06-52862479 info@katriendejong.nl

De laatste tijd krijg ik regelmatig te horen dat mensen interesse hebben in mijn coaching trajecten in de natuur.

En dat ze het jammer vinden dat ik coach in Drenthe, want dat is zo ver weg.

 

Dus ik kon het niet laten een blog te schrijven over waarom een coach in Drenthe écht wel een goed idee is.

Want juist als je verder weg woont is het fijn écht uit je dagelijkse situatie te stappen.

Stel je bent overtuigd.

Overtuigd van het feit dat je een coach nodig hebt die je kan helpen met vragen in je leven.

Bijvoorbeeld je wilt geen burn-out krijgen. Of je wilt je zelfvertrouwen vergroten. Minder twijfelen. Bewust keuzes maken over je loopbaan en leven. Meer je hart volgen en mooie dingen gaan doen.

Dan is de volgende stap het zoeken van een coach. En dat is op zich al best een lastige stap. Want er zijn er namelijk veel in Nederland. Dichtbij, ver weg en met verschillende methodes.

Nu werk ik als Outdoor Life Coach in Drenthe. Voor mensen die uit andere provincies komen lijkt dit best ver weg.

Beetje de andere kant van de wereld. Een ander land of zo. Wat natuurlijk allemaal wel meevalt.

Waarom zou je dat doen zie ik je denken? Waarom helemaal naar Drenthe rijden?

Bij deze 10 redenen waarom een coach in Drenthe een goede optie is:

 

  1. Drenthe heeft veel mooie natuur. En ik coach buiten in die natuur op die mooie plekken. Waar je amper iemand tegen komt. Waar je kunt wandelen tussen de schapen, hooglanders, heide, bossen en vennen. En een grote kans hebt om onderweg reeën te zien.
  2. Écht weg gaan van je vertrouwde omgeving helpt je om beter afstand te nemen. En juist deze letterlijke afstand helpt je om met een frisse blik naar je leven en mogelijkheden te kijken.
  3. Je kent me niet. Je loopt niet de kans me tegen te komen bij de supermarkt. Ik ben niet een vriendin van je. Ken je vrienden ook niet. Dus een kans voor jou om helemaal jezelf te zijn, los van alle kaders van je dagelijks leven.
  4. Coaching binnen tussen vier muren kan zeer effectief zijn. Toch vind ik dat coaching in de natuur je meer te bieden heeft. Door buiten te werken kom je sneller in contact met je gevoel en intuïtie. Hierdoor krijg je sneller nieuwe inzichten en leg je nieuwe verbanden. Waardoor jij een enorme sprong kan maken in je groei en zelfkennis.
  5. Hoe leuk is het totaal iets anders te doen dan normaal? Iets wat je normaal gesproken niet doet? Bijvoorbeeld met iemand die je een keer hebt gesproken via de telefoon afspreken op een parkeerplaats in het bos en dan uren door het bos gaan wandelen. Terwijl je ondertussen praat over wat jij nu écht zou willen in het leven. En hoe je dat kunt gaan bereiken.
  6. Als je verder weg gaat en buiten bent kun je je beter over geven aan reflectie. Ga je naar een coach om de hoek dan sta je na een uurtje praten binnen 2 minuten weer midden in de dagelijkse hectiek. Kies je voor een coach uit Drenthe dan heb je veel meer tijd voor rust en bezinning. Wat alleen maar ten goede komt aan je eigen proces. Zo ging ik naar een coach op een uur rijafstand. Regelmatig liepen de tranen me al over de wangen op weg naar haar toe. En wist ik bij aankomst heel goed waar ik over wilde praten. Op de terugweg ging de muziek hard of juist uit. Voelde ik meer energie en had ik tijd om alles te laten bezinken. Heerlijk!
  7. Je kunt er een dag of meerdere dagen weg van maken. Er kwamen al mensen uit Den Haag die kozen voor 2 dagen coaching met overnachting. Of iemand uit Nijmegen die er elke maand een fijn dagje voor zichzelf van maakte. Coaching in combinatie met een lekkere lunch of bijvoorbeeld een massage.
  8. De symboliek van de natuur werkt minder krachtig tussen vier muren. De natuur werkt als een spiegel waar je in kijkt. Klinkt misschien wat wazig en toch werkt het zo. Ik heb al veel mooie symboliek en inzichten mogen horen uit de natuur. Bijvoorbeeld deze uitspraken bij het zien van een ruige hooglander koe. Van “oh wat zacht, dat wil ik ook zijn” tot “symbool van oerkracht”, symbool voor het “kalme, saaie Nederland” tot “ik zou ook graag even een tijdje rustig herkauwen”.
  9. In Drenthe is het rustig. Er is ruimte. Het is stil. En stilte helpt je enorm in het verkrijgen van inzichten.
  10. Hoevaak kom jij nog buiten? Hoevaak ga je een stuk wandelen met jezelf? Hoevaak neem je écht tijd voor jou? Dit is dé kans voor jou om jou te zijn. Dé kans om te ontdekken wie jij ook alweer bent en waar jij van gaat bruisen.

 

Dus wat wil ik hiermee zeggen?

Kies voor het avontuur met jezelf. Doe eens iets geks.

Stap in de auto of trein naar Drenthe en ga daar het avontuur aan. Durf jij?

Of je gaat mee naar Ecuador natuurlijk, dat is nog verder weg :). De eerstkomende reis vertrekt gegarandeerd op 22 mei 2016. Meer info vind je hier.

 

Nieuwsgierig naar coaching in de natuur van Drenthe?