06-52862479 info@katriendejong.nl

Bezinningsreis naar Ecuador

Ga mee op avontuur met jezelf!  

Twee weken bezinnen en ontdekken in de Andes.  Unieke combinatie van spirituele ceremonies, coaching in de natuur en wandelen in de bergen.  Met een kleine groep gaan we twee weken op pad. We verblijven bij de inheemse gemeenschap San Clemente, aan de voet van de Imbabura vulkaan.

De prachtige natuur om ons heen werkt als spiegel, alles doet mee. De mensen, de dieren, de elementen en de bergen. Laat je verrassen op deze bijzondere reis en ervaar de verbinding met jezelf, de natuur en de mensen om je heen. Omdat het tijd is om op een andere manier keuzes te gaan maken. Tijd om te gaan doen wat jij écht wilt. 

Wanneer: 

Voorlopig zijn de reizen naar Ecuador geannuleerd in verband met Corona. Hopelijk in 2022 weer een nieuwe vertrekdatum. 

 

Wat levert deze bezinningsreis je op:

 • Ontspanning en écht tijd voor jezelf.
 • Je komt uit je hoofd en in je lijf.
 • Creativiteit en inspiratie.
 • Verbinding met jezelf, anderen en de natuur.
 • De kans om op een nieuwe manier keuzes te gaan maken.
 • Je komt thuis bij jezelf.
 • De mogelijkheid om binnen een veilige setting mee te doen aan ceremonies zoals de zweethut, Ayahuasca en San Pedro.
 • Je gaat patronen / overtuigingen van jezelf zien en leert ze te doorbreken.
 • Je ontdekt je eigen diepste waarheid.
 • Een onvergetelijke reiservaring in één van de mooiste landen van Zuid-Amerika

 

Katrien de Jong - Ecuador rondreis
Katrien de Jong - Ecuador rondreis
Katrien de Jong - Ecuador rondreis
Katrien de Jong - Ecuador rondreis

Voor wie is deze bezinningsreis bedoeld?

Avontuurlijke, moedige vrouwen en mannen die er klaar voor zijn om op een andere manier keuzes te gaan maken. En houden van de natuur en wandelen! Deze reis is er voor jou als je weer verbinding wilt met jezelf, de natuur en anderen om je heen. Als je je emoties, lijf en ziel weer wilt voelen. Als je er klaar voor bent om te écht kiezen voor vertrouwen in plaats van angst.

 

Waarom zou je dit doen met mij?
 

Tien jaar woon en werkervaring in Ecuador. 

Ik ken het land, de mensen, de plekken en de magie. Volop werkervaring als reisbegeleider en reisorganisator.

Katrien de Jong - Ecuador rondreis

Werkzaam en opgeleid als Outdoor Life Coach. 

En een schat aan ervaring door veel verschillende workshops, ceremonies en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

En het belangrijkste van allemaal. Ik weet hoe het voelt.

Ik ben dit avontuur zelf aangegaan en doe dit nog steeds. Elke dag. Ik snap hoe moeilijk het is om stil te zijn. Ik begrijp je twijfels en angsten. Ik weet hoe het is om stoer te zijn van buiten, terwijl je tranen vast zitten van binnen. Hoe ontzettende lastig het is om geduldig te zijn en te ervaren hoe het is als er dingen niet gebeuren zoals jij het graag wilt. Ik ben er zelf dwars door heen gegaan en nog steeds.

Hiernaast heb ik inmiddels geleerd en ervaren dat het écht mogelijk is om mee te gaan op de flow van het leven. En hoeveel vrijheid en geluk je dat geeft!

Ga mee op avontuur naar Ecuador en ik laat je zien en voelen hoe de magie van de Andes, de mensen, de ceremonies en het zijn in de natuur je helpen met thuiskomen bij jezelf!

Praktische gegevens  

Vertrekdata 2021:

Helaas geen data in 2021. . Data 2022 volgen hopelijke zo snel mogelijk.

Duur van de bezinningreis:  15 dagen 

Prijs 2021: 2275,00 euro exclusief vliegticket (tickets vanaf 850,00 euro). Prijzen zijn gebaseerd op het delen van een twee of drie-persoonskamer. Wil  je liever een eigen kamer, dan is de toeslag €175,00.  

Aantal personen: maximaal 10.

Betaling: na je aanmelding ontvang je van mij een reserverings/intake formulier en hebben we telefonisch contact. Om je reservering definitief te maken doe je aanbetaling van 250 euro. Twee maanden voor vertrek betaal je de rest van de factuur. 

Annulering: tot 60 dagen voor vertrek betaal je alleen het aanbetaalde bedrag. Binnen 60 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten het volledige bedrag. Dit in verband met de dan reeds bevestigde reserveringen. Het is dus aan te raden zelf een annuleringsverzekering af te sluiten! 

