06-52862479 info@katriendejong.nl

De meeste van ons kennen het wel. Het gevoel dat je geleefd wordt. Dat alles om je heen maar doorgaat. Dat je je afvraagt wanneer je ooit nog tijd voor jezelf gaat hebben?

IK SCHUIL WELEENS OP DE WC.

De enige plek waar ik met mazzel even 5 minuten een krantje kan lezen. Zoonlief van 3,5 vraagt dan of ik aan het poepen ben, zeg altijd ja want dan blijft hij wel even weg. Is toch idioot dat ik dit op de WC moet doen?

Nu werk ik 4 dagen per week. In die tijd ben ik eigen baas, ben bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf. In die 4 dagen volg ik ook een opleiding, probeer ik te sporten, te wandelen en eens te lunchen met een vriendin. Hiernaast ben ik alleenstaande mama van een zoontje van 3,5. Heb fijne vrienden die ik ook graag wil zien, een goede band met mijn ouders, een leuke broer. En een nieuw vriendje, oei spannend! Eigenlijk wil ik ook het liefst vrijwilligerswerk doen en maatschappelijk bewust bezig zijn. Altijd wel bezig met leuke plannen, zoals nu fietsweekendjes met zoonlief. Heb stapels boeken die ik nog wil lezen. Fotoalbums die nog gemaakt moeten worden. Oh en dan nog wat ik het minst leuk vind, het huishouden.

EN TE MIDDEN VAN DIT ALLES BEN IK.

Ergens. Tussen het schrijven voor de site, coachen, studeren, mama zijn, vriendin zijn en alle andere dingen die ik ben, zit ergens een Katrien die heel graag af en toe even rust en ruimte voor zichzelf nodig heeft.

Afgelopen zondag vond ik een moment. Zoonlief was aan het logeren bij opa en oma. Ik kon uitslapen. Tot 08:30, heeeerlijk wat lang. Vervolgens een krantje gelezen, lekker ontbijtje gemaakt en lang gaan douchen. Hierna als blije mama zoonlief gaan halen en een leuke middag gehad buiten in het bos.

CONCLUSIE: IK HEB MEER RUST EN RUIMTE NODIG VOOR MEZELF.

Dus ben ik bezig met meer orde brengen in mijn leven. Meer prioriteiten stellen. Minder bezig houden met onbelangrijke dingen. Heb alle social media apps van mijn telefoon gegooid. Probeer slechts 2 keer per dag mijn mail te checken. En een aantal computer vrije avonden in de week in te plannen. Heb mijn TV al enige tijd geleden de deur uit gedaan. Bevalt prima.

Rust en ruimte voor mezelf. Het klinkt als een makkelijk in te vullen behoefte, toch valt het tegen. Ook al weet ik heel goed wat het me geeft als ik op die manier goed voor mezelf zorg. Ik ben een blijere mama, werk effectiever en maak bewust tijd vrij voor mensen die ik lief heb.

Dus doen, gewoon doen! Ik kan nog niet zeggen dat ik er al helemaal ben, maar de eerste stappen zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan even rustig genieten van je lunch. Een kopje koffie drinken, met de zon op je gezicht. Niet de TV aan doen elke avond, maar lees eens een mooi boek. Pak die momenten voor jezelf en laat je niet meesleuren door alles om je heen. Uiteindelijk kun je zelf kiezen, je kunt zelf de keuze maken dat je het anders wilt.

Wat kun jij doen om meer rust en ruimte te krijgen in je leven? Wat is het eerste kleine stapje dat je zou kunnen nemen?

Per 1 april online het nieuwe coaching traject LET IT GO. Speciaal voor drukke, werkende ouders die veel stress ervaren en voelen dat ze aan het vastlopen zijn. Coaching gecombineerd met mindfulness in de natuur. Ontdek wat jij van jezelf “moet” en laat oude patronen los. Kies voor inzicht, rust en ruimte!