06-52862479 info@katriendejong.nl

Waarom kiezen voor life coaching in de natuur?

 

Bij deze 10 hele goede redenen om mee naar buiten te gaan:

 

1. Je bent buiten! Je voelt de wind door je haren, de zon op je huid. Je krijgt frisse lucht, beweging en werkt aan je eigen ontwikkeling. Zeg nou zelf, dat is toch veel fijner dan life coaching tussen 4 muren?

2. Je praat terwijl je naast iemand loopt. En dat is iets wat veel mensen prettiger vinden. Het voelt vrijer om te praten terwijl je loopt in plaats van tegenover iemand zitten die je aan zit te kijken.

3. Er is een extra coach, namelijk de natuur. De natuur spiegelt, symboliseert en zorgt voor rust en schoonheid. De natuur werkt als spiegel en helpt zo met het verkrijgen van inzichten en inspiratie.

4. De natuur biedt vele creatieve werkvormen. Zo kun je tastbare voorwerpen zoeken en meenemen als symbool. Je kunt collages maken of je levensboom tekenen in het zand. Je kunt gooien met stokken of stenen als je boos bent, ontroerd raken door iets heel kleins en zachts, stralen in het zonlicht of huilen in de regen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

5. In de natuur is het rustig en kalm. Dit maakt dat je goed kunt aarden. Hierdoor kun je dichtbij jezelf komen en beter luisteren naar jezelf.

6. In de natuur ben je dichter bij je intuïtie. Je draait het knopje van je intuïtie zover mogelijk open en laat je inspireren door wat je opvalt. Dus deze vorm van life coaching zorgt ervoor dat je intuïtie zich beter ontwikkeld en dat je nieuwe inspiratie en inzichten krijgt op vele gebieden.

7. Tijdens het wandelen vindt er bilaterale stimulatie plaats in je hersenen. Door het lopen worden je beiden hersenhelften geprikkeld waardoor nieuwe inzichten ontstaan en je gevoelsleven meer in balans komt.

8. Wandelen zorgt ervoor dat je lichaam dopamine en endorfine aanmaakt. Dit zorgt ervoor dat je  lekkerder in je vel komt te zitten.

9. In de natuur kom je los van alle hectiek en de onrust in je hoofd. Je kunt je nog beter terug trekken en aandacht geven aan wat je werkelijk bezielt en beweegt.

10.Buiten kom je makkelijker uit je comfort zone. Je kunt letterlijk nieuwe paden inslaan en proberen. Je kunt spelen met de natuur, dansen tussen de bladeren, van heuvels afrennen en ervaren hoe het voelt om eens iets anders te doen.

 

Interesse?

Kom dan mee op pad in Drenthe! Of ga mee naar Ecuador: twee weken wandelen door de Andes in combinatie met Outdoor Life Coaching en lokale spirituele gebruiken.