06-52862479 info@katriendejong.nl

Keuzes maken, het is een lastig iets. Keuzes als ouders bijvoorbeeld. Hoe voed je je kinderen op, om maar wat te noemen? Hoe zorg je ervoor dat de relatie met je partner fijn blijft? Kies je voor je eigen bedrijf of toch voor een baan? Kan dat dan wel met de verantwoordelijkheid voor je gezin. En dan nog je schoonouders, waar je geen zin in hebt komend weekend. En toch gaan, want ja dat hoort zo.

En zo zijn er telkens weer keuzes. Keuzes waar je blij van wordt en keuzes die ook heel moeilijk en ingewikkeld zijn.

Nu heb ik zelf behoorlijk wat ervaring met keuzes. Hele mooie, zoals het beginnen van mijn werk als Outdoor Life Coach. Of het starten van een hostal in een piepklein Andes dorpje. Dat laatste was best spannend. We hadden nog $500,00 op onze bankrekening. Ik leende wat geld, we kochten een oude Toyota Landcruiser en ik wilde perse een laptop mee en hop daar gingen we. En het was gaaf en fantastisch en spannend. Soms was ik bezorgd over waar we volgende maand van gingen eten en elke maand kwam het toch weer goed.

Inmiddels 8 jaar later ben ik mama, alleenstaande mama wel te verstaan. Dus er waren ook moeilijke keuzes. Het weggaan bij de vader van mijn kind. En vervolgens een jaar later de keuze om samen met mijn kind aan de andere kant van de wereld te gaan wonen. Niet makkelijk. Hoeveel rondjes ik om die keuzes heb gerend, ontelbaar. Het leek een wel een rotonde met veel afslagen en ik wist niet welke te kiezen.

En toch vond ik de afslag. En dat heb ik niet alleen gedaan. In ingewikkelde tijden ging (en ga) ik ook naar een coach. Mensen die me hielpen met spiegelen, die me lieten zien in welke rotonde ik rondliep en die me de juiste vragen stelden en dingen lieten voelen. Zodat ik zelf de juiste afslag kon kiezen.

En jij? Hoe ga jij om met moeilijke keuzes in je drukke leven? Geef je aandacht aan wat je voelt en denkt? Of stop je het weg en ren je door over dezelfde rotonde zonder de afslag te vinden?