06-52862479 info@katriendejong.nl

Kennen jullie het gevoel dat er altijd wel iets moet? Of het nu de was bij elkaar rapen is, 2 x per week hardlopen, 40 uur werk in 32 stoppen, 3 x in de week stofzuigen, op de hoogte blijven van het nieuws, er is altijd wel iets dat “moet”. Altijd dat gevoel van niet in balans zijn.

Wie zegt er eigenlijk dat dat allemaal moet?

Nou ja dat antwoord is vrij simpel in de meeste gevallen en blijft ook als coach wel een tikje confronterend. Ik doe dit namelijk allemaal zelf. Dus ik vind zelf dat ik op de hoogte moet blijven. Dat ik hard moet werken. Ik kies er zelf voor om, terwijl ik door het huis ren, op zoek ben naar mijn sleutels, de was bij elkaar graaiend, de kat haar zalfje geef,  zoonlief op zijn kop op de bank staat en roept: “ik wil niet…” om dan ook nog dat hele belangrijke super dringende (NOT) appje te beantwoorden. En dan verlies ik dus de balans.

Het positieve van dit verhaal is dat als ik dat allemaal van mezelf moet, ik dus ook zelf kan beslissen dat het anders kan.

Ik zou dus ook kunnen kiezen om rustig mijn sleutels te zoeken, mijn kind gezellig weg te brengen. Dan vervolgens bij thuiskomst even voor de kat te zorgen, op mijn gemak de was bij elkaar te zoeken en daarna eens te kijken op mijn telefoon.

Dus eigenlijk is het een keuze. Kies ik voor drukte, hectiek en onrust? Of kies ik voor wat meer kalmte en rust? Kost misschien een kwartier meer tijd, maar dat kwartier zou ik anders vast ook wel kwijt zijn aan surfen op internet. En wat vind ik dan echt belangrijker?

Wat wil ik eigenlijk graag zelf? Hoe wil ik graag dat het loopt in mijn leven? Hoe druk wil ik het hebben? Heb jij jezelf die vragen wel eens gesteld?

Zoek jij meer rust en balans in je leven? Loop dan eens mee voor een individueel coaching gesprek of doe mee met een workshop.