06-52862479 info@katriendejong.nl

Into the Wild – Wintereditie – Finland

Voel jij het verlangen naar een ultiem avontuur?

Ben je bereid om diep in jezelf én de winterse natuur te duiken?

Dan is dit voor jou!

Een uniek winteravontuur in Lapland. We gaan op reis naar Hossa National Park in Finland, waar we verblijven in een traditionele, basic houthakkershut aan de rand van een prachtig meer. Vanuit deze basis gaan we met kaart en kompas op avontuur in de sneeuw. We maken met sneeuwschoenen en gliding snowshoes prachtige tochten door de wildernis. Waarbij we twee keer overnachten in een andere hut.

Natuurlijk kunnen we naar Fins gebruik elke dag in onze eigen sauna met ijswak in het meer! En is er vanuit de plek waar we verblijven zeker kans om het Noorderlicht te zien.  Als we niet aan het buitenspelen zijn dan duiken we naar binnen, in onszelf. En gaan we midden in de winter in onze eigen spiegel kijken, ontdekken waar je nog niet trouw bent aan jezelf, luisteren naar ons lijf, naar ons gevoel.

Ga je mee op avontuur?

Lees hieronder verder voor alle info!

Deze tocht is zeker niet voor iedereen, en alleen geschikt als je:

 • fysiek fit en in goede conditie bent;
 • je bereid bent in je eigen spiegel te kijken, dit is zeker niet je eerste stap op het gebied van persoonlijke ontwikkeling;
 • je hebt zin een nieuwe uitdaging en bent benieuwd naar de kou. Bij de gedachte aan een avontuur in de winter maakt je hart een sprongetje.
 • je bent in staat open te communiceren en je eigen behoeftes aan te geven;
 • je hebt al eerder coaching/therapie gehad en bent toe aan volgende stappen.
 • je hebt je eigen skikleding of bent bereid dit aan te schaffen.
 • je bent een buitenvrouw!

Beter niet meegaan als je:

 • fysiek niet fit bent;
 • gaat rillen van ellende bij het idee bij het idee om te gaan dippen in ijswater of de hele dag wandelen door de sneeuw;
 • niet beschikt over enige zelfkennis opgedaan door middel van coaching/therapie;
 • niet bereid bent om in je eigen spiegel te kijken;
 • niet met een groep wilt reizen. 
Contact

Wat levert deze tocht je op:

 • Diepe verbinding met jezelf, de rest van de groep en de prachtige natuur om je heen. 
 • Zelfvertrouwen, gevoel voor richting, je eigen kompas. 
 • Je gaat uit je hoofd, naar je lijf. Je krachtige, sterke lijf. 
 • Vastzittende patronen worden duidelijk. Je ziet waar je jezelf nog in de weg zit of tegenhoudt.
 • Opgaan in het moment. Volledig zijn in het nu.
 • Verbinding met je vrije deel, je creativiteit, je oplossingsgerichte vermogen. 
 • Een fantastische, te gek stoere buitenervaring, met een kleine groep gelijkgestemden. 
Contact

Wat gaan we doen?

Dit avontuur gaan we aan in Finland in Nationaal Park Hossa. We slapen in tweepersoonskamers in houthakkershutten met gedeelde douche en toilet. Een van de hutten is onze basis en vanuit daar maken we dagtochten met kaart en kompas en twee keer een tocht met overnachting in een andere hut. Op alle plekken is er een sauna met een ijswak wat we misschien nog wel zelf moeten maken. Naast houthakken om warm te blijven natuurlijk!

Voordat we op reis gaan ontmoeten we elkaar in Diever voor de kennismakingsdag.

Deze reis bestaat niet alleen uit toffe buitentochten. Het gaat juist om de combinatie van lopen, buiten zijn én bezinning, reflectie. Er is dus om de wandelingen heen ook tijd voor voor oefeningen in de groep, één-op-één of in tweetallen. Denk aan bijvoorbeeld  lichaamswerk, meditaties, werken met overtuiging, visualisatie, werken met kaarten, Human Design en Gene Keys.

