06-52862479 info@katriendejong.nl

Vorige week liep ik buiten op een heerlijke zonnige winterdag. Overal zag ik de natuur symboliek.

Resultaat: een lijstje met 9 mooie dingen die me opvielen in de natuur en het buiten zijn.

  1. De zon scheen zo heerlijk! Ik voelde de warmte op mijn huid midden in de winter. Heb heerlijk in het zonnetje genieten en hoefde eventjes helemaal niks.
  2. Ik zag overal oude, natte bladeren. Losgelaten in de herfst, niet nodig om mee te nemen naar de lente. Gaf stof tot nadenken over wat er voor mij achter mocht blijven.
  3. Ik zag een heel klein bordje met een nummer 9, wat me inspiratie gaf voor dit lijstje van 9 punten :).
  4. Er floten zoveel vogels, het is tijd voor lente. Er komen knopjes aan de bomen. Ik voelde dat er dingen zijn in mijn leven die ik graag mee wil nemen naar de lente.
  5. Een heel klein bruin bosmuisje schoot voor me weg de bladeren in. Alert blijven op de kleine dingen in het leven.
  6. De dennenbomen die heel recht in de rij stonden. Ik vroeg me af of ik ook zo in het gelid wilde lopen. NOT!
  7. Het water in de plassen spiegelde zo mooi. Het is maar net hoe je kijkt, zie je een plas water in de modder of zie je groene dennen bomen weerspiegelt in een glanzende plas water met een mooi dun laagje ijs. Zie je de modder of zie je het moois? Hoe doe je dit in het dagelijks leven?
  8. Een grote groep ganzen, hoog boven me in de lucht, in een grote v. Waar gaan ze heen? Weten ze de weg? Weet ik mijn weg, waar ga ik naar toe?
  9. Een grote modderpoel op het pad. Kan ik er langs of  “moet” ik er doorheen? Kan het ook anders?

De tijd vloog voorbij en 2 uur later stond ik weer bij de auto met een rode kop van de wind, een leeg hoofd en zin om vol frisse moed weer achter de computer te kruipen.

9 dingen die me hielpen het anders te zien, in het hier en nu te zijn, mijn hoofd leeg maakten en me nieuwe werkinspiratie gaven. Wil jij dat ook? Kom dan eens een dagje mee struinen met Outdoor Life Coach in Drenthe en maak je eigen inzichten lijstje.