06-52862479 info@katriendejong.nl

Dag tot dag omschrijving Ecuador reis 2020.   

 

Dag 1
Aankomst in Ecuador. Met privé transport reizen we naar San Clemente, een kleine gemeenschap op de flanken van de Imbabura Vulkaan.  Dit is onze uitvalsbasis de komende twee weken. Na aankomst kunnen we hier genieten van een lichte maaltijd, rustig aankomen en kennismaken met elkaar. Bij de gemeenschap hebben we drie cabañas tot onze beschikking met ruimte voor twee of drie personen en kamers in de centrale woning. De kamers in de centrale woning hebben een gedeelde douche en toilet.  

Dag 2
Vandaag starten we met een traditionele openingsceremonie op een mooie plek in de natuur. Tijd om te landen in Ecuador en tijd om onze persoonlijke intenties voor deze reis uit te spreken. Don Manuel, onze gastheer geeft uitleg over het leven in de gemeenschap en de andes kalender. In de middag maken we een wandeling, leren we over medicinale planten en kijken we naar het nu, onze huidige situatie.  

Dag 3
Vanochtend is het tijd voor individuele gesprekken, massages of craneo sacrale behandelingen. Tijd om te gaan voelen en de zweethut ceremonie van vanmiddag voor te bereiden. Om 15:00 is het tijd voor de zweethut ceremonie. Deze wordt gehouden op het terrein van San Clemente. Stenen worden opgewarmd in het vuur en in de hut gebracht. Door het opschenken van water ontstaat er warme damp. Er zijn vier rondes gebaseerd op de vier elementen, lucht, water, vuur en aarde. Tijdens de ceremonie wordt er muziek gemaakt en gezongen. Iedereen heeft gelegenheid om zijn of haar eigen thema te benoemen. Tijdens de ceremonie maak je als vrouw gebruik van een omslagdoek, rok of dun shirt. En voor de mannen een zwemshort. De ceremonie duurt ongeveer 3 uur en hierna wachten er broodjes en thee. 

Dag 4
Tijd om de natuur in te gaan. Vandaag maken we een mooie wandeling van ongeveer 6 uur rond het meer van Cuicocha. We doen het rustig aan en onderweg is er tijd voor stilte en reflectie. Een mooi moment voor veel mensen om echt aan te komen in Ecuador. Om je lijf te voelen in de bergen.  We lunchen op de kraterrand van het meer en genieten van de mooie uitzichten.  

Dag 5
Vandaag zijn we een dag bij de communidad. We hebben hier een ruimte om binnen te werken bij het grote vuur. De ochtend zullen we besteden aan lichaamswerk, energetisch oefeningen, ademen. Er is ook tijd voor jezelf vandaag om op een rustige plek te mediteren, te schrijven en dicht bij jezelf te zijn. Vanavond gaan we deelnemen aan de Ayahuasca ceremonie, onder begeleiding van Geovanny een zeer ervaren sjamaan die al meer dan twintig jaar werkt met plaatmedicijnen zoals Ayahuasca en San Pedro. De ceremonie begint rond 19:00 in de avond en duurt tot in de nacht. Ter afsluiting eten we gezamenlijk en gaat iedereen rusten.  

Dag 6
Tijd om de Ayahuasca ceremonie na te bespreken met elkaar en tijdens individuele gesprekken. Ook is er ruimte voor massages of craneo sacrale behandelingen, die vaak heerlijk zijn na de ceremonie van gisteravond. In de middag gaan we met de pick-up truck naar de warm water bronnen van Cachimbiro.  

Dag 7
Wandeltocht naar Cubilche. Een klein meer hoog in de Paramo (de hooglanden van Ecuador). Een schitterende wandeling grotendeels in stilte van ongeveer zes uur waar we met goed weer prachtige uitzichten hebben over de omgeving. Hier kom je nauwelijks andere mensen tegen, echt midden in de bergen. Vannacht blijven we slapen op deze bijzondere plek in de bergen.  

