen en te voelen. Katrien is een ervaren, open, liefdevolle, respectvolle coach die goed kan laveren tussen bieden wat er nodig is en tijd en ruimte nemen en geven voor iedereen.‘ (Willemieke)


“Ik voelde me niet lekker in mijn vel, wat na het overlijden van mijn vader nog sterker was. Mijn kompas is in war zoals ik het noem. De tocht heeft blootgelegd dat ik over mijn grenzen ga en meer naar anderen kijk dan soms naar mezelf. Het grootste inzicht wel was wel dat ik alles in mijn hoofd beredeneer en niet naar mijn lijf luister. En wat het meeste indruk heeft gemaakt is dat de diepe achterliggende reden van alles is dat ik bang om alleen achter te blijven. Ik zou deze tocht zeker aanraden als ik weet dat mensen natuurliefhebbers zijn. Het was echt heerlijk om continue buiten te zijn. Ook de verdieping helpt, het geeft je handvatten.” (Paulien)


“De reden dat ik meegegaan ben naar Schier is omdat ik even helemaal uit mijn dagelijkse rondje wilde waarin ik voor mijn gevoel vastgedraaid zat. Ik voel me lichter na de 3 dagen op Schier, heb daar echt iets achtergelaten en ik heb dingen helder gekregen waardoor ik weer weet waarmee ik verder kan voor mezelf en nog meer kan worden wie ik ben. Ik mag mijn eigen pad wandelen door het leven en alles wat het leven me te bieden heeft staat tot mijn beschikking. En heb het inzicht gekregen dat ik 2 nachten in een tent en naakt zwemmen in de zee ook gewoon overleef :). Ik zou het weekend zeker aanraden aan anderen, omdat het een stap weg is uit je dagelijkse dingen die ervoor zorgen dat je niet echt bij jezelf kunt komen en niet bij het “wat is voor mij nu echt belangrijk”. Jezelf de spiegel voorhouden en het lef hebben om erin te kijken, waardoor je kunt groeien als mens.” (Brenda)


“De twee dagen ‘Into the Wild’ brachten mij niet alleen een mooie tocht, weer een fijne verbinding met mezelf en de natuur, maar liet me ook inzien wat voor mij belangrijk is. Het her-innerde me wat goed voor me is. Daar kon ik oa voelen en ervaren wie ik van binnen ben. Die re-mind-er is zo ontzettend waardevol.” (Heleen)


“Onlangs heb ik samen met Katrien de ‘walk of wisdom’ gelopen. Ik vond het heel bijzonder om de natuur als spiegel te gebruiken, voor datgene wat er in mij leeft. Het voelde als een reis door het leven, waarbij ik waardevolle inzichten heb gekregen die ik kan integreren in mijn leven. Vooral de cycli van de seizoenen vanuit het sjamanisme, waren voor mij heel erg voelbaar. Mijn neiging is om hard te werken en om aan mezelf voorbij te gaan. Door deze walk, voel ik dat ik ook de vruchten mag plukken van wat ik doe en dat ik mag genieten. Daarnaast is het belangrijk om op tijd rust te nemen en weer op te laden. Katrien begeleidt dit op een hele natuurlijke wijze, voelt goed aan wat er nodig is en weet de juiste vragen te stellen. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan! Dank je Katrien.” (José)


“Het weekend ‘Into the Wild’ was een hele fijne ervaring voor mij. Het was voor mij compleet uit mijn comfortzone maar het vertrouwen wat Katrien mij bood, maakte dat ik dit aandurfde. Al met al heeft het weekend mij enorm veel voldoening gegeven. En de begeleiding was in alle opzichten goed te noemen, vanaf de voorbereiding t/m de nazorg.’ (Els)


“Het traject wat we samen deden was als een lichtpunt . Het letterlijk in beweging zijn, het lopen zorgde dat de stroom in mij op gang kwam. Het spiegelen aan de natuur, voelen welke kant wil ik op, wat trekt mijn aandacht werkt voor mij zó direct. Weer heel duidelijk kunnen voelen welke rust de natuur mij kan brengen, geen oordeel en angst, wel: hier en nu zijn zonder oordeel. 

