06-52862479 info@katriendejong.nl

Het maken van een wensenlijst.
Dat is waar we de opleiding Outdoor Life Coach mee begonnen. Een lijst met wensen op allerlei verschillende levensgebieden. We hebben dit gedaan door een wensboom te tekenen. Wensen ten aanzien van de ruimte die we nodig hadden, wensen ten aanzien van balans, van communicatie. Wensen ten opzichte van werk, van liefde, van vriendschappen, kinderen. Alle wensen die je maar wilde.

Ik heb het lijstje er even bij gepakt. Weet nog dat ik dacht dat dit waarschijnlijk niet zoveel zou helpen. Toch was het wel een leuke oefening om je wensen in ieder geval inzichtelijk te maken. Na rondvraag bleek ook dat er best mensen in mijn omgeving waren die helemaal niet wisten wat ze eigenlijk wensten.

Een van mijn wensen was het werken als Outdoor Life Coach, coachen buiten in de natuur. Verder het blijven van eigen baas. Het verhuizen naar een ruimere plek (zat destijds in een piepklein chaletje in het bos na 10 jaar Ecuador). Ik wenste een stabielere, liefdevolle moeder te zijn voor Wayra (mijn zoontje van 3,5). Wenste nieuwe mensen te leren kennen hier in Nederland. Nieuwe vriendschappen op te bouwen. Meer verbinding te vinden, minder oppervlakkig te zijn. Bewuster en rustiger te leven. Al met al een leuke opdracht, neergelegd en doorgegaan met alle dingen uit het leven.

Nu een jaar later zat ik aan een vriendin te vertellen dat we deze opdracht hadden gedaan. Ik pakte er nog eens bij wat ik had opgeschreven. En wat blijkt? Ondanks mijn gemopper dat het allemaal zo lang duurt en langzaam gaat en soms moeizaam is, ben ik gewoon echt wel mijn wensen aan het waarmaken!!!

Sommige wensen zijn gewoon al uitgekomen.
Zo vond ik afgelopen zomer een fijn, ruim huis voor mij en zoonlief om in te wonen. Nieuwe vriendschappen zeker!  Verbinding, absoluut! En met mijn werk wens ben ik nu bezig, die is zich aan het ontvouwen. Werk waar ik van ga borrelen! Als persoon heb ik meer vaste grond onder mijn voeten, letterlijk. Ik ben al een rustiger moeder dan een jaar geleden en zeker veel minder boos.

Een paar maanden later heb ik ook eens een wensenlijstje gemaakt ten aanzien van de man die ik toch ook wel heel graag zou willen ontmoeten. En zelfs die wens lijkt in vervulling te gaan!

Dus conclusie van dit verhaal! Follow your Heart!
Schrijf ze op je wensen en verlangens. Zet ze op papier! Hang ze in een boom, gooi ze het universum in! Kijk wat je tegenhoudt om ze uit te laten komen en ga aan de slag om de weg vrij te maken.

PS. Wil je liever samen met iemand aan de slag? Kijken naar je wensen, kwaliteiten en talenten? Plus een plan maken over de stappen die je kunt zetten? Meld je dan aan voor mijn nieuwe individuele programma buiten in de natuur: Follow your Heart. Nu met 25% introductie korting!