06-52862479 info@katriendejong.nl
La Gomera

Bezinningstocht South West Coast Path

Zin in een mooi avontuur langs de kust van Zuid-Engeland?

Zes dagen wandelen langs het South West Coast Path. Ga je mee op avontuur?

Ben je bereid diep in jezelf én de natuur te duiken?

Houd je van wandelen langs de kust en schuw jij je eigen persoonlijke processen niet?

Dan is dit voor jou!

Een fijn wandelavontuur (alleen voor vrouwen). 
We lopen een trektocht van zes dagen langs de kust. Flink stijgen en dalen door de heuvels van Engeland met geweldige uitzichten over de oceaan. En daar aan de zee gaan we de verbinding aan. De verbinding met onszelf, met elkaar én met de heerlijke natuur om ons heen.

Zes dagen lopen met een lichte rugzak en heerlijk slapen in sfeervolle B&B’s en hotelletjes.

Heb jij ook zin in een tof buiten avontuur voorjaar 2024? 

Je bent van harte welkom!

“Bezinningstocht met Katrien de Jong, ik voelde meteen een JA. Zonder veel woorden weet Katrien wat er op zo’n moment nodig is voor zowel de groep als voor het individu. Een powervrouw met zachtheid die je grenzen leert verleggen, de groep weet te verbinden en leert genieten van het avontuur. Een onvergetelijke ervaring waarbij de bezinning mij stof heeft gegeven tot verdere zelfontwikkeling” – Esmi

"

Wat levert deze tocht je op:

 • Diepe verbinding met jezelf, de rest van de groep en de prachtige natuur om je heen. 
 • Zelfvertrouwen, gevoel voor richting, je eigen kompas. 
 • Je gaat uit je hoofd, naar je lijf. Je krachtige, sterke lijf. 
 • Vastzittende patronen worden duidelijk. Je ziet waar je jezelf nog in de weg zit of tegenhoudt.
 • Opgaan in het moment. Volledig zijn in het nu. 
 • Verbinding met je vrije deel, je creativiteit, je oplossingsgerichte vermogen. 
 • Een fantastische buitenervaring in Engeland met een kleine groep gelijkstemde vrouwen. 

“Met Katrien op reis gaan betekent mooie plekken ontdekken, in de natuur en in jezelf. Het wandelen en het avontuur aangaan vervlecht ze op een heel natuurlijke en authentieke manier naar het leven en jouw innerlijke groei. Haar aanpak is avontuurlijk en verantwoord. Met humor en scherpte. Met aandacht en ruimte. En zo ontstaat er een magische week!” – Annet

"

Wat gaan we doen?

Dit avontuur gaan we aan in Zuid-Engeland. We lopen zes dagen langs de South West Coast Trail. Ook wel bekend van het boek ‘Het Zoutpad’ van Raynor. We lopen van plaats naar plaats met overnachtingen in B&B’s en hotelletjes.Tijdens de tocht loop je met je eigen rugzak met kleding, persoonlijke spulletjes, water en wat eten. Voor vertrek is er een kennismakingsdag in Diever waarmee ons avontuur gaat beginnen!

Deze reis bestaat uit veel meer dan alleen wandelen! Onderweg is er ruimte voor oefeningen in de groep, één-op-één gesprekken tijdens het lopen, of een oefening in tweetallen. We lopen veel in stilte. Opgaan in de natuur op de mooiste plekken. Veel ruimte en tijd alleen en toch ook samen.

Reisprogramma

Dag 1: reisdag van Nederland naar Minehead, tot aan Taunton met de trein en het laatste stuk een privé-transfer. Overnachting in eenpersoonskamers.

Dag 2: In Minehead start onze eerst wandeltocht aan de boulevard. Er staan vandaag al flink wat hoogtemeters op het programma: in totaal stijgen we ruim 600 meter. Het pad van rond de 15 kilometer gaat omhoog door het bos en komt uit op de open vlakte van de moors met uitzichten over de Engelse heuvels en bloeiende brem. Uiteindelijk dalen we steil af en komen we aan in het sfeervolle dorpje Porlock waar we overnachten in gedeelde slaapkamers (2- en 3-persoons).

