06-52862479 info@katriendejong.nl

Een stilte dag of stilte wandeling klinkt eigenlijk best gek. Je gaat naar buiten, ontmoet andere mensen en dan ben je stil. Een uur of een dag of paar dagen niks meer zeggen. Waarom zou je? Is het niet veel fijner om te praten, of te delen?

Voor mij was het een ontdekking, de stilte. Ik heb vooraf niet geweten hoe fijn het zou zijn om stil te zijn en even niks te hoeven doen. Niks te zeggen, niks te moeten, geen mening te hoeven geven, aardig te hoeven zijn. Gewoon, stil, met mezelf. Ik merkte dat het juist fijn is om stil te zijn met andere mensen, zeker buiten, lopend. Je bent in jezelf gekeerd maar zeker niet alleen. De mensen om je heen doen hetzelfde en dat geeft het ook weer iets magisch, een verbinding.

De stilte brengt mij, rust, veel rust. Dit kan ook al door een korte wandeling. Vanochtend liep ik buiten over het Dwingelderveld met studiemaatje Janneke. We waren stil en liepen samen langs de heide. Ik voelde de wind langs mijn huid strelen, rook het bos, zag het water spiegelen in de plassen. En even hoefde ik verder niks dan alleen daar zijn, lopen, genieten van de natuur, met Janneke naast mij.

Mijn weekend was op z’n minst woelig te noemen (als coach gebeurt dat ook soms nog :)). Vanochtend merkte ik weer dat stilte en buiten zijn me dan helpen. De natuur voelen, naar binnen kijken, voelen hoe het nu met me gaat.

Dit ging over een kwartier, laat staan wat er gebeurt in een dag of langer. Ik vind het heerlijk de stilte, mobiel weg. Geen mails, geen appjes, geen beeldscherm. Buiten, de wind, de lucht, de zon. Na een tijdje waarin alle gedachtes door elkaar heen ratelen wordt het dan rustig in mijn hoofd. En vanuit die rust en ruimte kunnen er dan weer allemaal dingen omhoog borrelen. Zoals bijvoorbeeld creativiteit, inspiratie, helderheid, gevoel en emotie.

Stilte kan iedereen ervaren en het is voor iedereen weer anders. Ben benieuwd naar hoe jullie stilte ervaren. Heb je er vragen over? Lijkt het je spannend? Ben je benieuwd naar wat stilte jou kan opleveren?

Loop een keer mee met een stilte wandeling of een stilte dag. Mobiel uit, natuur aan.

Voor data check de agenda!