06-52862479 info@katriendejong.nl

Into the Wild Jämtland – Zweden

Voel jij het verlangen naar een ultiem avontuur?

Ben je bereid om diep in jezelf én de natuur te duiken?

Is geen afstand je te ver en schuw jij je eigen persoonlijke processen niet?

Dan is dit voor jou!

Een stoer herfst wandelavontuur in het midden van Zweden. We maken een trektocht van Storvallen naar Storulvan, via Noorwegen, dwars over de Zweedse Fjälls. We nemen je mee naar een heerlijk wandelgebied, waar we omringd door de prachtige herfstkleuren de verbinding aangaan. Met onszelf, met elkaar en met de waanzinnige natuur om ons heen.

Zeven dagen lopen met je eigen uitrusting en eten in je rugzak.

Zeven dagen wildkamperen, fikkie stoken, vies worden, zwemmen in koude meertjes, zoeken naar rendieren, in regen, wind en zon.

Dit is pas echt Into the Wild.

En jij kunt mee!

Lees hier onder verder!

"

Deze tocht is zeker niet voor iedereen, en alleen geschikt als je:

 • Fysiek fit bent en liefst ervaring hebt met wandelen in de bergen;
 • Twintig kilometer kunt lopen met rugzak, of hiervoor wilt trainen;
 • Bereid bent in je eigen spiegel te kijken, dit is niet je eerste stap op het gebied van persoonlijke ontwikkeling;
 • Tegen ontberingen kunt. Bij de gedachte aan zeven dagen wildkamperen maakt je hart een sprongetje. Ook al gaat het regenen, is er modder, is het zwaar (want dat gaat het zijn);
 • In staat bent open te communiceren en je eigen behoeftes aan te geven;
 • Jezelf en je rugzak kunt dragen. De kans dat je jezelf gaat tegenkomen is groot en dat is ook wat je wilt. 
 • Zin hebt in een uniek, ruig buitenavontuur!

Beter niet meegaan als je:

 • Aan het herstellen bent van blessures of geen wandelervaring hebt. 
 • Gaat rillen van ellende bij het idee zeven dagen in een tentje te slapen en buiten te plassen; 
 • Niet bereid bent om in je eigen spiegel te kijken;
"

“Het voelt alsof ik iets heel magisch heb meegemaakt wat eigenlijk een geheim is wat je met niemand wilt en kan delen omdat anderen het niet begrijpen omdat ze niet mee zijn geweest. Ik voel me verder intens voldaan, blij en opgeruimd. Het is zo mooi om verbinding te maken. Met jezelf, met de anderen, maar ook met de rust en ruimte om je heen. Dat dat eigenlijk ook alleen maar is wat je nodig hebt, alle opsmuk en gedoe eromheen is niet nodig.

Melina

Wat levert deze tocht je op:

 • Diepe verbinding met jezelf, de rest van de groep en de prachtige natuur om je heen. 
 • Zelfvertrouwen, gevoel voor richting, je eigen kompas. 
 • Je gaat uit je hoofd, naar je lijf. Je krachtige, sterke lijf. 
 • Vastzittende patronen worden duidelijk. Je ziet waar je jezelf nog in de weg zit of tegenhoudt.
 • Opgaan in het moment. Volledig zijn in het nu. 
 • Verbinding met je vrije deel, je creativiteit, je oplossingsgerichte vermogen. 
 • Een fantastische, te gek stoere buitenervaring, met een kleine groep gelijkgestemde vrouwen. 

Het is dag 2, 3 of 4, ik weet het niet precies, ik ben het gevoel voor tijd al lang kwijt. Ik sta stil en kijk om mij heen en word dan diep geraakt. In deze eindeloze ruimte voel ik mij nietig en tegelijkertijd zo veilig, welkom, gedragen en thuis. Ik kijk in de ogen naast mij en zonder woorden weten wij dat wij hetzelfde voelen. Deze plek in Zweden is magisch. De ruige hoge bergwanden en gletsjers, met daartussen het lieve zachte groene mos; kolkende woeste rivieren en spiegelgladde meertjes; de snoeiharde wind en regen, gevolgd door een heerlijk zonnetje; het geluid van de elementen en de intense stilte; afzien en genieten; blijdschap en verdriet. En het enige wat ik hoef te doen, is zijn met wat er is. In alle eenvoud meebewegen met dat wat zich aandient, in volledige overgave. 

Sylvia

"

Wat gaan we doen?

We gaan op avontuur naar Jämtland, iets ten noorden van het midden van Zweden, aan de grens met Noorwegen. Een gebied wat bekend staat om de uitgestrektheid, de vele rendieren en de ongereptheid van de natuur. Ook wel bekend vanwege de Jämtland triangle, een bekende drie-daagse wandeltocht. Wij duiken dieper het gebied in en maken een tocht van zeven dagen. Ons startpunt is Storvallen en we eindigen in Storulvan, wat betekent dat we bijna een rondje maken. 

Voordat we op reis gaan ontmoeten we elkaar op de kennismakingsdag.

Deze reis bestaat niet alleen uit lopen. Onderweg is er tijd voor een oefening met de groep of een één-op-één gesprek tijdens het lopen. We zullen ook veel lopen in stilte. Opgaan in de natuur op de mooiste plekken. Veel ruimte en tijd alleen en toch ook samen.