Inclusief: 

 • Kennismakingsbijeenkomst in Nederland.
 • Twaalf overnachtingen inclusief ontbijt, lunch en diner San Clemente.
 • Vervoer tijdens je verblijf in Ecuador (als je eerder aankomt of later vertrekt is de heen/terug transfer naar het vliegveld voor eigen rekening).
 • Lokale gidsen waar nodig tijdens de wandelingen.
 • Overnachting met tenten bij het meer van Cubilche.
 • Twee keer deelname aan de zweethut.
 • Welkomstceremonie en Pambamesa (traditionale picknick met lokale mensen).
 • Een massage en craneo sacrale behandeling.
 • Ayahausca ceremonie.
 • Vision Quest van één nacht.
 • San Pedro Ceremonie.
 • Afscheidsceremonie.
 • Alle groepen- en individuele begeleiding tijdens de reis.

 

Niet inclusief: 

 • Entreegelden voor nationaal parken, natuur reservaten, spa’s, optionele massage etc.
 • Extra drankjes en snacks.
 • Fooi voor lokale gidsen/lokale gemeenschap.
 • Persoonlijke uitgaven voor souvenirs etc.

 

Algemene informatie bezinningsreis Ecuador. 

Ieder start de reis met een persoonlijke intentie, waar we tijdens de reis verder mee gaan. Er is aandacht voor het groepsproces en ruimte voor individuele gesprekken. Na aankomst in Quito vertrekken we richting het noorden waar we verblijven bij de inheemse gemeenschap van San Clemente. Midden in de natuur op de flanken van de vulkaan de Imbabura. Deze plek is onze basis. Vanuit hier maken we wandelingen, doen we mee aan diverse ceremonies en gaan we op reis met onszelf.   

We nemen deel aan de zweethut, doen mee aan een Ayahausca ceremonie, een medicijn wandeling, San Pedro ceremonie en doen een mini-vision quest van één nacht. Tijdens de vision quest verblijf je alleen buiten op de berg tijdens de gehele nacht. Alle ceremonies worden begeleid door zeer ervaren mensen waar ik al jaren mee samenwerk.

Tijdens de reis is er ruimte voor het ervaren van diepgaande persoonlijke inzichten  waar jij in het dagelijks leven in Nederland wat mee kunt doen. Het is een reis waarbij je thuis komt in je eigen ware natuur. Vanwege het karakter van de reis zijn het programma en de activiteiten flexibel. De opzet ligt vast, de activiteiten kunnen wijzigen naar gelang de behoeftes van de groep.

Uiteraard kun je er voor kiezen om na afloop zelf verder te reizen. Bijvoorbeeld richting de jungle of een cruise te doen naar de Galapagos Eilanden. Mocht je het fijn vinden dan kan ik een en ander voor je regelen.

 

Begeleiding van de reis

Katrien de Jong

Katrien is inmiddels ruim 6 jaar werkzaam als Outdoor Life Coach en heeft tien jaar in Ecuador gewoond en gewerkt.

Jarenlange ervaring als outdoor coach, reisbegeleider en reisorganisator.

Tijdens de bezinningsreis naar Ecuador regelt Katrien alle praktische zaken, begeleidt ze het groepsproces en de individuele sessies. In Nederland is Katrien je contactpersoon en bij haar kun je terecht voor al je vragen.

Maike Damhuis

Maike woont en werkt al meer dan vijftien jaar in Ecuador o.a. als reisbegeleidster. Al die jaren is Maike actief geweest in het deelnemen aan  medicijn-ceremonies en zweethutten.

Na een 13 daagse visioenstocht in 2007 is ze zelf begonnen met het begeleiden van zweethutten.

“Het is mooi om te zien hoe anders elke zweethut is en hoe genezend, elke keer weer. Deze bezinningsreis die ik samen met Zwerfkracht doe, is een droom die werkelijkheid wordt! Het sprituele mogen verbinden met het reizen.”

Geovanny Vasconez

Geovanny heeft ruim 30 jaar ervaring in het begeleiden van spirituele ceremonies. Van zweethutten, tot Ayahuasca en San Pedro ceremonies, het begeleiden van de vision quest en het geven van persoonlijke reinigingen.

Geovanny is een zeer rustige, stabiele aanwezigheid die feilloos aanvoelt wat en waar er speelt in je lijf.

Zijn begeleiding tijdens de ceremonies wordt gekenmerkt door rust. Hij is er. Hij is naast je. Je krijgt alle ruimte en waar nodig helpt hij je door de moeilijke stukken.

Ervaringen van mensen die je voorgingen. 

“De reis met Katrien naar Ecuador was voor mij een hele inspirerende en avontuurlijke ervaring die mijn leven heeft verrijkt.
De combinatie van het kennismaken met diverse bijzondere rituelen en ceremonies die je dichter bij de aarde en je eigen natuur brengen en de schitterende wandelingen in de bergen en langs indrukwekkende kratermeren maken deze reis zo uniek. Onder de fijne begeleiding van Katrien heb ik intens kunnen genieten van een bijzondere tijd voor mezelf, samen met een bijzondere groep mensen in een prachtige omgeving.”