Vanwege de kleine groep (max zes deelnemers) is er zeker ook ruimte voor individuele gesprekken.

Reisprogramma

Dag 1: Na de luchthaventransfer (~1uur), komen we ’s avonds aan in Hossa nationaal park. Hossa staat bekend om zijn uitgestrekte natuur met vele bossen, moerassen, meren en rivieren. We verblijven in Tolosenvirta, een traditionele houthakkershut langs het meer. We maken kort kennis, morgen begint het avontuur!

Dag 2: Na het ontbijt bespreken we het weekprogramma en het gebied. Hierna volgt een korte uitleg over de techniek van sneeuwschoenen en vertrekken we vanaf onze hut. We lunchen bij Lounatkoski, een stroomversnelling bij een oude molen. Na de lunch beklimmen we Jatkonvaara. Eenmaal terug bij onze hut kunnen we genieten van de sauna langsheen het meer. Afkoelen kan in het ijswak – adem diep in en uit en geniet van het euforisch gevoel.

Sneeuwschoenen 7-8 km, ongeveer 6 uur lopen

Dag 3: Wildernistocht: langs besneeuwde bossen: Tolosenvirta Huosiusjärvi. Vandaag verlaten we het comfort van onze houthakkershut en trekken we de wildernis in. De komende nacht slapen we in een wildernishut, hier is geen elektriciteit of stromend water maar wel de warmte van de houtkachel, het kaarslicht en een traditioneel op houtgestookte sauna.

We starten de wandeling bij de accommodatie en banen ons een weg door de uitgestrekte sneeuwvelden en wondermooie taiga. Onderweg vinden we regelmatig sporen van sneeuwhaas, rendieren, hoenders, elanden of otter. Met wat geluk treffen we zelfs sporen aan van de wolf, lynx of veelvraat. De grote roofdieren die deze regio bewonen.

Sneeuwschoenen 7-8 km, ongeveer 6 uur lopen 

Dag 4: Wildernistocht: langs meren en heuvelruggen terug naar Tolosenvirta. Na het ontbijt binden we opnieuw de sneeuwschoenen aan. Vandaag wandelen we langs heuvels/richels en over de meren. In de middag lunchen we bij het bezoekerscentrum van Hossa nationaal park. Hier is ook een kleine souvenirwinkel. Vanavond genieten we opnieuw van de sauna met ijswak en wennen we opnieuw aan de moderne comforten: elektriciteit en stromend water.

Sneeuwschoenen 8-9 km, ongeveer 6,5 uur lopen

Dag 5:  Vandaag werpen we een blik op de geschiedenis, we bezoeken namelijk Värikallio, een klif met een van de oudste rotstekeningen van Finland met sjamanistische symbolen. Na een korte autorit (15 min) starten we onze wandeling door de prachtige bossen. We genieten van de lunch nabij de rotstekeningen op een open vuur. Reken op: warme soep, koffie & thee en sandwiches. In de avond genieten we opnieuw van de sauna en we praten na bij de open haard.


Sneeuwschoenen 7-8km, ongeveer 6 uur lopen

Dag 6: Op gliding snowshoes naar Joukojärvi. Vandaag leren we een nieuwe methode van ons voortbewegen door de sneeuw: gliding snowshoes of OAC ski. Dit is een brede ski met een permanent vel waarmee we ons ook door de diepe sneeuw kunnen verplaatsen. Na een lesmoment start ons avontuur en gaan we zuidwaarts naar Joukujärvi. Hier wacht een charmante gerenoveerde wildernushut op ons waar we de nacht verblijven. Met een weids zicht op het noorden zouden we hier zomaar het noorderlicht kunnen aanschouwen.


Gliding snowshoes 10-15km (afhankelijk niveau groep), ongeveer 6-7 uur.

