06-52862479 info@katriendejong.nl
Het is vandaag lekker stormachting buiten, dus tijd om binnen te schrijven. Ik merk dat ik graag een blog wil schrijven maar ik blijf er tegenaan hikken dat ik eigenlijk niet zoveel te vertellen heb, terwijl er aan de andere kant juist heel veel gebeurt in mijn leven.

Ik bemerk gedachten als: “ik moet een blog schrijven, zichtbaar zijn, mijn diensten promoten”. Want anders wordt het allemaal niks. Leuke overtuiging natuurlijk en interessante gedachtengang. Want zodra iets moet dan blokkeert er direct een flow, een stroom. En dat is zeker niet behulpzaam als je creatief bezig wilt zijn.

Dus geen blog, of misschien toch wel omdat ik nu schrijf over dit proces, wat uiteindelijk dan toch weer een blog wordt :). Zo gaat het soms ineens vanzelf.

De afgelopen zomer heb ik ervaren als heerlijke vrijheid. Samen met zoonlief genoten van de vakantie. Zes weken niet of nauwelijks gewerkt, rustig herstellen van een aanrijding van achteren, die me begin juli letterlijk even plat legde. Door de juiste afwisselen van beweging, rust en vooral weinig druk en stress gaat het inmiddels weer een stuk beter. Wat er gebeurde was dat ik in een soort totale stand van overgave kwam, letterlijk door een klap van achteren. Mijn mind vond er van alles van, kon zich uiterst druk maken maar ondertussen was er niet zo veel aan de hand en werd ik gesteund vanuit de gekste hoeken. “The universe has got my back” om het zo maar te zeggen.

Dus zwierven wij over het strand van Schiermonnikoog, gingen de dagen vloeiend in elkaar over, al zoekend naar de mooiste schatten. Die we deelden en waar we toen vervolgens nog mooiere schatten voor terugkregen. Het was erg fijn. En we hadden bijna besloten voor altijd op Schier te blijven (altijd interessant de verleiding te om te hechten aan mooie ervaringen), maar zijn toch weer in Drenthe beland.

Ergens in de afgelopen maanden heb ik me opgegeven voor een dagelijks inspirerend berichtje van TUT, a note from the universe (http://www.tut.com/). En afgelopen week kreeg ik deze:

“If someone wants “A” to happen, Katrien, yet they prepare for “B,” they will always get “B.

“Prepare for “A”

– The Universe

Dus hoe meer praktische tijd en actie je stopt in dingen die eigenlijk je B plan zijn, hoe meer B je krijgt. Ha! Dus het is zaak om zoveel mogelijk tijd, liefde en energie in A te stoppen. Want dat is waar je heen wilt toch? Dus je volgt je energie, de dingen waar je ja op voelt. En niet je nee, want dan krijg je ook nee.

En nu concreet. Wat betekent dit voor mij?

Ik wil naar buiten. Ik vind het heerlijk om mensen te inspireren in de buitenlucht. De natuur te gebruiken als spiegel en te kijken wat er nu gebeurt in je lijf, in je hoofd, met je gevoel. Ik vind het fijn om naast je te lopen en samen te bekijken wat de omgeving ons laat zien. Om de tijd te nemen en echt rust te ervaren. Zodat alles wat er wil zijn er op dat moment ook kan zijn.

Om al wandelend vanuit je hoofd in je lijf te komen. Om je te laten ervaren dat er een andere laag is dan alleen je hoofd. Dat keuzes maken echt niet hoeft alleen gebaseerd op gedachten. Je mind is een prachtig instrument om mee te werken, om logische dingen mee te begrijpen, uit te werken, uit te vinden, etc. Maar keuzes maken mag en kan echt op een hele andere manier. Je hebt niks te bewijzen en je mag los laten wat niet goed voor je is. Echt waar, het is helemaal prima.

Ik wil je graag laten zien dat je niet hoeft te blijven hangen in je nee of in je twijfel. In de kramp van je gedachten. Je weet het wel diep van binnen. Je weet wel wat goed voor je is.

Afgelopen zomer en nu nog steeds heb ik weer op een ander niveau mogen ervaren wat loslaten is. Leven in het moment en het bewust blijven van je gedachten en de trips waarmee ze je naartoe willen nemen hebben me hier zeker heel erg bij geholpen. En hiernaast ook het volgen van Plan A. Praktisch dingen doen waar je echt heel blij van wordt. En dan merken dat dingen gewoon op z’n plek vallen op zulke wonderlijke manieren die je van te voren nooit had kunnen bedenken. En op deze manier wordt de hoe vraag steeds onbelangrijker en dus ook al je twijfels daarom heen.

En ondertussen golft er van alles tussen door qua gevoelens en gebeurtenissen en dat is ok. Het is aan mij de keuze of ik me mee laat slepen in de film of blijf kijken. En soms duik ik even in de film om even laten boven te komen en te beseffen dat ik even weg was. En dan kom ik weer thuis. Gewoon thuis bij mij.

Al met al toch nog een heel verhaal voor een blog dat er niet zou komen :). En zo loopt het soms. Ik hoop dat het goed met je gaat. Dat je ook praktische acties onderneemt naar Plan A en niet naar Plan B, ondanks al die gedachten die zeggen dat je het niet moet doen. Dat je luistert naar je respons en volgt waar je energie naar toe gaat.

Dit najaar ben ik beschikbaar voor individuele gesprekken en trajecten, dus als het tijd is voor je om samen eens de natuur in te gaan stuur gerust een mailtje of bel me eens om te praten over de mogelijkheden.

En op 7 december 2017 vertrek ik weer naar Ecuador voor een mooi avontuur. Heb je zin om in december op reis te gaan? Te wandelen door de Andes, deel te nemen aan mooie ceremonies zoals de zweethut en Ayahausca. Om thuis te komen bij jezelf? Dan hoor ik graag van je! Uitgebreide reisinformatie vind je hier.

En in het kader van plan A heb ik samen met mijn zeer gewaarde collega en vriendin Hetty Kerssies een nieuwe website gemaakt. Speciaal gericht op burn-out begeleiding voor bedrijven en organisaties. Een unieke combinatie van therapie gericht op lichamelijk herstel en begeleiding buiten in de natuur. Zie ook: www.bewustdoorburnout.nl. Deze trajecten worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door de werkgever dus laat van je horen als je belangstelling hebt.

Geniet van de storm!

Liefs, Katrien