Hans Nijboer

“Katrien, Maike en Geovanny, ik ben jullie eeuwig dankbaar voor jullie liefde, aandacht en ontzettende liefdevolle begeleiding! Jullie hebben een hele veilige en mooie omgeving gecreëerd waarin alles maar dan ook echt alles besproken kan worden zonder ongemak of schaamte. Aan jezelf werken is niet altijd even makkelijk, maar in een prachtig natuurrijk land als Ecuador met zoveel liefdevolle mensen om je heen maakt dit innerlijk proces het toch iets gemakkelijker.”
Larissa Willemse

” Wat voor mij de reis was; een stukje afstand nemen, rust, berusting, een plekje geven. Door de natuur , het land, bewustwording van hoe je in het leven staat, wat wil ik, wat voel ik, waar wil ik naar toe. Waarom ben ik hier. De handvaten die je krijgt aangereikt hebben er voor mij ervoor gezorgd dat ik weer meer tot de kern kwam , loslaten en meer naar binnen gaan in mijn lijf, weg uit het hoofd. Meer gaan voelen en werken vanuit het hart! 

Reiny Driessen

“Geweldige reis gehad. Ik heb niet alleen het land en de cultuur leren kennen, maar ook mezelf beter leren kennen. Met deze inzichten kan ik mezelf weer verder ontwikkelen. Katrien is niet alleen een goede reisleider die het land door en door kent, maar ook een goede coach en een aangenaam reisgezelschap. Ik hoop dat er meer nederlandse reisleiders zijn die je zo goed kunnen begeleiden in andere spirituele landen/werelddelen. “
André Kemper

“Wat een geweldige ervaring was het om met Katrien en de andere deelnemers Ecuador te ontdekken! Tijdens de reis zijn we niet alleen meegenomen naar de mooiste plekken van Ecuador in de natuur maar ook van binnen heb ik een ware ontdekkingsreis gemaakg. Ik kan het iedereen aanraden gewoon te gaan!
Eline B.

Vanaf het begin, nog voor dat we vertrokken waren, voelde het voor mij goed en had ik het volle vertrouwen in je. De individuele gesprekken, je manier van omgaan met de groep maar ook met ieder van ons  apart, de ruimte die je laat, je humor, deskundigheid, vrolijkheid, kennis van het land, het Spaans spreken, je openheid over je eigen privé situatie, je improvisatie talent, de ontroering en de spiegelingen, maken jou voor mij een perfecte vrouw om op deze manier op reis te zijn en te kunnen werken aan mijn intentie. Kortom, ik zou jou aan ieder aanraden! 

Tineke Jansen

Ik hou er van als dingen kloppen en deze reis klopte volledig! De bijzondere ceremonies, de mooie gesprekken en alle inzichten en ervaringen ‘in je lijf’ wandelen was voor mij een hele fijne combinatie. De sfeer waarin het mogelijk was om me open te stellen voor nieuwe ervaringen ontstond door de fijne en deskundige begeleiding van Katrien en alle mooie mensen en plekken die ze in deze reis toevoegde.

Annet van Rossum

“Ik ben zeer te spreken over de reis. En over de mensen die jij daarbij betrokken hebt om vanuit hun stuk met ons te werken. Iedereen werkt vanuit respect en liefde, dat is voelbaar. Het aanbod van spirituele activiteiten was goed. Ik vond het ook fijn dat accent in tweede week wat meer verlegd werd naar de bergen. Ik vond het ook leuk dat daar wat meer andere mensen verbleven, het even een ander sfeertje gaf. Het in de natuur zijn daar was overweldigend! Alles is voorbij gekomen. Vreugde, verdriet, verbazing, irritatie, dankbaarheid, liefde, geluk, pech, mezelf! Jij was onze steun en toeverlaat, heerlijk je kennis, je regelcapaciteit, je Spaans, je warmte, je liefde, je vertrouwen! Je deed me goed!!! Kortom niets dan lof en bewondering voor het aangaan van deze droom!”
Inge Janssens

“De reis met Katrien naar Ecuador waren twee inspirerende en zeer waardevolle weken. Een reis om nooit te vergeten. Katrien is een warme professional en bovendien een hele fijne en vrolijke reisbegeleidster. De gesprekken met haar hebben mij veel gebracht: kostbare zaadjes zijn geplant. Zij “loodste” ons naar binnen (in onszelf) en weer naar buiten tijdens individuele gesprekken met haar op de flanken van vulkanen, tijdens gezamenlijke maaltijden, boeiende en soms spannende ceremonies en tijdens “hikes” door het wonderschone landschap van Ecuador. Ik had nooit eerder twee weken volledig de (warme en liefdevolle) tijd en ruimte voor mijzelf genomen en dan ook nog eens zo ver van huis. Ik zou het zo weer over doen! 

Elisabeth Hopperus Buma

“Supermooie reis! Ik heb het leven en de kracht in mij gevoeld, ben thuisgekomen bij mijzelf, bij mijn natuur, helemaal oké zoals ik ben. Ik voel mij bevrijd. Het was de reis van m’n leven.”

Sylvia

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!