Dag 7: Op gliding snowshoes terug naar het basecamp, Joukojärvi – Tolosenvirta. We binden een laatste keer onze gliding snowshoes aan en keren terug naar ons basecamp. Voor de laatste dag kiezen we nog voor een echte uitdaging en beklimmen we de heuvel Lounatvaara. Onze kampvuurlunch brengt ons bij het basecamp en we glijden voldaan door het landschap. In de namiddag is er ruimte voor reflectie en ontspanning. In de avond wacht opnieuw de sauna en het ijswak op ons. We sluiten de week af met een feestelijke maaltijd.

Gliding snowshoes 10km (afhankelijk niveau groep), ongeveer 4-5 uur.

Dag 8: Tranfer naar het vliegveld en terugvlucht naar Nederland.

Let op: dit reisprogramma is onder voorbehoud. Er kan van alles veranderen en wijzigen afhankelijk van oa. de weersomstandigheden, wijzigingen in vluchten, etc. Deze tocht vraagt om flexibiliteit. Je bent in staat je aan te passen als het anders loopt dan verwacht.

Contact

Praktische informatie:

24 februari tot en met 2 maart 2024 (VOL).
Kennismakingsdag zaterdag 3 februari 2024, Diever

2 maart tot en met 9 maart 2024
Begeleiding door Elise van Winden
Kennismakingsdag zaterdag 13 januari, Amelisweerd

Prijs: 

€2850,00 inclusief 21% BTW. 

Op het moment van reserveren vraag ik je om een aanbetaling van €500,00.

Hiermee is je plek bevestigd. Het resterende bedrag betaal je uiterlijk 15 december in verband met het bevestigen van de accommodatie.

Inclusief:

Alle groeps- en individuele begeleiding van Katrien of Elise

International wilderness guide Ruben die ons de hele tocht zal vergezellen.

 Alle overnachtingen en maaltijden op basis van tweepersoonskamers met gedeelde douche en toilet.

Alle genoemde wandelingen en activiteiten inclusief huur sneeuwschoenen, warme slaapzakken, etc.

Transfers van en naar het vliegveld in Finland.

Kennismakingsdag voor vertrek.

21% BTW.

Niet inclusief:

Vlucht van en naar Kuusamo (vanaf €575,00 met Finair). 

Drankjes en snacks. 

Let op: dit is een reis met basic omstandigheden! Onze basisplek is een hut met electriciteit en stromend water, maar één van de andere hutten heeft dit niet en daar slapen we ook in een gezamenlijke ruimte. Alle maaltijden en uitrusting zijn inclusief en je loopt met een dagrugzak. Wel gaan de wandelingen van het gebaande pad af, we lopen op kaart en kompas wat je ook kunt leren als je dat leuk vindt. En lopen door de sneeuw is pittig, dus het is belangrijk dat je fysiek fit bent. Er gaat een ervaren gids mee tijdens de hele tocht o.a. vanwege de onvoorspelbaarheid in weersomstandigheden. Temperaturen buiten kunnen variëren tussen de 0 en -20. Afhankelijk hier van kan het nodig zijn het programma aan te passen. Het is dus echt een tocht voor avonturiers die bereid zijn samen een uniek avontuur aan te gaan, zowel buiten in de sneeuw als binnen in jezelf. 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Je hebt interesse en dan?

We gaan kennismaken. Je laat me weten dat je interesse hebt en we gaan telefonisch of via zoom kijken of deze tocht voor jou is. Zo ja, dan krijg je het intakeformulier en voorwaarden toegestuurd en krijg je bericht over wanneer je je vliegticket kunt boeken en natuurlijk ook een lijst met spullen die er mee moeten.

