06-52862479 info@katriendejong.nl

Wat is het verschil tussen wandelcoaching en natuurcoaching?

Natuurcoaching en wandelcoaching, het ligt dicht bij elkaar. Toch zijn er zijn ook verschillen. Een wandelcoach is een coach die tijdens wandelingen met zijn of haar deelnemers praat en hen helpt om persoonlijke doelen te bereiken. Het doel van wandelcoaching is om de deelnemers te helpen om in beweging te komen en een frisse kijk te krijgen op hun leven en problemen.

Een natuurcoach daarentegen, richt zich specifiek op de helende kracht van de natuur en gebruikt de natuur als hulpmiddel om deelnemers te helpen. De natuurcoach combineert coaching met activiteiten in de natuur om de cliënt te helpen meer in contact te komen met zichzelf en hun omgeving. Dit kan variëren van meditatie in de natuur, het werken met planten en dieren tot het maken van wandelingen.

Hoewel wandelcoaching en natuurcoaching vergelijkbaar zijn in zoverre dat ze beiden buiten plaatsvinden en de voordelen van frisse lucht en beweging bieden, richt natuurcoaching zich meer op de verbinding tussen de cliënt en de natuurlijke omgeving, terwijl wandelcoaching zich meer richt op het bereiken van persoonlijke doelen en het overwinnen van belemmeringen.

En wat doe ik nou precies? Ik noem mezelf graag een buitencoach omdat ik zowel wandelcoaching én natuurcoaching met elkaar combineer. Dus ja we werken met de richting waar je heen wilt en ja we gebruiken ook de natuur om je daarin te ondersteunen. Naast allerlei methodes en mogelijkheden zoals Voice Dialogue, TA, Human Design, Systemisch werken, mindfullness, etc. Je kunt je voorstellen dat ik een rugzak heb met allerlei werkvormen waar ik gebruik van kan maken en dit zit ik waar nodig.

Opgeleid in twee jaar als Outdoor Life Coach bijna helemaal in de natuur pas ik methodes die vaak binnen gebruikt worden buiten toe, waardoor ik dus direct ook alle voordelen van het wandelcoachen en natuurcoachen kunt inzetten.

Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen?
Check dan via mijn homepage alle opties: www.katriendejong.nl