06-52862479 info@katriendejong.nl

Veranderen

Herken je het gevoel dat je ronddraait in cirkels? Dat het lijkt of dezelfde situatie zich telkens weer herhaald. Bijvoorbeeld dezelfde situatie op je werk, dezelfde ruzie met je partner, dezelfde problemen met je kinderen, telkens dezelfde twijfel over keuzes in je leven? Verhuizen ja of nee, eigen baas ja of nee. Wordt je er ook wel eens moe van? Zou je het graag anders willen?

Goed nieuws! Dat kan!

Zoveel mensen gaan naar de dokter omdat ze lichamelijke klachten hebben, of naar de tandarts vanwege kiespijn. Of bellen iemand om de computer te maken, de internet connectie te instaleren, of kopen een nieuwe koelkast of TV om blij van worden. Op deze manier kun je ook contact opnemen met een coach, die je kan begeleiden in situaties of gedachten patronen die jij graag zou willen veranderen.

Een goede coach kan je helpen met het verkrijgen van meer zelfinzicht en nieuwe invalshoeken om situaties op een andere manier te bekijken. Ook kan een coach helpen met het onderzoeken van je gedachten patronen. Waar komen ze vandaan, zijn ze nu nog wel relevant en beter nog, hoe kun je ze veranderen.

Situaties in je leven blijven vaak hetzelfde, daar kun je niet zoveel aan doen. Wat je wel kunt veranderen is de manier hoe jij omgaat met deze situaties. Op deze manier kun je cirkels doorbreken en er voor kiezen op een andere manier te reageren. Er wordt vaak gedacht dat gevoel veroorzaakt wordt door de situatie. Bijvoorbeeld het wijzen naar andere mensen: het is zijn schuld, alles komt door haar, omdat zij dit doet, voel ik nu dat. Helaas klopt vaak niet. Tussen gevoel en de situatie zit een gedachte, die jij denkt. Daar zit gelukkig ook iets heel positiefs aan, namelijk een gedachte kun je veranderen. Dit betekent dat ook je gevoel kan veranderen en dus je gedrag en dus ook de uitkomst van de situatie.

Als je dingen wilt veranderen in je leven en je merkt dat je in hetzelfde rondje blijft draaien bel me dan eens, of stuur een mail. Wat kun je verwachten? Heerlijk wandelen in de buitenlucht en je krijgt een boel vragen. Vragen die je zullen helpen naar meer zelfkennis en manieren om uit je cirkel te komen.