Toen ik begon voelde ik me zo vreselijk vast zitten in het denken. Kon geen contact meer maken met mezelf. Ik wist nog vaag ergens dat dit mogelijk moest zijn. Ik was volledig vastgelopen op mn werk. Voelde al lange tijd weerzin, niet meer willen.Maar kon met mijn verstand geen reden verzinnen waarom dan niet. Wat heb ik geleerd tijdens het traject? Dat ik mijn gevoel ongelofelijk serieus mag nemen, omdat daaronder mijn eigen waarheid en verlangen ligt. 

Dat ik niet mijn aanname’s, overtuigingen en mijn gedachtes ben. Heb weer ervaren dat mijn ware zelf, blij en onbevangen is. Heel goed weet waar ze voor staat. Heb “de criticus”,” de opletter”, “de volwassene” ten diepste ontmoet en begrepen dat die een belangrijke rol hebben gespeeld in mijn leven, maar niet zijn wie ik daadwerkelijk ben. 

Door “het aanwezig zijn” van Katrien, durfde ik te voelen wat er gevoeld mocht worden. Ik voelde me volledig tot rust komen tijdens het traject en voelde geen oordeel. Mijn hoofd kwam tot rust en mijn lijf was aanwezig. Ik heb op momenten mogen ervaren wie ik werkelijk ben. Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien is aanwezig. Ze sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen. Alles, werkelijk alles wát ze zei had zin, hielp me om de weg naar binnen te vinden. Ook voelde ze naadloos aan wat even nodig was om daar te komen. Letterlijk aansporen om ter plekke in beweging te komen, arm uitreiken, achter me staan, naast me staan.” (Tineke uit Groningen)


Katrien verstaat de kunst om er nadrukkelijk te zijn, op de juiste momenten onzichtbaar te zijn, en dan ook weer op precies het juiste moment, die hand op mn rug te leggen als troost en steun. Het is ongelooflijk hoe ze dat aanvoelt.
Ze is een intelligent, prachtig “oer”mens, zuiver in denken, met een warm en begripvol hart. Heb vaak gedacht “Met Katrien wil ik wel om de aarde heen wandelen” denk dat ik dan nog niet uitgepraat ben en nog steeds feedback krijg en het soms ook kan geven. Zit je in een maalstroom van gedachten en emoties en ben je de verbinding met jezelf kwijt? Het meest probate geneesmiddel is de natuur. Katrien kan jou leren hoe de natuur jou ingrediënten toedient waardoor je controle krijgt over jouw gedachten. Door bewust de natuur in te gaan, ontstaat een verbinding tussen jou innerlijke en jou extensie. Vergeet even de druk van de tijd en laat je leiden door wind zon en regen. De natuur spreekt jou toe! Laat jou zien dat als je vanuit natuurlijk gedrag leeft, je tijdloos wordt.” (JS uit Amsterdam)


Vorige week de prachtige NS-wandeling Dieren – Velp gelopen met Katrien. Mijn eerste live kennismaking met haar. Wat een fijne vrouw, zo makkelijk toegankelijk en down-to-earth. Tijdens het lopen, door de sneeuw!, veel oefeningen meegekregen die leidden tot verdieping van al eerdere inzichten. Met praktische handvaten om er anders naar te kijken én ook anders mee om te gaan. Fijn om zo een doordeweekse werkdag een andere invulling te geven die veel meer bracht dan ik van tevoren had gedacht!” (AD uit Nijmegen)


Ik zou iedereen aanraden om voor coaching in de natuur te gaan. En dan vooral om dat bij Katrien te doen. Ik vond het heerlijk om even uit de stad te zijn en de stilte op te zoeken in Drenthe. Je rijdt letterlijk een eind(-je) weg en kunt daardoor even uitblazen voordat je in gesprek gaat met Katrien. Dit is al een investering op zich, omdat het reizen je de tijd geeft om rustig na te denken over wat je  precies wilt bereiken met de coaching en ook om de drukte van de afgelopen weken opzij te zetten en helemaal ontspannen het gesprek te beginnen. Ook na het gesprek is het heel fijn om nog tijd voor jezelf te hebben. Even lekker ergens iets eten en het gesprek nog eens door je heen laten gaan.