Contact
“Iedereen zou een Katrien in zijn/haar leven moeten hebben, wat een onbeschrijfelijk gevoel. De manier waarop je vertrouwen weet te geven, rust uitstraalt en me vooral het gevoel geeft dat ik gezien/begrepen word maakt het niet anders mogelijk dan dat je naar binnen naar jezelf gaat en je open durft te stellen.”
Benita

De Lapland reis was een reis met hele mooie uitzichten en gaf nieuwe inzichten. Het was een combinatie van buiten spelen, genieten en graven in de sneeuw en ook graven in jezelf. De natuur in en genieten van echte stilte. Koud worden en je weer warmen bij een vuurtje of in de sauna. Een week zorgeloos kunnen zijn. Katrien was steeds prettig aanwezig en stimuleerde je eigen denk en ontwikkel proces. Door Katrien ga je door waar je zelf misschien al eerder zou afhaken. Het was een fijne maar ook intense week. Dank je wel!” 
Tanja

“Duizendmaal dank Katrien voor de onvergetelijke dagen! Jij weet als geen ander de ultieme omstandigheden te creëren waarin iedereen naar binnen kan keren en dat wat daar is naar buiten durft te halen en te delen. Dit is voor mij een diepgaande en ontroerende ontdekkingsreis en een lust voor de zintuigen. Ik voel me als herboren.”
Miranda

Waarom zou je met mij op pad gaan?

Ik ben een creatief buitenmens met ruime ervaring als coach in de natuur. Met mij heb je een stevig persoonlijkheid naast je, waar je op kunt vertrouwen. Ik zie je, hoor je en loop naast je. De ene keer zacht, een andere keer juist confronterend en met pit.

Ik neem je buiten mee naar binnen. Ik help je met ontdekken waar je emoties vandaan komen, waar je stress van krijgt, welke gedachten en overtuigingen je blokkeren. Zodat  jij de flow van het leven opnieuw gaat voelen. Opnieuw ja! Die flow is al aanwezig in jou. Ze is alleen verstopt. En hoe meer je dit gaat doorzien, hoe meer  jij kunt leven op een manier waar je gelukkig van wordt. 

Mensen die met me werkten zeggen o.a. dit:

“Wat jou onderscheid van anderen is je oprechte voelbare liefde voor en verbondenheid met de natuur en daarmee het leven en alles wat daarin is. Voor mij opent dat iets, een natuurlijke ruimte waarin ik mag zijn. Ik voel bij jou geen verborgen agenda, oordeel, of onderstroom. Het voelt open en vrij.” Sylvia

“Ik vond jouw begeleiding heel prettig. Ik vond dat je hele goede oefeningen toepaste en ik vond je een hele prettige, veilige en open houding hebben. Niks belerends of adviserend, nee, je zette echt mijzelf aan het werk, denken en voelen om tot mijn inzichten te komen.” Cindy

“Katrien is een ervaren, open, liefdevolle, respectvolle coach die goed kan laveren tussen bieden wat er nodig is en tijd en ruimte nemen en geven.” Willemieke

“Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen.” Tineke

Ik rondde in 2014 de HBO opleiding tot Outdoor Life Coach af en werk sindsdien als coach in de natuur. Ik noem mezelf graag een creatieve avonturier. Ben gek op lange wandeltochten, wildkamperen en andere buitenavonturen. Mijn creativiteit is belangrijk voor me, een plek waarin ik tot rust kom door te haken, breien, tekenen en schilderen.

Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling zijn de laatste vijftien jaar steeds meer deel van mijn leven geworden. Ik leer altijd, door middel van cursussen, trainingen en mijn eigen proces. Ik volg graag mijn hart en ben dan ook vaak in mooie avonturen gestapt. Zo woonde ik tien jaar in Ecuador waar mijn ondernemerschap begon in de vorm van hostels runnen en reizen organiseren.

Ons avontuur samen begint natuurlijk met kennismaken, ik ga graag dan ook graag met je in gesprek! Je kunt me altijd mailen voor een afspraak: info@katriendejong.nl of een appje sturen via: 06/52862479.

 

Katrien de Jong
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!