Dag 3: Vanuit Porlock gaan we naar Lynmouth, een tocht van 18 kilometer met 1200 hoogtemeters. Een pittige wandeling vandaag door het bos en de velden over oude paden waarbij we zeker weer beloond worden met prachtige uitzichten. Aan het einde van de tocht gaan we met de kleine kabelbaan omhoog naar Lynton waar we overnachten in tweepersoonskamers.

Dag 4: De tocht van vandaag van Lynmouth naar Combe Martin. We lopen 21,5 kilometer en stijgen in totaal 1330 . Het is een tocht met veel omhoog en omlaag lopen. We beginnen met een steile beklimming naar de Valley of Rocks, waar we bijzondere rotsformaties vinden met uitkijk op zee. We lopen verder langs kleine kustpaadjes, diepe valleien en over de moors. Tot slot beklimmen we het hoogste punt van de South West Coast Path: ‘The Great Hangman’. Vanuit Combe Martin gaan we met een privé-transfer terug naar ons hotel in Lynton. Tweepersoonskamers.

Dag 5: We gaan naar het startpunt van vandaag in het dorpje Combe Martin en vanaf hier lopen lopen we ongeveer 10 kilometer naar het sfeervolle stadje Ilfracombe. Een dag om een beetje bij te komen na de pittige wandeldagen hiervoor.  En ook vandaag komen we nog genoeg hoogtemeters tegen. We nemen de tijd om te genieten van de omgeving, te vertragen en stil te staan bij wat er nodig is. In Ilfracombe hebben we allemaal een eenpersoonskamer.

Dag 6: Vanuit Ilfracombe lopen we door naar Croyde’s Bay. Een tocht van 21 km met onder andere het uitzichtpunt Morte Point. Het gaat weer flink op en neer vandaag, maar de meeste hoogtemeters van deze tocht liggen achter ons. Aan het einde van de dag gaan we met een privé-transfer terug naar Ilfracombe om te overnachten. Eenpersoonskamer.

Dag 7: Onze laatste wandeldag gaat voor een deel over het strand en we lopen langzaam terug naar de meer bewoonde wereld. Met een transfer gaan we terug naar Croyde’s Bay en vanuit daar lopen we in 23 kilometer naar het stadje Barnstaple voor onze laatste overnachting. Tweepersoonskamers.

Dag 8: Tijd voor de terugreis. We nemen de trein naar Londen en stappen daar over op de trein naar Amsterdam.

Let op: dit reisprogramma is onder voorbehoud. Er kan van alles veranderen en wijzigen afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden, wijzigingen in vluchten etc. Deze tocht vraagt om flexibiliteit. Je bent in staat je aan te passen als het anders loopt dan verwacht.

“De reis met Katrien was voor mij 1 groot avontuur en go with the flow… soms helemaal stuk gaan en denken dat het niet meer lukt, totdat Katrien weer zegt… hey Maggie, maar de beentjes gaan nog wel, het zit hier (tussen de oren) en dan adem je weer rustig door en ga je er weer voor… Dus wil je fysiek en mentaal voor een uitdaging gaan, raad ik je aan deze reis te gaan doen!” – Marguerite

Contact
"

Deze tocht is geschikt als je:

 • houdt van wandelen en dit ook regelmatig doet;
 • fysiek fit ben en geen probleem hebt met 15 tot 23 kilometer wandelen per dag;
 • je bereid bent in je eigen spiegel te kijken; dit is niet je eerste stap op het gebied van persoonlijke ontwikkeling;
 • je kunt tegen veranderende weersomstandigheden.
 • bij de gedachte aan vijf dagen flink berg op en af maakt je hart een sprongetje. 
 • je bent in staat open te communiceren en je eigen behoeftes aan te geven;
 • je kunt jezelf dragen. Dit is geen vervanging voor therapie. Je bent verantwoordelijk voor je eigen proces; 
 • je kent jezelf en wilt nog dieper duiken. En/of je loopt ergens tegen aan waar je duidelijkheid over wilt hebben.

Het is beter om niet mee te gaan als je:

 • fysiek niet fit bent en niet eerder langere wandelingen hebt gelopen; 
 • gaat rillen van ellende bij het idee vijf dagen door de bergen te lopen; 
 • niet beschikt over enige zelfkennis, opgedaan door middel van coaching/therapie; 
 • niet bereid bent om in de spiegel te kijken;
 • niet met een groep wilt reizen. 
Contact
"

Praktische informatie:

Data: van 12 tot en met 19 mei 2024 (nog 4 plekjes beschikbaar)

Kennismakingsdag: zaterdag 6 april 2024 tussen 10:00 en 13:00 te Diever. 