Ik vind Katrien een hele fijne persoonlijkheid. Zij luistert goed naar waar je aan wilt werken en met het stellen van de juiste vragen en het doen van oefeningen in de natuur, bereik je wat je wilt bereiken. Na drie gesprekken is mijn situatie helderder geworden en heb ik knopen doorgehakt. Had ik dit in mijn eentje gedaan, dan had dit alles véél langer geduurd. Nu kan ik verder.” (OO uit Amsterdam)


Al wandelend met Katrien voelde ik mij helemaal op mijn gemak. Wandelen in de natuur is ook de ideale manier om tot een goed gevoel te komen. Samen konden we met een heldere blik kijken naar de onderwerpen in mijn leven. Ik kan iedereen dit coachingtraject aanraden die behoefte heeft aan meer zelfinzicht.” (ME uit Assen)


Een bijzondere dag meegewandeld op het Drenthepad. Ik maakte afspraken, ik liet onzekerheid achter en nam mee van deze dag dat ik als een rots mijn rechten zou verdedigen. We hebben ook een stuk in stilte gelopen, ook heerlijk om met je eigen gedachten over het oerveld te lopen. Na 10 kilometer wilde ik alleen nog maar nadenken over de concrete acties voor de toekomst. Ik had alles verteld, ik had alle soorten emoties voorbij laten komen. ” (CE uit Drenthe)


“Net drie weken uit mijn werk, in verband met boventalligheid, zat ik vol met emoties; boosheid, teleurstelling, verdriet. Maar ik zat ook met de vraag; wat moet ik met de toekomst, welke keuzes moet ik maken, wat wil ik nu echt? Op 23 mei mocht ik op de nationale wandelcoachdag een halve dag met Katrien optrekken. Eerst een inspirerende workshop en daarna een individuele wandeling. Nou ja, wandeling…verder dan 300 meter zijn we niet gekomen. Dat was genoeg. De natuur hielp mij om mijn emoties te uiten en een plek te geven. Het heeft me geholpen om afstand te nemen van werkgever, om letterlijk en figuurlijk wat ‘stront’ op te ruimen. Maar daarna ook om naar de toekomst te kijken. Een prachtige open ruimte lag voor me: een zandvlakte, een heideveld en prachtige bloemen. De toekomst ligt voor me open, er is zoveel moois nog te ontdekken. Wat ging ik blij naar huis.

We zijn ondertussen een paar weken verder en ik heb er zoveel aan gehad. Mijn boosheid naar mijn werkgever toe is er niet meer en ik heb het gevoel dat het klaar is. Af en toe vraag ik me af of de negatieve gevoelens wel echt weg zijn, maar het is gewoon zo.

Ik ben heel blij, want het heeft me een stuk ontspanning gebracht. Ik kan nu genieten van het vrij zijn en me richten op een nieuwe toekomst. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren hoe je samen met Katrien door de natuur geholpen kan worden in lastige situaties. (SO uit Friesland)


Het buiten-zijn en gebruik maken van de omgeving heeft me erg geholpen om de thema’s tastbaarder te maken en tot de kern te komen. Het buiten-zijn en je bewust zijn van waar je bent helpt ook om bij het gevoel te komen, te ‘landen’ zeg maar. Katrien is flexibel en weet zich goed aan te passen aan de persoon die ze  coacht. Soms verdwijnt ze bijna naar de achtergrond, om even later weer volop aanwezig te zijn, al naar gelang wat de situatie nodig heeft. En ze zet heerlijke thee!” (FA uit Friesland)


Onwijs bedankt voor deze mooie ochtend! Ik vind het heel bijzonder om te ervaren wat Outdoor Life Coaching voor me heeft betekent. Een bijzondere ochtend waardoor ik meer vertrouwen heb gekregen om te gaan genieten van mijn zwangerschap.” (MG uit Overijssel)


“Ik heb contact gezocht met Katrien toen ik het gevoel had dat een burn-out op de loer lag. Mijn gesprekken met Katrien hebben mij geholpen om met afstand te kijken naar mijn werk en naar hoe ik daarmee omga. Met de inzichten die dit heeft opgeleverd, lukt het mij weer om op een professionele ontspannen manier te werken.” (MK uit Arnhem)


“Katrien nam me mee naar buiten én naar binnen. Door haar en de natuur voelde ik me opengaan en opbloeien, en dat in de herfst!” (CH uit Drenthe)


 Outdoor Life Coaching is een effectieve en inspirerende ervaring waarbij de omgeving sterk meewerkt bij de coaching. Deze coachingsvorm is echt iets dat je zelf het beste kunt ervaren om te zien hoe het werkt. Katrien is een zeer deskundige en effectieve coach die zeer goed luistert, structureert, de juiste vragen op het juiste moment stelt, je uitdaagt om dieper te kijken en de voorwaarden schept voor een zeer waardevolle leerervaring die nog lang doorwerkt. Ik kan iedereen aanraden Outdoor Life Coaching zelf te ervaren.” (SW uit Den Haag)


