06-52862479 info@katriendejong.nl

Ik ga vanmiddag op pad richting Orvelte. Voor een lang weekend van veel stilte, verdieping en loslaten van gedachten. Heb er zin in! 

Ook mijn hoofd stroomt nog wel eens over van gedachten en van alles wat er om me heen gebeurt.
Ook al gebeuren er op het moment met name hele fijne dingen in mijn leven. Ik kan soms echt veel behoefte hebben aan een weekendje voor mij. Het heeft niks te maken met dat ik het niet fijn heb met de mensen om me heen of dat ik ergens van weg ren. Ik heb soms gewoon behoefte aan mij-tijd.

Er zijn heel veel redenen te bedenken om het niet doen.
Bijvoorbeeld zoonlief, of leuke dingen doen met vrienden/familie, bij mijn lief zijn, geen geld hebben, te druk zijn, enz. En toch weet ik dat het goed voor me is om af en toe stil te staan. Ik wordt er een leukere mama van, een blijer, rustiger mens. Dus kies ik er een paar keer per jaar voor om even weg te gaan van alle dagelijkse dingen. Die dagen kies ik voor mezelf.

Dit kan voor mij ook door een paar dagen alleen op Schiermonnikoog te zitten of zoals vorig jaar 10 dagen op studiereis naar Turkije te gaan. Ik vind zelf dat het wel minimaal 3 dagen mag duren. Zodat je echt even weg bent van huis en je dagelijks leven.

Het is zo heerlijk dat ik even nergens voor hoef te zorgen.
Geen billen hoef af te vegen. Niet hoef te koken. Geen geregel, geen telefoon, geen e-mail. Geen constante input. Gewoon even alleen zijn met me mezelf, liefst op een mooie plekje in de natuur. Dit delen met andere mensen die dit ook fijn vinden. Kijken of ik momenten kan vinden dat er even geen gedachten door mijn hoofd gaan maar dat het gewoon lekker, fijn, stil is. Verder leren over mijn eigen ontwikkeling, waar ik nu sta, welke stukken van mezelf ik ook mag accepteren.

Dus ik ga mijn spullen pakken, een mooi boek meenemen. Notitieboekje om ideeën te noteren die opkomen uit de stilte. En ik kies voor mezelf dit weekend! En nu de vraag aan jou: wanneer heb jij voor het laatst een paar dagen gehad waarin je helemaal niks hoefde?

Durf jij het aan om eens goed te kijken naar je leven en waar je nu staat? Waar je behoeftes liggen? Zo ja, doe dan woensdag 30 april mee met de workshop: Waar sta je nu.