Prijs: €2695,00 inclusief 21% BTW.

Boek je voor 15 januari 2024, dan krijg je €200,00 vroegboekkorting, de prijs is dan: €2495,00.

Op het moment van reserveren vraag ik je om een aanbetaling van €500,00 en hiermee is je plek bevestigd.
Het resterende bedrag betaal je uiterlijk acht weken voor vertrek. 

Inclusief:

Alle groeps- en individuele begeleiding van Katrien.

Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt met eigen douche en toilet. Waar mogelijk hebben we eenpersoonskamers (3 nachten), zo niet dan delen we de kamers met 2 of eenmalig 3 personen.

Kennismakingsdag voor vertrek.

Transfers zoals vermeld vanaf aankomst in Taunton tot Barnstaple.

STO Garantieregeling.

21% BTW.

Niet inclusief:

Trein van en naar Taunton, UK.  

Maaltijden en drankjes tenzij vermeld. 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Je hebt interesse en dan?

Stap 1: We gaan telefonisch kennismaken en samen kijken of deze tocht geschikt voor je is. Deze tocht doen we met een kleine groep vrouwen, maximaal zes deelnemers. Het is voor mij belangrijk te weten wie er mee gaan op dit avontuur, dus vandaar een persoonlijke intake.

Stap 2: Als we allebei een ja hebben, dan kunnen de voorbereidingen beginnen. Ik laat je weten hoe het verder gaat met de trein tickets  en natuurlijk krijg je voor vertrek informatie over wat je mee moet nemen. Daarna treffen we elkaar op de kennismakingsdag een paar weken voor vertrek.

Contact
"

Waarom zou je deze reis met ons doen?

Mijn naam is Katrien de Jong en ik ben een buitenmens met ruime ervaring als reisorganisator en coach in de natuur. Ik organiseer en begeleid bezinningstochten in binnen- en buitenland. Bij sommige tochten tref je mij als je coach en reisbegeleider, bij andere tochten ga je op pad met Anne Verbokkem-Oerlemans of Elise van Winden.

Wij nemen je buiten mee naar binnen. We helpen je ontdekken waar je emoties vandaan komen, waar je stress van krijgt, welke gedachten en overtuigingen je blokkeren. Zodat jij de flow van het leven opnieuw gaat voelen. Opnieuw ja! Die flow is al aanwezig in jou. Ze is alleen verstopt. En hoe meer je dit gaat doorzien, hoe meer jij kunt leven op een manier waar je gelukkig van wordt. 

Je mag er vanuit gaan dat we allemaal de nodige opleidingen tot coach hebben gedaan en allemaal op onze eigen manier veel ervaring hebben in het begeleiden van groepen.

Wie er ook mee gaat als coach op je tocht, we zijn allemaal gek op lange wandeltochten, wildkamperen en buitenavonturen. Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling zijn onderdeel van ons leven en we leren graag door.

We gaan graag met je op reis en ons avontuur begint natuurlijk met kennismaken!

Mail of app Katrien via: info@katriendejong.nl / 06-52862479. En we regelen een belafpraak met de coach van je reis om kennis te maken.

 

Wie is je coach op deze tocht?

Tijdens deze huttentocht ga ikzelf, Katrien, me als coach/reisbegeleider. Ik stel me graag nog even voor:

Ik ben een avontuurlijk buitenmens en ik geniet ontzettend van lange wandeltochten in de natuur. Inmiddels weet ik wat het diepe effect hiervan is op mijzelf en ook op de vele deelnemers die de afgelopen jaren met me meegingen op avontuur.

Ik houd van de stilte, de weidsheid, het openen naar en samenvallen met de natuur. Hierin kom ik thuis bij mezelf en die ervaring wil ik graag met je delen.

Met inmiddels 10 jaar ervaring als coach in de natuur en ruim 23 jaar als begeleider en organisator van (groeps)reizen ben je bij mij in veilige handen. Er zijn met alles wat er is komt terug in alle tochten die ik begeleid. Een veilige ruimte creëren buiten in de natuur voor alle emoties, gevoelens en gedachten die er langskomen. En de kracht van delen en samen kwetsbaar zijn. 

Van harte welkom om buiten mee op avontuur te gaan naar binnen!

Katrien de Jong
Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!