“Ik voel me zo thuis in de bergen, in de natuur, het eenvoudige leven.  Geen bereik, eten uit een zakje, eindeloze regen, harde wind, stinken, vies worden, niet kunnen douchen, alle dagen dezelfde kleding dragen, kletsnatte schoenen, glibberen over modderige paden, balanceren op rotsblokken, poedelen in ijskoud water, oversteken van kolkende rivieren en 24 uur stil zijn. Niets was te gek. Ondergaan wat op mijn/ons pad kwam. Zijn met wat er is. 

Jeanet

"

Data & prijzen 2024

Deze tocht vertrekt in september 2024.
Voor data, prijzen en overige informatie, download de factsheet hieronder.

Ga mee op dit stoere buitenavontuur en kies voor jou!
Een unieke, persoonlijke buitenervaring waardoor jij met nieuwe inspiratie en levenslust weer thuiskomt.

“Ondanks lichamelijke inspanning, grenzen verleggen en uitdagingen aangaan, kwam ik terug met nieuwe inzichten en rust en ruimte in mijn hoofd. Inspanningen leveren, uitdagingen aangaan kan samen met genieten van de overweldigende natuur en in verbinding komen met reisgenoten en de natuur. Helemaal offline zijn, de tijd vergeten en je niet druk maken over de wereldproblemen maar terug naar de basis, je eigen kracht ervaren, voelen wat er toe doet en wie je bent, maakt deze reis voor mij onvergetelijk en zeer betekenisvol voor mijn verdere reis in het leven”

Margreet

Waarom zou je met mij op pad gaan?

Ik ben een creatief buitenmens met ruime ervaring als coach in de natuur. Met mij heb je een stevig persoonlijkheid naast je, waar je op kunt vertrouwen. Ik zie je, hoor je en loop naast je. De ene keer zacht, een andere keer juist confronterend en met pit.

Ik neem je buiten mee naar binnen. Ik help je met ontdekken waar je emoties vandaan komen, waar je stress van krijgt, welke gedachten en overtuigingen je blokkeren.

Jij gaat hierdoor de flow van het leven opnieuw voelen. Opnieuw ja! Die flow is al aanwezig in jou. De versie van jou die je graag wilt zijn die is er gewoon nog. Ze is alleen verstopt. En hoe meer je dit gaat doorzien, hoe meer jij kunt leven op een manier waar je gelukkig van wordt. 

Mensen die met me werkten zeggen o.a. dit:

Wat jou onderscheid van anderen is je oprechte voelbare liefde voor en verbondenheid met de natuur en daarmee het leven en alles wat daarin is. Voor mij opent dat iets, een natuurlijke ruimte waarin ik mag zijn. Ik voel bij jou geen verborgen agenda, oordeel, of onderstroom. Het voelt open en vrij.” Sylvia

De sessies met Katrien uitleggen? Onmogelijk. Ik noem het magie. Je onderbewustzijn bepaalt je traject en wat er tijdens een sessie naar voren mag komen. Katrien observeert en gidst en “is” er. Bij Katrien kun je jezelf zijn. Je mag praten, lachen, huilen, boos zijn en ook stiltes zijn welkom. Ze voelt alles haarfijn aan, weet precies de juiste vragen te stellen en wanneer wel of niet iets te zeggen, en doorziet de achtergrond van wat er speelt. Ze begrijpt je, loopt met je mee en helpt je, met de natuur als hulpmiddel, om weer dichter bij jezelf te komen en het pad te bewandelen wat goed is voor jou. Ze neemt je buiten mee naar binnen”. Natascha

Katrien is een ervaren, open, liefdevolle, respectvolle coach die goed kan laveren tussen bieden wat er nodig is en tijd en ruimte nemen en geven.” Willemieke

Katrien, je was ver weg genoeg om mijn eigen ruimte te laten zoeken, en zo nabij op de momenten dat ik het zó nodig had. Er was een heel natuurlijk gevoel van vertrouwen, alsof ik je al veel eerder had ontmoet. En je voelde feilloos wat ik nodig had.” Judith

Ik heb Katrien ervaren als heel veilig. Kon volledig mijzelf zijn, waardoor ik durfde te voelen wat er te voelen viel. Katrien sluit zo natuurlijk aan, stemt af, weet precies wanneer wel of niet iets te zeggen.” Tineke

In 2014 rondde ik de HBO opleiding tot Outdoor Life Coach af en sindsdien werk ik als coach in de natuur en ben ik organisator van bezinningstochten. Ik ben gek op lange wandeltochten, wildkamperen en andere buitenavonturen. Verder is mijn creativiteit erg belangrijk voor me, een plek waarin ik tot rust kom door te haken, breien, tekenen en schilderen.

Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling zijn de laatste vijftien jaar steeds meer deel van mijn leven geworden. Ik leer altijd, door middel van cursussen, trainingen en mijn eigen proces. Ik volg graag mijn hart en ben dan ook vaak in mooie avonturen gestapt. Zo woonde ik tien jaar in Ecuador waar mijn ondernemerschap begon in de vorm van hostels runnen en reizen organiseren.

Ons avontuur samen begint natuurlijk met kennismaken, ik ga dan ook graag met je in gesprek! Je kunt me altijd mailen/appen voor een afspraak: info@katriendejong.nl/06-52862479

Katrien de Jong
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!