“Ik heb de coaching door Katrien als zeer verhelderend ervaren. Ik vond het geweldig om te ontdekken dat ik de antwoorden op veel levensvragen zelf al bij me had. Katrien helpt je bij het vinden van deze antwoorden door een bijzondere manier van vraagstelling en het begeleiden van oefeningen in de natuur. De frisse lucht maakt dat je even uit de dagelijkse sleur wordt getrokken en van een afstandje naar je eigen leven kunt kijken. Door Katrien’s enthousiaste en humoristische manier van doen, kun je je helemaal aan de coaching overgeven. (MR uit Drenthe)


“Ik vond het prettig om met iemand te praten die me niet kent, die me d.m.v. hetgeen er is in de natuur een spiegel voorhoudt en kritische vragen stelt. Het coachen in de natuur is een originele manier die wel bij mij past. Ik vond het bijzonder hoe ‘soepel’ het ging. Ik kon me goed de vergelijkingen tussen het leven en dat wat je in de natuur ziet voorstellen. Wat ik na de 3 afspraken heb bereikt is veel meer inzicht in wie ik op dit moment ben, wie ik wil zijn en wat ik wil doen. Dat zorgt voor een stuk rust. Katrien is een prettige gesprekspartner die je een spiegel voor durft te houden. Ook straalt ze een rust uit, iemand die oprecht van de natuur geniet. (EV uit Leeuwarden)


“Ik vond het traject Follow your Heart een bijzonder mooie ervaring. Bijzonder hoe de natuur een metafoor kan zijn voor mijn eigen leven en door actief te zijn ik meer inzicht krijgen in mijn manier van doen. Ik vond het erg plezierig om bewuster te worden van wat ik eigenlijk wil en waar ik tegen aanloop; wat me belemmert mijn hart te volgen. Tijd nemen voor mezelf, bewust stilstaan, niet te hard willen dan verlam ik. Het meest is me bijgebleven het pad waar wil ik heen en waar sta ik nu. Het snelle doorgaan, terwijl langzaam zo veel fijner voelde.” (MD uit Groningen)


De verrassende oefeningen met een fysieke component hebben mij nieuwe inzichten opgeleverd. Daarmee kan ik mij meer focussen op wat ik nog wil bereiken cq belangrijk vind. Letterlijk op mijn stoel van de toekomst gaan zitten of op die van een ‘alter ego’ heeft me verrassende nieuwe inzichten gebracht.” (MR uit Friesland)


“Ik vond het een bijzondere ervaring om deze life coaching in de natuur en buitenlucht te doen. De kunst om telkens weer een mogelijkheid te zien om het gesprek te koppelen/linken met de locatie/natuur ter plaatse. Wat me het meest is bijgebleven is dat ik mezelf niet altijd naar beneden hoef te halen en ervan uit mag gaan dat ik nuttig en nodig ben. Katrien weet goed telkens zelf te laten spiegelen en ook aspecten uit de omgeving toe te passen bij het gesprek op dat moment.” (NE uit Overijssel)


“Ik heb het ervaren als een goede manier om mijn eigen gedachten wat meer te structuren en over zaken na te denken die ik in gesprekken met naasten niet snel aankaart. Katrien stelt vragen op de juiste manier waardoor je aan het denken wordt gezet. Het buitenaspect vind ik zeer positief aangezien je aan het “kletsen” bent tijdens in wandeling ipv een praatsessie bij een praktijk. Het traject heeft zeker een positieve uitwerking gehad. Door het bewust bezig zijn met jezelf ben ik een pro actievere weg ingeslagen waarbij ik geloof heb in de doelen die zijn gesteld. Ik heb tijdens de afgelopen periode een groei doorgemaakt in het hervinden van mezelf. Ik heb Katrien ervaren als een evenwichtige persoon waarbij je op je gemak bent. Ze is goed in het sturen van het gesprek. Ze oordeelt niet maar is in staat het oordeel bij jezelf te leggen. Ze helpt me bij het uitspreken van gedachten die ik normaal niet snel uit zou spreken of zou durven denken. (DC uit Leeuwarden)

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!