06-52862479 info@katriendejong.nl

Overal geweest, de wereld gezien. Elk jaar een nieuwe bestemming. Weg en nog verder weg. De wereld ontdekken. Je vrijer voelen en meer jezelf voelen in het buitenland, zonder het hek van de Nederlandse maatschappij om je heen. Het gevoel van “moeten”, de etiketjes die direct op je geplakt worden. Het gevoel vast te blijven zitten in dezelfde cirkel. Ultieme vrijheid: je rugzak inpakken en op naar Schiphol. Op weg naar nieuwe landen, nieuwe mensen.

Ik kan nog steeds af en toe verlangend naar een vliegtijd kijken, heel hoog in de lucht. Neem me mee op avontuur. Het moment dat ik 17 jaar geleden in mijn eentje in het vliegtuig zat naar Sydney, het gevoel wat daarbij hoorde kan ik nog steeds voelen. En toch heb ik de afgelopen jaren terug in Nederland gemerkt dat het nu voor mij niet de oplossing is. Ik kan wel blijven reizen, genoeg landen waar ik nog niet geweest ben.

Echter de vraag is, hoe kan ik dat kriebeltje dat hoort bij het reizen en het avontuur hier in Nederland voelen en blijven voelen.  Vrijheid ervaren. Heb ik hier echt een rugzak en een vliegtuig voor nodig of kan dit ook anders.

Dit en meer kwam ter sprake vorige week tijdens 2 dagen coaching buiten in de natuur. Naast andere mooie inzichten van mijn coachee hebben we veel gesproken over bovenstaand gevoel. Zij ervoer na vele avonturen in het buitenland de 2 dagen in de natuur van Drenthe ook als een reis, een reis naar binnen.

Een reis met onbekende bestemming die misschien nog wel veel spannender is dan weer in het vliegtuig stappen op zoek naar vrijheid. De reis naar binnen, reflectie en zelfonderzoek is een nieuwe reis. Een reis waar je ook vrijheid kunt ervaren. Een reis waardoor je ruimte en tijd maakt voor jezelf. Een reis waar je aan begint met iemand die geen oordeel over je heeft. Een reis waar je alles kunt zeggen en uiten wat je wilt.

Op deze reis met onbekende bestemming was het decor de bossen van Drenthe. Op reis dichtbij, duik in je eigen land en duik in jezelf. Hoe kun je het leven nu mooier maken, met je werk, met je gezin of geliefde, gewoon hier in Nederland. Hoe kun je blijven spelen in je eigen wildernis, dichtbij huis. Je hoeft niet naar Zuid-Amerika om vrijheid te ervaren. Dat wat je zoekt zit al in je. Je herkent het, je weet dat het er is en nu nog durven. 

Destination unknown, hoezo niet spannend om in Nederland even een paar dagen weg te gaan?