06-52862479 info@katriendejong.nl

Wow, dit was een fantastische reis naar Ecuador!

Ik moest er even van bijkomen en een manier verzinnen om deze reis in woord en beeld met jullie te kunnen delen. Het blijft lastig, want de ervaring ter plekke was schitterend. Alleen hoe vertaal je dat, zodat iedereen er van mee kan genieten. Misschien is dit voorbehouden aan de mensen die mee zijn geweest. In ieder geval wil ik graag nog even de hoogtepunten en foto’s met je delen.

12Veel mensen vroegen me ook hoe het voor mij was. Weer terug naar Ecuador sinds we daar 3,5 jaar geleden zijn vertrokken. Ik zal je zeggen, het was heerlijk. Ik kwam aan en ik was thuis. De taal, de mensen, de sfeer. Binnen zeer korte tijd leek het net alsof ik niet weg was geweest en dat was voor mij persoonlijk heel erg fijn. Hoe heerlijk is het om je in verschillende landen thuis te kunnen voelen. En dus ook niet hoeven te kiezen tussen het één en het ander. Beide is totaal anders, beide is fijn. En ik ben vooral erg dankbaar dat ik terug kon komen in dit prachtige land en wel in deze vorm. Als begeleider/coach van deze mooie reis door de bergen.

 

Voor mij was dit een manier waarbij al mijn ervaring eigenlijk samenviel.

En dat precies twee dagen na mijn veertigste verjaardag. Het organiseren en neerzetten van een reis, een nieuw product. Het spreken van de Spaanse taal. Het begeleiden van wandeltochten en werken als reisbegeleidster en het inzetten van mijn coaching vaardigheden. Het was een combinatie van dat alles en natuurlijk tien jaar ervaring van wonen en werken in Ecuador.

Zo ontzettend leuk om dat weer te mogen delen met andere mensen. Toen ikzelf in Ecuador woonde deed ik zeker de laatste jaren regelmatig mee met zweethut ceremonies en diverse workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. En het was dan ook erg mooi om met dezelfde mensen te kunnen samenwerken en anderen te mogen begeleiden in hun proces.

 

Hoogtepunten voor mij waren:

  • De welkomstceremonie op een prachtige plek in de natuur. Terwijl Tua, die ons begeleide met zijn pijp, de elementen en natuur aanriep, vloog er een valk vlak over ons heen.
  • De eerste zweethut die intens was. Heet, prachtig en wat kwam er een boel los bij iedereen.
  • De wandeling rondom het Cuicocha meer. Zo mooi hoe alles met ons meewerkte, volledige synchronisatie. We beklommen onze eigen bergen, spraken dankbaarheid uit naar alles en iedereen die het mogelijk had gemaakt dat we hier waren. Zagen de storm aankomen en waren precies op het juiste moment binnen.
  • De binnendag met Lieva. Emotioneel lichaamswerk met deze vrouw met jarenlange ervaring is prachtig mooi. Loslaten wat je niet meer nodig hebt, alles mag er zijn, individuele processen werden duidelijk. En de humor mocht ook niet ontbreken, ik zal nooit meer vergeten hoe ik bij iemand op schoot belandde als figurant in een hele mooie opstelling.
  • De individuele buitensessies. Wat een kadootje om met zulke mooie achtergronden te mogen coachen en begeleiden. Voor iedereen weer anders, en zo kwam ik ook op plekken waar ik nooit was geweest. Paden gingen voor ons open, knorrende varkens aan touwen symboliseerde hoe je jezelf vast kan zetten en bananenbomen gaven plek aan het innerlijk kind. Schitterend!
  • De Ayahuasca ceremonie.
  • De wandelingen rondom de Quilotoa Loop. Het blijft écht een hele mooie route en ook tijdens de wandelingen gebeurde er van alles met mensen individueel en met de groep. Fantastische uitzichten, spannende paadjes, bruggen van een omgevallen boomstam, mooie bloemen. Alles was er. Volgens de groep wel pittige wandelingen, maar iedereen kwam telkens weer boven en het leek of het elke dag een beetje makkelijker ging.
  • In de keiharde regen achterop de pick-up truck. Tijdens één van de wandelingen begon het plenzen en flink ook. Het was nog een beste tippel dus toen er een open pick-up langs kwam aarzelde ik niet. In de volle regen achterop, poncho’s wapperde om ons heen. Kop in de wind. Dit zijn dingen die me blij maken. En gelukkig ook (bijna) iedereen uit de groep :).
  • Ontmoetingen met lokale mensen. Vooral in het dorpje Isinlivi. Het was zo leuk om terug te zien en de mensen uit het dorp weer te ontmoeten. We kregen fruit van bekenden op de markt, ik werd omhelsd en warm welkom geheten. Uitgenodigd voor mais en tuinbonen van eigen land. Oude bekenden wezen ons de weg. In het verleden heb ik vriendschappen in Ecuador weleens lastig gevonden. En nu merkte ik dat het gewoon anders is, alles is anders. Maar daarom zeker niet minder.
  • Quilotoa Kratermeer: het blijft een indrukwekkende plek. Kan er niks anders van maken. Het is gewoon heel erg mooi. Met altijd veranderende kleuren door het spel van zon, wolken en wind. Iedereen had ook hier tijd en ruimte voor zichzelf. De natuur is zo krachtig hier. Het komt binnen. Het laat je nietig voelen en ook vrij en in verbinding met de natuur en alles om je heen.

 

Het organiseren van deze reis was mijn droom die uitkwam. Een hele leuke droom waar ik nog niet klaar mee ben. Dus ik ga gewoon nog een keer en ben bezig met het ontwikkelen van nieuwe plannen zowel in Nederland als in Ecuador. Op 27 november 2016 vertrekt de volgende reis. Ga je met me mee? Op een schitterend avontuur met jezelf in de Andes van Ecuador?

Bij deze nog een foto impressie van onze avonturen. Heb je vragen, wil je meer weten, neem dan vooral contact met me op!

reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong
reis naar Ecuador - Katrien de Jong