06-52862479 info@katriendejong.nl

Een bergtopje in Ecuador

Overal bergen, 360 graden uitzicht

Besneeuwde toppen

Groene schakeringen

Boven ons twee condors, samen in de dans

Tranen lopen over mijn wangen

Zo nietig voel ik me

En zo groots

Zo dankbaar

Wat heb ik weer een mooi avontuur mogen beleven met vijf prachtvrouwen tijdens deze Ecuador reis. En wat zijn we de diepte in gegaan samen en de hoogte.

De natuur om ons heen, als spiegel altijd aanwezig.

Op hoge snelheid dwars door een diep ravijn razen en dan omkijken waar je eigenlijk zo hard door heen bent gerend. Wat wil je niet voelen daar in de diepte. En dan langzaam, heel bewust weer terug. Voelen dat het in het diepste punt eigenlijk ook nog prima is. Voelen dat je het aankunt, voelen dat je er bij kunt blijven. Voelen dat het beter is om er langzaam door te heen te gaan, het te ervaren. In plaats van hard weg rennen en niet meer omkeren.

Stoppen met verschuilen achter andere mensen. Verschuilen achter onze kinderen, mannen. Tijd om zelf in het licht te gaan staan. Volledig verantwoordelijkheid te nemen.

Oude pijn die mocht oplossen. Van bevallingen. Van vrouw zijn. Oude boosheid, verstopt in benen en buiken.

Onverwachte cadeautjes op je pad, door gewoon te zijn wie je bent. Hanen die een wake-up call kraaien.

Innerlijke kinderen die aandacht wilden, gezien wilden worden. Zich wilden uitspreken, zodat duidelijk wordt waarom je dingen doet zoals je ze doet, waarom je altijd zo ontzettend hard je best hebt gedaan. En het besef dat het anders mag. Dat je nooit die erkenning zult krijgen en het tijd om is jezelf die erkenning te geven.

Omhelzingen met tranen van ontroering en schoonheid op kleine bergpaadjes.

Lopen in stilte en dan gewoon een wandelende tak zien zitten! Het onzichtbare werd zichtbaar.

Met z’n allen het avontuur beleven van de Ayahuasca Ceremonie. Zo intens, voor iedereen anders en toch ook zo samen.

Samen zingen bij het vuur, in de zweethut, op het topje van een berg.

En lachen. Wat hebben we samen ook gelachen!

Bizarre situaties zoals het dorpsfeest in Malinguapamba. Normaal al een cultuurshock, maar deze keer wel heel spectaculair. Aan de band kon het niet liggen, we werden warm welkom geheten. De dronken mannentjes op het dorpsplein wilde graag dansen met lange gringas op bergschoenen. En ook hier weer. Geef je je over aan het leven en/of word je geraakt in oud zeer? Kies je je eigen manier of ga je mee met de groep.

En lopen, lopen, lopen. Ene been voor de andere. Omhoog, eindeloos soms omhoog. En weer dalen naar de rivier, naar het centrum, naar het midden. Het punt bereiken van eindeloos door willen lopen.

En aan het einde van de reis de prachtige woorden die geschreven werden aan de rand van het Quilotoa Krater meer.

Ik ben ruimte

Ik ben stilte

Ik ben groots

Ik ben nietig

Ik ben krachtig

Bij mijzelf een gevoel van totale ok-heid. Belichamen van het gevoel dat alles precies zo is zoals het moet zijn. Moeiteloos. Stromend. Juicy.

En dan weer thuis. Een week strand, storm en regen op Vlieland. Een weekje heerlijk lantefanteren thuis. Een ijskoude, heerlijke nieuwsjaarsduik in het Blauwe meer. En nu is het dagelijks leven weer begonnen. Ik voel me ontspannen, ben nieuwsgierig naar wat er op mijn pad gaat komen de komende tijd.

Vandaag is mijn laatste dag van vijf dagen sapvasten. Over twee uurtjes neem ik mijn eerste hap van een appel. En ik voel me goed. Sterk, licht, helder en schoon. Het vasten neemt mij ook altijd weer mee op een reis naar binnen. Ik voel letterlijk hoe ik naar binnen word gezogen. Oude stukken werden weer even zichtbaar en kregen de ruimte. Hallo! Fijn jullie weer eens te zien. Ontdekken welke invloed ze nog hebben. Zachtheid vooral ook, het is ok. Vertragen als je lijf vertraagd. Meegaan in het proces.

En zo begint er weer een nieuw jaar. Een nieuw cyclus. Met nieuwe zaadjes die nog liggen te pruttelen diep in de grond. Ben benieuwd wat er op gaat komen dit jaar!

En ik ben benieuwd hoe het met jou is? Dus als je wat wilt delen, wilt schrijven. Ik hoor graag van je.

En wellicht heb je zin om komend voorjaar mee te gaan op een mooi avontuur. Op zondag 29 april vertrekt de volgende reis naar Ecuador. Je bent van harte welkom om mee te reizen! En natuurlijk is er plek voor individuele wandelingen buiten in het bos van Drenthe.

Liefs, Katrien