Dag 8 
We lopen terug in stilte naar San Clemente. Met onderweg tijd voor reflectie, vragen en nieuwe intenties voor de komende ceremonies. Je gaat merken dat je in deze fase van de reis al veel meer ontspanning ervaart. Veel meer ruimte in jezelf. Je krijgt helderheid.  

Dag 9
Vandaag is er tijd om het rustig aan te doen en we doen een medicijn wandeling. Dit houd in dat we voor de wandeling een beetje San Pedro nemen om ons open te stellen voor alles om ons heen. Onze zintuigen zijn hierdoor heel gevoelig waardoor je een bijzondere wandeling zult hebben. 

De rest van de dag staat nog open. Bewust, om te kijken en onderzoeken waar de behoefte aan is. We kunnen rusten, schrijven, gebruiken maken van een individuele sessie of je kunt met jezelf zijn op één van de mooie plekken in San Clemente. 

Dag 10
Vandaag gaan we op reis met de trommel. Een van de begeleiders zal ons begeleiden met de trommel in een visualisatie waarbij we ons krachtdier kunnen ontmoeten. Een indrukwekkende ervaring. In de middag gaan we de zweethut in om ons optimaal voor te bereiden op onze mini vision quest. Na de zweethut wordt iedereen in stilte naar zijn of haar plek gebracht voor de vision quest. Dit houdt in dat we allemaal een plek in de natuur krijgen waar we deze nacht alleen gaan doorbrengen. Bij zonsondergang en zonsopgang wordt er muziek gemaakt en gezongen beneden bij het vuur.  

Dag 11
In de ochtend verlaten we de plek van onze vision quest en roken we tabak. We sluiten dit deel van de ceremonie af en hebben de tijd om na te bespreken en uit te rusten. In de avond maken we ons op voor de laatste ceremonie met San Pedro. Een intense nacht in de zweethut, waarbij je je diep kunt overgeven aan wat er nog zichtbaar mag worden deze reis.

Dag 12
Tijd om uit te rusten, te wandelen en alle inzichten te bespreken en te onderzoeken hoe we dit kunnen integreren in ons dagelijks leven. We doen dit samen als groep en waar nodig individueel. 

Dag 13
De laatste dag om onze reis af te ronden. We zijn buiten met de natuur. Bespreken wat we meenemen naar Nederland. Maken concreet wat volgende stappen zullen gaan zijn op de basis van de nieuwe inzichten. Je maakt contact met je eigen helderheid, creativiteit. Samen met al onze begeleiders maken we een prachtige afscheidsceremonie bij het vuur en bereiden we ons voor op de weg terug naar Nederland. 

Dag 14
Met privévervoer reizen we terug naar Quito. Het ontbijt is vandaag nog inclusief in San Clemente. Vanuit de bergen reizen we naar het vliegveld. Je kunt terugvliegen met de groep of je reis in Ecuador en Zuid-Amerika nog voortzetten. Mocht je hulp nodig hebben met het regelen hiervan dan hoor ik het graag.

Dag 15
Aankomst in Nederland met KLM. 

Overige informatie wat betreft de ceremonies.

Het meedoen mag, het hoeft uiteraard niet. Ik heb deze reis ontworpen samen met Maike en Geovanny om je zo kennis te kunnen laten maken met medicijnplanten. Om je te helpen een diepe reis te maken met jezelf. Je hoeft ter plekke pas te besluiten of je overal aan mee wilt doen. En een ceremonie overslaan omdat het te veel is, of in het moment niet goed voelt is helemaal prima.

Ik zie de medicijnplanten als een ingang om naar een diepere laag van je bewustzijn te komen. Dit kan ook op andere manieren zoals bijvoorbeeld meditatie. De mensen waar we mee samenwerken in Ecuador hebben heel erg veel ervaring met het begeleiden van deze ceremonies. Dit is in combinatie met een veilige setting wat mij betreft een vereiste voor het meedoen aan deze ceremonies. Ik zie het deelnemen aan deze ceremonies als een serieuze gelegenheid. Niet als een trip of iets wat je van je lijstje wilt schrappen. Het zijn krachtige planten die de nodige respect verdienen.  

Wat denk je ervan? Ga je met me mee? 

 

Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Ecuador rondreis - Katrien de Jong
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!